Fantasy: Prechtel és Kiss Virág uralják a női mezőnyt
14
Oct
2024
Fantasy: Prechtel és Kiss Virág uralják a női mezőnyt
2024. október 14.  |  17:00
Újabb hét telt el a HUNBASKET Fantasy League-ből, és főleg a nőknél voltak komoly különbségek, illetve azt jelentő játékosok.
 
 
A hölgyeknél ezúttal minden együttes egy-egy mérkőzést játsszot, de ez sem akadályozta meg a TFSE-MTK-tól Ashten Prechtelt, a SERCO UNI Győrtől pedig Kiss Virágot, hogy 70, illetve 68.3 pontot hozzanak - ez a páros zsinórban másodjára nyújtotta a legjobb teljesítményt a héten. Ők ketten masszív pluszt produkált mindenki mással szemben, hiszen a harmadik frontcourt posztra, összességében pedig a negyedik pozícióba a Tarr KSC Szekszárd centere, Kathryn Westbeld futott be - több mint 20 ponttal kevesebbel, mint az előbb említett duó (47.9).
 
A backcourt játékosok között Miklós Melinda volt a legjobb - a DVTK HUNTHERM magyar válogatott játékosa 49.7 ponttal a harmadik legjobb produkcióval rukkolt ki ezen a héten. A másik hátvéd pozíció pedig ezúttal Baa Dominikáé lett - a szekszárdi játékos 41.7 pontot produkált, ezzel összességében a nyolcadik legjobb volt. Érdekesség, hogy jelenleg 10.4 az értéke, ezzel messze a "legolcsóbb" volt a Top10-ben, a 11. helyezett Fárbás Eliza volt még nála is nagyobb vétel a hétre - 5.5-es értékhez 35 pontot termelt a miskolciak fiatalja.
 
A női ranglistán szoros az élmezőny: cuki_94 937.6 ponttal vezeti a sort, de mögötte csak 20 ponttal van lemaradva Rolikaa11 (917.45), galambosarpad (912.75) pedig csak négy tizedponttal előzi a negyedik szsarit - és a 900 pontot a hatodik helyen álló BenceFHun is eléri.
 
 
 
A férfiaknál volt egy "majdnem dupla" forduló, négy csapat kivételével mindenki két találkozót játszott. A PVSK-VEOLIA amerikai irányítója, Amorie Archibald volt a legjobb 81.6 ponttal, Isaiah Bigelow eddig nagyon megbízható a Zalakerámia ZTE KK színeiben (80.9), és gyakorlatilag alig maradt el tőlük az Endo Plus Service-Honvéd légiósa, Shane Gatling is (79.6), aki az NKA Universitas Pécs elleni TV-s meccsen brillírozott 55.8 fantasy pontjával.
 
A negyedik helyen záró, szintén zalaegerszegi Tevin Brown a posztok miatt nem fért be az álomötösbe (73.2), helyet kapott azonban a bajnok Falco ellen nagyot játszó Alan Herndon (73.1) és a rettenetesen megbízható Ibrahim Durmo (71.5) - utóbbi eddigi négy összecsapása között 5.3 pont volt a differencia (33.4 - 38.7), mondhatni stabil.
 
A fiú mezőnyben Knim9777 megtartotta első helyét (939.75), de Tamas879603 nagyon közel van hozzá (927.6), a harmadik helyet pedig jelenleg Rashguard7 foglalja el (897.6).
 
 
 
A héten a női és a férfi élvonalban is mindenki egy-egy mérkőzést játszik, ilyen szempontból most nem fog szerepet játszani a taktika. A férfiaknál viszont már szerdán este 18 órakor elkezdődik a forduló, így akkor zár a piac - a hölgyeknél viszont szombaton 13 óráig van idő változtatni.
 
 
Továbbra is igaz, hogy érdemes a szezon közben is elkezdeni a játékot, már csak azért is, mivel minden havi győztes (az aktuális hónapban a csapata által legtöbb pontot elérő játékos) a sportkonyvek.hu oldalon a G-ADAM Kiadó által kiadott könyvek közül választhat.
 
 
Hunbasket Fantasy – Hozd össze az álomcsapatod!

Vármegyei szövetségek