Vasas Akadémia - DEAC
10
Apr
2014
Vasas Akadémia - DEAC
2014. április 10.  |  20:42
Igazán impozáns nyitányt mutattak be az angyalföldiek, rögtön az első percben Török szórt 5 pontot, majd Garai eresztett el egy hármast, illetve értékesítette az eset kapcsán még megítélt büntetőt. (9-0) Ezzel nem értek véget a debreceniek megpróbáltatásai, ugyanis Nagy Levente és Krivacsevics még tovább növelték a különbséget, mire Vecsei révén érkezett az első reakció. (13-2) Érdekesség, a DEAC tehetsége büntetőkből tudott eredményes lenni, ahogyan a folytatásban egymás után Andrássy, Nemessályi és Nagy Sándor is ekképpen tolták csapatuk szekerét a száguldó, Nagy Leventének köszönhetően ismét egy triplával gazdagodó Vasas után. (16-8) Utóbbi játékos ezt követően egy duplát is dobott, majd Vecsei a már bevált módszer szerint megint büntetőkből talált be. (18-10) A DEAC első akciógóljára a 8. percig kellett várni, de az ellenfél rögtön hét ponttal válaszolt, így az első negyed végére határozott előnyt szereztek Berényi Sándor fiai.


A második játékrészben eredményesebb játékkal rukkoltak elő a debreceniek, és Nemessályi, valamint Andrássy produktivitására építve öt pontra csökkentették hátrányukat a 17. percig. (34-29) A túloldal azonban még időben ébredt átmeneti álmából, és Nagy levente duplája után Kiss 3, illetve Szanthoffer 4 pontjával ismét ellépett riválisától. (43-29) Az utolsó perc mégis a DEAC dominanciáját hozta, Velkey és Kiss két-két sikeres büntetője után előbbi egy triplát is bedobott, majd Nagy Sándor kosara maradt az utolsó fontos momentum a szünetig. (45-36)

Úgy kezdődött a harmadik negyed, ahogy az első - a Vasas villámrajtjával. Szanthoffer, Krivacsevics és Kiss három perc alatt 12 pontot gyűjtöttek össze, majd kevéssel később Garai kosarával már 59-36 állt az eredményjelzőn. Ugyanakkor ezt követően fordult a kocka, a Debrecen lendült támadásba, és szerzett 10 egységet megszakítás nélkül. (59-46) A nagy menetelést Krivacsevics szakította meg két duplájával, közben Andrássy zárkóztatta övéit. (63-48) Az utolsó minutumban Kozma triplája ellenében Opre csak egy sikeres büntetőt tudott felmutatni, így a negyedik periódus előtt tizenhéttel mentek az angyalföldiek.

Tetemes hátránya ellenére komoly hajrába kezdett a DEAC, Opre és Andrássy ketten dobtak 10 pontot, az üdvösséghez ez mégsem volt elég, mert a Vasasnál Nagy Levente vitt be két triplát, és értékesített egy büntetőt. (73-59) A dudaszó előtt még Nagy Sándor szerzett két kosarat, majd Andrássy és Opre faragtak némit az eredményen, egyetlen Kiss-duplával szemben. (75-67) Berényi Sándor legénysége végül így is magabiztos sikert aratott.

Berényi Sándor: Gratulálok a csapatnak, mert nagyot küzdött mindenki. Mondhatom ezt úgy is, hogy hihetetlen sok támadó lepattanót engedélyeztünk ellenfelünknek.

Dr. Nagy Ágoston: Nem fogtunk ki jó napot, így a négy közé jutáshoz gyengén játszottunk, de legalább elbizonytalanítottuk a magabiztos ellenfelünket és szoros lett a záró negyed.