Kerekesszékes kosárlabda: A Tigrisek vitték el a kupát
16
Oct
2024
Kerekesszékes kosárlabda: A Tigrisek vitték el a kupát
2024. október 16.  |  20:00
A Soproni Tigrisek SE a bajnoki aranyérem után a kupagyőzelmet is megszerezte vasárnap Székesfehérváron, az MKOSZ csarnokában, ahol a kerekesszékes kosárlabda Magyar Kupát rendezték.
 
A kupakiírás szerint a Magyar Kupán a bajnokság első négy helyezettje szerepelt. Az elődöntőben a bajnoki aranyérmes Soproni Tigrisek a negyedik Nyíregyházi Kosárlabda Klub, míg a bajnoki ezüstérmes DVTK a bajnoki bronzérmes Törekvés SE ellen mérkőzött. A soproniak 82-16-ra győztek a nyíregyháziak, míg a DVTK 46-33 arányban a Törekvés ellen. A bronzéremért lejátszott mérkőzésen a Törekvés SE 68-18-ra diadalmaskodott az NYKK ellen. Ezt követte a kupadöntő, ahol a Soproni Tigrisek kosárgazdag mérkőzésen 72-45 arányban diadalmaskodott a DVTK ellen.
 
 
 
A soproniak így dupláztak 2024-ben, mindkét kiírást megnyerték. A második a DVTK, a harmadik a Törekvés SE, míg a negyedik a Nyíregyházi Kosárlabda Klub lett.
 
A Soproni Tigrisek SE győztes gárdája: Cirkovic Zeljko, Oszolik Péter, Nyúl Szabolcs, Horvát József, Daróczi Dániel, Mesterházy Zsolt, Molnár Attila, Szakonyi Imre István, Faddi Csaba, edző: Nagy Tamás.
 
A kupát és az érmeket Pantl Péter, az MKOSZ elnökségi tagja és Beliczay Krisztián, az MKOSZ Fogyatékkal Élő Kosárlabdázók Bizottságának elnöke adta át.
 
 
 
A Magyar Kupa zárásaként különdíjakat adtak át.
 
Akik már több mint 20 éve részei a magyar kerekesszékes kosárlabdának: Sértő Róbert játékvezető, Farkas László (Törekvés SE), Horváth József (Soproni Tigrisek SE).
 
Akik az utóbbi 10 évben minden bajnoki és válogatott eseményen részt vettek: Tóth Cirill (Törekvés SE), Gergely István (DVTK), Nyul Szabolcs (Soproni Tigrisek SE), Czupi Márton játékvezető.
 
Akik az utóbbi 10 évben minden magyar bajnokin részt vettek: dr. Matusek Nikoletta, Antal József Mihály, Tápai János (mindhárman DVTK), Nagy Tamás (Soproni Tigrisek SE elnök).
 
Az MKOSZ teljes támogatásával képviselte a kerekesszékes kosárlabdát: Bodnár Péter MKOSZ főtitkár.

Vármegyei szövetségek