Kosárlabda Akadémia Pécs - Budapesti Honvéd
11
Apr
2014
Kosárlabda Akadémia Pécs - Budapesti Honvéd
2014. április 11.  |  12:20
Két nyeretlen csapott össze a csoportkör harmadik fordulójában. A találkozó gyors kosárváltásokkal indult, a Honvédnál Jánosi és Szarvas, a túloldalon Kozári és Somogyfoki duplázott. (4-4) A harmadik percben aztán Osiyemi kétpontosa után Czimer triplázott, így némi levegőhöz jutott a Pécs. (9-4) A folytatásban Szarvas és Kiss tolták a fővárosiak szekerét, az ellenfélnél azonban például Somogyfoki két hármast is bedobott, így a fordítás nem, csak az egyenlítés sikerült. (16-16) A negyed hajrája már egyértelműen a Baranya megyeiek kedve szerint zajlott, hiába Valerio Bonilla pontjai, Pongó, Osiyemi és Somogyfoki saját együttesüket juttatták újra némi előnyhöz. (24-20)

A második felvonás aztán teljesen más játékot hozott, mint az első, stabilabbá vált a Pécs védekezése, miközben Somogyfoki 10, Kucsora pedig 5 pontot jegyzett. Pongó, illetve Gáspár is betalált, míg az utolsó kosarat Mogyorósi jegyezte, ezzel a szünetre 15 pontra nőtt a Pécs előnye az eredményességéből sokat vesztő budapesti alakulat felett. (43-28) 
 
Fordulás után állva hagyta a Pécs a Honvédet, mert bár Mogyorósi kosarára Jánosi még válaszolt, a folytatásban Pongó vezetésével, vagy éppen Kozári zsákolásával alaposan elléptek a fehér mezesek, köszönhetően annak is, hogy a fővárosiak 5 perc alatt csak három pontot szereztek Kiss duplájával, illetve Valerio Bonilla büntetőjével. (60-34) Később Valerio Bonilla további négy büntetőt értékesített, míg szarvas találatát Kucsora egyenlítette ki, így összességében nyugodt előnnyel készülhetett a zárásra a Pécs. (62-40) 
 
Kétszeri kosárváltás után Kucsora pillanatai következtek, nem egészen 120 másodperc alatt 6 pontot szorgoskodott össze, ami Mogyorósi duplájával kiegészülve tetemes hátrányba taszította a fővárosaikat. (75-44) Akik ennek ellenére is mentek tovább, és az utolsó percekben nagyot hajtva faragtak egy keveset a pécsi fórból, ahhoz azonban nem eleget, hogy szorossá tudják tenni a végjátékot. (79-53) Összességében megérdemelten aratta első sikerét, és ért oda a csoport harmadik helyére a Mavrenski-alakulat. 
 
Edzői nyilatkozatok: 
Ivica Mavrenski: "Gratulálok a csapatomnak, megérdemelten nyerték ezt a mérkőzést. Végig irányításunk alatt tartottuk a játékot. Két eddig nyeretlen gárda csapott itt össze, és szerintem mi akartuk jobban a sikert." 
 
Simon Nándor: "Egy jól játszó Pécs győzött le minket az utolsó csoportmérkőzésen. Ebben a mérkőzésben mindössze annyi pozitívum akad, hogy holnap a későbbi, 12 órai találkozón játszhatunk. Több időnk van így picivel pihenni, és összerakni fejben a dolgokat. A kulcsjátékosaim tegnap kiadták magukból a maximumot, a mai összecsapáson ezért kevesebbet szerepeltettem őket. Továbbra is bízom a játékosaimban, illetve abban, hogy a holnapi keresztjátékban jó teljesítménnyel rukkolunk majd elő. Ehhez azonban mindenképpen előre kell lépnünk a csapatjátékban."