Szedeák - Kosárlabda Akadémia Pécs
09
Apr
2014
Szedeák - Kosárlabda Akadémia Pécs
2014. április 9.  |  14:07
Lendületesen kezdett a Szedeák, mert bár másfél percet kellett várni az első pontokra, utána belelendültek Molnár Csaba tanítványai. Demeter nyitotta a kosarak sorát, sőt javarészt ő is folytatta, az első negyedben 11 pontig jutott a szegediek tehetsége. Társai közül többen is felzárkóztak teljesítménye mellé, Gárgyán és Vágvölgyi is produktívan játszott, így a pécsiek nem tudták tartani a lépést. Tíz perc után 20-14-re vezetett a fehér mezes Szedeák. 

A második felvonásban aztán eleinte úgy tűnt, változatlan marad a képlet. Pongó triplájára Demeter válaszolt egy duplával szinte azonnal, majd Mike és Meleg kosaraival már 8-ra hízott a két csapat közötti differencia. (25-17) Ekkor azonban egy kisebb szegedi rövidzárlatot kiválóan használtak ki a pécsi akadémisták, Marczi pontjai után Mogyorósi három kosarat dobott megszakítás nélkül, majd Gáspár a 18. percben már megfordította az állást. (25-27) Molnár mester időkérése azonban még időben felrázta a Szedeák játékosait, akik egy hatalmas hajrával, illetve Mike és Meleg vezetésével hét pontra húztak el a szünet előtt. (38-31) 

A fordulást követően viszonylag gyorsan eldőltek a találkozó érdemi kérdései. Az első hat pontnál még tartotta magát a Pécs, aztán azonban a remekelő Vágvölgyi attraktív produkciójával ellépett a Szedeák, Demeter duplája a 27. percben például már tízre növelte a különbséget. (50-40) Válasz ekkor csak Pongótól érkezett, aki egy dupla után egy büntetőt is bedobott, az üdvösséghez azonban ez kevésnek bizonyult, miután Vágvölgyi és Csányi kosarai után Gárgyán négy egysége zárta a játékrészt. (59-43) 

Az utolsó negyed így tulajdonképpen formalitásnak ígérkezett, és azzá is vált, megspékelve némi szegedi örömjátékkal. Az addig jobbára a lepattanóknál jeleskedő Varga például egy háta mögül eleresztett dobással nyitotta a pontok sorát, később pedig Meleg vágott be oldalról egy triplát. A túloldalon Pongó igyekezett tartani a lelket a társakban kosaraival, ugyanakkor a kozmetikázáson kívül másra ez sem volt elegendő. A Szedeák összességében magabiztos és megérdemelt győzelmet aratott Baranya megyei riválisával szemben. 

  

Edzői nyilatkozatok:

Molnár Csaba: Minden nagyon szép, minden nagyon jó. Csak így tovább!

Ivica Mavrenski: Gratulálok a Szeged csapatának, főleg a 2. félidei teljesítményéért. Sokat hibáztunk, nem tudtuk, hogy mit játszunk támadásban, illetve védekezésben.