DEAC - Óbudai Kaszások
11
Apr
2014
DEAC - Óbudai Kaszások
2014. április 11.  |  16:15
Ungi révén szerezték meg a vezetést az óbudaiak, amelyet Andrássy büntetőjével és duplájával még az első percben át is vett a DEAC. (3-2) A folytatásban Mészáros Bence vette saját kezébe együttese sorsát. Előbb dobott négy pontot Andrássy kettőjével szemben, majd kicsit később újabb kettőt, továbbá egy triplát. (9-17) A 8. percben Horváth első pontját szerezte rögzített szituációból, és bár Vecsei kosara, illetve Vámosi hármasa révén igyekezett zárkózni a Debrecen, Horvát az utolsó pillanatokban még egy büntetőt bedobott, így az első negyedet 19-14-re nyerték a kaszások.

A második felvonás Ungi egy-egy sikeres és sikertelen büntetőjével kezdődött, de hiába a DEAC kisebb előnye, az Óbuda Nagy és Opre tripláival igen hamar egalizálni tudott. (20-20) Ezt követően a játékrész java azzal telt, hogy hol az egyik, hol a másik gárda jutott egy lépéssel ellenfele elé, de összességében egyenlő küzdelem zajlott a pályán. Egészen a 19. minutumig, amikor Peringer pontjai után Gál is betalált, majd Mészáros Bence és Ungi megnyugtatóvá növelték a fővárosiak előnyét. (28-35) Az utolsó megmozdulás ugyanakkor Velkey duplája volt, nem dőlt el tehát semmi a szünetig. (30-35) 

Annál is inkább, mert a fordulást követően pár perc alatt ismét fordított a DEAC, Andrássy és Nagy hét pontot termeltek rövid idő alatt nulla ellenében. (37-35) Mielőtt azonban vérmesebb reményeket kezdtek volna táplálni a debreceniek, Mészáros Csaba triplázott, majd Erdődi és Peringer állították vissza a korábbi differenciát. (37-42) A 29. percben Nemessályi és Nagy újfent felzárkóztatták csapatukat, de folytatódott a hullámvasút, és előbb Mészáros Csaba dobott kétpontost, majd Mészáros Bence hármast, így szűkösen ugyan, de megnyerte a negyedet az Óbuda. (41-47) 

Az utolsó felvonás egy újabb kiegyenlített tíz perc helyett végül a kaszások örömjátékát hozta. Takács és Mészáros Bence kosaraira eleinte még válaszolt Andrássy, de aztán Peringer egy, illetve Mészáros újabb két találatára már nem érkezett reakció. (45-57) A játékrész derekén Mészáros triplázott, majd Andrássy kosara után egy duplát és egy büntetőt is értékesített. (47-63) Peringer kétpontosa, majd zsákolása ellenében még Andrássy, illetve Vámosi pontjait tudta felmutatni a DEAC, de ezzel nagyjából el is lőtték a debreceniek összes puskaporukat. (52-67) Az utolsó előtti minutumban Ungi foglalta volna keretbe a mérkőzést, ennek pedig csak a parádés teljesítményt nyújtó Mészáros Bence triplája szabott gátat a dudaszó előtt. Magabiztos győzelmével az Óbudai Kaszások csapata szerezte meg az jelű kvartett harmadik helyét. 

Edzői nyilatkozatok 

Dr. Nagy Ágoston: Az első két meccs nagyon sokat kivett belőlünk. Ennek a rangadónak kevesebb tétje volt. Az okosabb és motiváltabb csapat nyert. 

Farkas László: Végig szoros mérkőzésben az utolsó negyedben sikerült javítani és eldönteni a találkozót. Gratulálok csapatomnak!