Hatból hat vereség
09
Nov
2007
Hatból hat vereség
2007. november 9.  |  12:36


Nem lett fényes a magyar csapatok rajtja a kosárlabda kupákban: valamennyi együttesünk vereséggel kezdett, a gyengébbik nem mentségére szóljon, hogy csapataink mindegyike idegenben kezdett. Ennél csak jobb jöhet.Sajnos, ez alól a SEAT Foton Gyõr gárdája sem volt kivétel. A Gyõr legeredményesebbje Szakács Ildikó és Koncz Juci volt 11-11 ponttal, Borovickova 8 pontot dobott, részünkrõl a lepattanókat Margaviciute gyûjtötte a legszorgalmasabban, 10-et szedett le.  A mérkõzésen a közelieket 38%-kal, a hármasokat 21%-kal, a büntetõket 56%-kal dobtuk. Ez utóbbi mutató igen gyenge, bár a hazaiakét még így is felülmúlta. Lepattanók tekintetében álltuk a versenyt, a hazai 39-cel szemben 37-et szedtünk össze. Eladott labdából nálunk 20 volt a mérkõzés végére

Gálos László: A második félidõ eleji kisiklásunk eldöntötte a mérkõzés sorsát. Ennek ellenére elégedett voltam a csapat idei elsõ Európa-kupás teljesítményével. 

A külföldön játszó magyaroknak kifejezetten jó napjuk volt.Bujdosó Nóra az Euroligában szereplõ Bourges Basket színeiben csereként beállva 21 perc alatt mindössze egy dobást hibázva mezõnybõl 13pontig jutott ezzel gyõzelemre segítette csapatát a horvát Sibenik ellen. Béres Tímea a Gambrinus Brnóban szintén kispadon kezdett, ám amikor beállt nem volt pardon 25 perc alatt 9 pont és 6 lepattanó került a neve mellé a lengyel Gdyniát verõ cseh csapat tagjaként. Az Európa-Kupában a nyáron Spanyolországból Törökországba költözõ Ujhelyi Petra is gyõztes csapat tagjakén jött le a parkettrõl. A Galatasarayban a magyar center szerezte a legtöbb lepattanót(11),a 4 pontja mellé.A törökök megérdemelten gyõztek az Izraeli Elitzur Ramla ellen.


Eredmények:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 CCC Polkowice-Seat Foton Gyõr  71-54
 Bourges Basket-Jolly Sibenik  89-72
 Gambrinus Brno-Gdynia  85-72
 Galatasaray-Elitzur Ramla  75-63

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vármegyei szövetségek