Szedeák - Atomerőmű SE
11
Apr
2014
Szedeák - Atomerőmű SE
2014. április 11.  |  14:13
Rangadóhoz méltóan kezdődött a csata, 6-6-ig egymás mellett haladtak a csapatok, majd Vágvölgyi büntetője után Kereszty duplája, illetve Demeter triplája repítette a Szedeák. (12-6) Bár ezt követően Antoni és Papp igyekeztek felzárkóztatni a paksiakat, Kereszty zsákolása révén maradt az előny a szegedieknél. (14-11) Sőt, az utolsó három perc egyértelműen Molnár Csaba tanítványairól szólt, akik Vágvölgyi és Meleg pontjaival 25-11-re húztak el riválisuktól

A rövid pihenő jót tett az atomvárosiaknak, hiszen többek között Papp 8 egységével megszorongatták a mindössze Demeter, illetve Kereszty dupláira hagyatkozó Szedeákot. (31-24) Sőt, ezzel még nem volt vége! Sánta sikeres büntetője a 18. percben egy pontra hozta fel a Paksot, majd Antoni duplája már a fordítást jelentette. (35-36) Az utolsó két minutum ugyanakkor megint a szegedieké lett, Demeter és Mike kosarai után Kereszty még egy zsákolást is bemutatott, így a szünet előtt maradt a vezetés együttesüknél. (43-36) 

A fordulást követően azonnal lerohanta ellenfelét az Atomerőmű, Kollár, Antoni és Papp kosaraira sem érkezett válasz. (43-43) A nagyobb bajt aztán Mike akadályozta meg, a fiatal irányító egy rossz ütemű passzt kapott el, majd a kosárig rohant vele. (45-43) Ezt követően felváltva születtek a pontok a két oldalon, a paksiaknál főként a második félidőben kiváló játékot bemutató Antoni révén. A piros mezesek kiválósága szerezte a negyed utolsó kosarait is két büntető formájában, ezekkel lett az állás 57-54. 

A negyedik felvonás aztán drámai csatába torkollott. Mike és Demeter duplái után Kollár talált be, majd Buzás nyugtatta meg ismét a szegedi híveket. (63-56) Nem tartott azonban sokáig ez a nyugalom, a Paks Meixner és Antoni vezetésével öt perc alatt a hétpontos hátrányból hatpontos előnyt kreált! (63-69) A Szedeák Mike triplájával reagált, illetve Vágvölgyi két, továbbá Mike egy sikeres büntetőjével ki is egyenlített. (69-69) A hajrát mégis végül Nagy Gábor tanítványai bírták jobban, akik a harmadik negyedben megsérült társukért, Fazekasért is küzdve négy - büntetőből szórt - ponttal megnyerték maguknak a thrillerrel felérő összecsapást. (69-73) 

Edzői nyilatkozatok: 
 
Molnár Csaba: Gratulálok a Paksnak a győzelemhez! Számunkra viszont minden nagyon csúnya, minden nagyon rossz, nem vagyok elégedett, de holnap majd javítunk!

Nagy Gábor: Ez a győzelem felért egy bajnoki címmel. Óriási gödörből jöttünk fel a második negyedben, és bár sok könnyű kosarat kaptunk, óriási szívvel küzdöttünk. Sajnos úgy tűnik, Fazekas Viktor, egyik centerünk súlyos bokasérülést szenvedett, és az amúgy is leamortizált csapatunk kezd elfogyni az elődöntőre.