Esélyleső
09
Nov
2007
Esélyleső
2007. november 9.  |  14:36


A hétvégén folytatódik a férfi kosárlabda bajnokság a forduló rangadóját Körmenden játsszák, ahol a Pécs vendégszerepel, a mérkõzést a magyar televízió vasárnap kora délután közvetíti. 5 mérkõzés után mind a két csapat 3/2 mutatóval rendelkezik. Betegségek és sérülések hátráltatták a csapatok felkészülését. A mérkõzés érdekessége hogy Kutasi Gergõ az elmúlt szezonban még a vasiakat erõsítette. A rangadó abszolút 2 esélyes. Nem lehet tudni a hazai csapat a Paks elleni vagy a Dombóvári elleni arcát mutatja. Ugyan ez igaza vendégekre is, õk fehérváron parádéztak, míg otthon már 2x is botlottak.

A körmendi csapat szakmai vezetõsége értékelte az elsõ öt meccs tapasztalatait és összefoglalva az alábbiakat jelentették a tulajdonos felé:"Amennyiben az elsõ négy mérkõzésen komplett csapattal tudtunk volna játszani, úgy elképzelhetõ, hogy most 5-0 lenne a gyõzelmi arányunk. A Dombóvár és a ZTE meccs is abszolút hozható lett volna.Lehetõség szerint már a Pécs elleni mérkõzésen is látjuk majd, hogy a pályán léte esetén - a csapatot összeszedett védekezés és átgondolt támadás jellemzi. A kezdeti nehézségek után a légiósok beillesztése folyamatos, de teljesítményük egyelõre hullámzó! Szükség van egy olyan játékosra, aki helyzetbe tudja hozni a társait, s betöréseivel a védekezést megbontja! Smith teljesítménye nem gyõzött meg, egyelõre várjunk a játékengedélyének kiváltásával! Ahogy szurkolóink is tájékoztatást kaptak arról, hogy múlt szerdán egy összetartást elõsegítõ beszélgetés keretében Zsebe Ferenc felajánlotta lemondását! Baba azonban nem akart eltávolodni a klubtól és érdeklõdött, hogy miben tudna segítségére lenni - másképpen - a csapatnak.Ekkor Érsek István - a klub ügyvezetõje - családi okokra hivatkozva felajánlotta Babának a klub ügyvezetésének lehetõségét! Mindkét érdekelt esetében a tulajdonos a felvázolt elképzelés higgadt átgondolását kérte! Megállapodásuk szerint az esetleges folytatásról az év végével döntenek. "Mindenki esetében fontos, hogy abban a pozícióban legyen hosszútávon, ahol a legjobban érzi magát - ez a siker alapja! " - nyilatkozta Szabó Szabolcs, a tulajdonos! "Logikus, hogy keressük mindenben a legjobb megoldást, s néha ez átszervezéssel jár, de fontos, hogy nem veszítjük el értékeinket!    

" Óriási csatát, remek hangulatú mérkõzést vívtunk a listavezetõ Falco KC-Szombathely ellen, a végjátékban azonban sajnos alulmaradtunk. Megfigyelhetõ volt, hogy ezúttal a játékvezetõk más szellemiségben vezették a találkozót, mint az Albacomp ellen idegenben, de Sztojan Ivkovics szakmai igazgató nem ebben keresi a vereség okát.- Nem foglalkozunk, soha nem is foglalkoztunk a játékvezetéssel, meg kell szoknunk, hogy néha fura a “gép”. Kezünkben volt a mérkõzés, hiszen a végjátékra fordítani tudtunk, de egy lépéshiba és egy kihagyott ziccer miatt maradtunk alul. Férfimeccsen szerintem nézõcsúcs született, nagyon jó hangulat volt a sportcsarnokban. Tudomásul kell vennünk, hogy teli vagyunk fiatalokkal az alacsony költségvetés miatt, de úgy gondolom, a pályán egy adott szituációban nem az számít, ki mennyit keres, ki hány éves, meg kell oldani a helyzetet, ezzel tudunk elõrelépni. Jó meccset játszottunk, egy kicsi hiányzott, a szurkolással és a lelkesedéssel elégedett lehetek, de ha a céljainkat szeretnénk teljesíteni, akkor az eredménnyel már nem, de nagyon bízom abban, hogy tanulunk ebbõl a vereségbõl is, és legközelebb már hasznunkra fordítjuk.A szombathelyiek után vasárnap ismét m1-es tévémeccsen lépünk pályára, ezúttal a Polaroid-Lami Véd-Körmend otthonában, tehát ismét vasi ellenfél a rivális.- Ebben a bajnokságban senki sem esélyesebb, mint mi, de mi sem vagyunk senkinél esélyesebbek – tért rá a következõ feladatra Sztojan Ivkovics. – Az biztos, hogy a körmendiek nem lesznek rosszabbak, mint legutóbb, amikor a Paksot verték magabiztosan, ráadásul a négylégiós és az öt, válogatottat megjárt vagy éppen csak kerettag játékos miatt mindenkire figyelni kell, nem lehet egy-két emberre kihegyezni a védekezésünket vagy a támadásunkat. Persze készülünk rájuk, igyekszünk minél alaposabban kielemezni õket. Abban is biztos vagyok, hogy Körmenden is fergeteges szurkolás fogad bennünket, de ez engem feldob, és szerintem a játékosokat is. Az biztos, hogy Dénes Gábor ezen a meccsen még nem játszik, de ez még csak a jéghegy csúcsa, hiszen négyen is influenzával bajlódnak a héten, ráadásul további hárman küzdenek sérüléssel, felsorolni is hosszú lenne õket, úgyhogy szívem szerint elhalasztanám ezt a mérkõzést. Arról nem is beszélve, hogy én sem vagyok százszázalékos állapotban, fáj az Achilles-ínam.

 


Nyíregyháza –Univer Kecskemét  A mérkõzés is két esélyes. Az elõzõ fordulóban mind a két gárda gyõzött, de nem lehet tudni mennyit vett ki a hétközi kupameccs a hazaiakból a Kecskemét bizonyította a pécsi illetve a szolnoki gyõzelmével, hogy bárkit el tudnak kapni idegenben.

 

 


ASE-Hódmezõvásárhely Itt a hazai csapat a favorit, bár a hétvégén a teljes csapattal felálló vendégek megszerezték elsõ gyözelmüket. Nem valószínû a meglepetés.

 

 


Falco –MAFC A fogadó irodákban országos egyes az eddig menetelõ szombathelyieket nehezen fogja megállítani a hétfõn szétesõ játékot produkáló fõvárosiak.

 

 


AlbaComp-Sopron a Sopron már okozott meglepetést az idei bajnokságban az Univer és címvédõ szolnok legyõzésével. A jobb erõkbõl álló fehérvári alakulat papíron az esélyesebb.ZTE-Dombóvár Egy igazi délvidéki kék fehér rangadó, a Göcsej kupán már egyszer megmutatta magát a nem is olyan a rég a vendég együttes mit is tud. Egy árnyalatnyival egy kicsit a vendégek tûnnek esélyesebbnek. 


ZTE-Dombóvár Egy igazi délvidéki kék fehér rangadó, a Göcsej kupán már egyszer megmutatta magát a nem is olyan a rég a vendég együttes mit is tud. Egy árnyalatnyival egy kicsit a vendégek tûnnek esélyesebbnek. 

 

 


 

 

Vármegyei szövetségek