Együtt a Fair Play-ért: Tisztelet a pályán és azon kívül is
26
Sep
2024
Együtt a Fair Play-ért: Tisztelet a pályán és azon kívül is
2024. szeptember 26.  |  12:00
 
A kosárlabda játékvezetők gyakran kerülnek a kritikák kereszttüzébe, pedig nélkülük nem lenne játék. A "Játékvezetők vagyunk, emberek vagyunk, a játékért vagyunk" mozgalom ezt a fontos üzenetet hangsúlyozza, emlékeztetve mindenkit, hogy a játékvezetők is a kosárlabda szolgálatában állnak.
 
Ahogy a plakát is kiemeli, a játékvezetők is emberek, akik hibázhatnak, különösen a pályafutásuk elején. Sokuknak ez nem a főállása, mégis rengeteg időt és energiát fektetnek a fejlődésbe. A gyors döntések és a komplex szabályrendszer megértése komoly kihívást jelent, de elkötelezettek a fair play és a sportszerűség iránt.
 
Ezért kérjük, hogy ne támadd, hanem kezeld a játékvezetőket partnerként! Ne feledd, ők is a játék részei, és ugyanúgy megérdemlik a tiszteletet, mint a játékosok. Bízzunk bennük, és segítsük őket abban, hogy a lehető legjobb munkát végezhessék a pályán!
 
A mozgalom széleskörű támogatottságot élvez, számos klub csatlakozott a kezdeményezéshez, köztük olyan meghatározó csapatok, mint a Sopron Basket és a Győri Kosárlabda Klub, akiknek edzői is büszkén képviselik az ügyet a kampányfotókon.
 

Vármegyei szövetségek