Személyi változások
31
Dec
2007
Személyi változások
2007. december 31.  |  12:53

A ZTE-Zalakerámia ügyvezetõje, Bodrogi Csaba bejelentette, hogy végleg lezárult a  Josko Garma-ügy. A remekül bemutatkozó, de a késõbbiekben egyre gyengébb teljesítményt produkáló centerrel közös megegyezés után elváltak.



Denis Toromannal erõsítette meg keretét az Atomerõmû SE NB I-es férfi kosárlabdacsapata. A 25 éves horvát hátvéd péntek este érkezett meg Paksra, s már részt is vett a Sabáli Balázs dirigálta gárda elsõ edzésén. Toromant jól ismerhetik a magyar szurkolók, hiszen a fiatal játékos korábban játszott már Magyarországon, mégpedig a Körmend és a MAFC együttesében. A hátvéddel egyelõre kéthetes szerzõdést kötöttek a paksiak, így a 191 centis kosaras január 5-én a Soproni sÖrdögök elleni meccsen pályára is léphet az ASE színeiben.



Megtalálta Lopatka utódját a Szolnoki Olaj KK klubvezetése. A center helyett Góbi Richárd érkezik a Tisza partjára, visszatér Donatas Sabaliauskas is a piros-feketékhez.Két régi-új kosarassal erõst az Olaj KK. A bajnoki címvédõ korábban már felbontotta Miroslaw Lopatka szerzõdését.- Elõször külföldi centert kerestünk, ám amint kiderült, hogy a MAFC komoly anyagi gondjai miatt elengedi alapembereit, megkerestük egykori játékosunkat, Góbi Richárdot - tájékoztatta honlapunkat dr. Nyerges Zsolt, a klub elsõ embere. - A rutinos center már alá is írta szerzõdését.Nyerges Zsolt egy másik igazolásról is beszámolhatott, visszatér a bajnokcsapat egyik nagy közönség kedvence, Donatas Sabaliauskas. Õ, Góbihoz hasonlóan, a szezon végéig szóló megállapodást kötött a klubbal.



Krivacevic Dragoljub - Hencsey Tamás - Mihajlo Miljanic edzõtrió vezeti a továbbiakban a Polaroid - Lami-Véd Körmend csapatát!  Amennyiben az edzõtrió teljesítményével elégedettek lesznek a klub vezetõi, úgy lehetõség van az együttmûködés folytatására a 2008/09-es szezonban is.



A fõvárosi MAFC együttesénél elfogyott a pénz a folytatásra. A klub, az elõzetesen szóba beígért támogatást nem kapta meg, így a légiósaik már vissza sem térnek az ünnepeket követõen. A  piacképes magyar játékosok közül, mehet aki akar.Jermayne Thomas, Edwin Draughan, Jitim Young alkotta amerikai trió, valamint Góbi Henrik biztosan távozik a csapattól.



Gondok vannak  Dombóvári KC-nél centerposzton, hiszen a nemrég mûtött DuJuan Wiley-re még legalább három hétig nem számíthat Dzunics mester, így a Planet vezetõi most új magasember után kutatnak. Megtalálták az új szerzeményt Rochester F. (USA) csapatában  Mike Kinsella (213-C-84), amerikai játékos személyében,aki tegnap érkezett Magyarországra.

Vármegyei szövetségek