Szombathelyi Kosárlabda Akadémia - Vasas Akadémia
11
Apr
2014
Szombathelyi Kosárlabda Akadémia - Vasas Akadémia
2014. április 11.  |  18:17
Kevés ponttal és ideges, kapkodós játékkal kezdtek a felek az akadémiák összecsapásán: az első percek 4-4-es állása után a Szombathely mozdult el a holtpontról Kovács Bence és Popgyákunik Balázs büntetőivel. Meglódult ezután a vasiak szekere - többek között Popgyákunik remek lepattanózásának köszönhetően is - folyamatosan léptek el a Vasastól, amely képtelen volt pontos dobásokkal előrukkolva felzárkózni, s Szabó Domonkos és Kovács triplával már tíz pont fölé nőtt a különbség (19-8). Ugyan Buzsáki Bence hárompontosával kapaszkodni próbált az angyalföldi alakulat, Szabó és Bereczki Márk pontos dobásaival a negyed végére tovább nőtt a differencia (25-13).

Kovács és Kozma Norbert triplaváltásával kezdődött a második negyed, amit újabb számos pontatlan dobás, eladott labda követett. Úgy tűnt a Vasas képtelen feltörni a szombathelyiek szervezett védelmét, gyengén lepattanóztak, még gyengébben büntetőztek a fővárosiak, s a negyed közepéig folytatódott a pontínség. A nagyszünet előtti hajrában aztán egy időre megszórták magukat a felek, a Vasas végül fel tudott kapaszkodni 9 pontra (38-29). 

Kovács Bence hárompontosával indult a második félidő, amire ugyan gyorsan jött a válasz, ám a vasiak büntetőkből tovább növelték előnyüket, majd a negyed közepére Gábor Máté tempódobásával az addigi legnagyobb, 17 pontos differenciát jegyezhettük (50-33). A mérkőzés egészét jellemzően továbbra is sok hibával játszott mindkét csapat, a Szombathely magabiztos előnye tudatában ezt meg is engedhette magának, a Vasas erejéből és tudásából pedig ezúttal nem futotta többre. A differencia 15-17 pont körül állandósult, Hadnagy Bence kosarával pedig 19-re nőtt a negyed végére (57-38). 

Nagy Levente pontjaival 5-0-s sorozattal kezdett a Vasas az utolsó negyedben, majd Boros Márk zsákolásával a játékrész közepére 10 pontra zárkózott fel a Vasas. A továbbra is számos hibával tarkított játék képe azonban ennek ellenére is előrevetítette a szombathelyiek sikerét. A játék színvonalát kifejezendő, nagyjából percenként esett egy-két pont ebben a periódusban. A végjátékban aztán Hódi Patrik vezérletével nem engedte közelebb a Szombathely a Vasast, s magabiztosan, 68-54-re húzta be a mérkőzést. 

Váradi Kornél: Büszke vagyok a játékosaimra a csapatgyőzelem és az újabb győzelem eredményeképp! Nagyon pontatlanul játszottunk, de helyenként jó védekezésünknek köszönhetően győzni tudtunk! 

Berényi Sándor: Rossz első negyed után sikerült végig kellemetlen stílusunkkal borsot törni a Falco orra alá. Dicséret jár a csapatnak, mert a félidőben megbeszélteket fegyelmezetten betartották.