Kosárlabdázás Napja: Helyszín a Ludovika Aréna
11
Sep
2024
Kosárlabdázás Napja: Helyszín a Ludovika Aréna
2024. szeptember 11.  |  14:20
Ahogy arról már olvashattatok, ezen a héten szombaton, szeptember 14-én tartják a Kosárlabdázás Napja rendezvényt, benne az Audi Hungária Streetball sorozat délelőtti záró állomását és délutáni döntőit - jónéhány látványosnak érkező kiegészítő programmal egyetemben.
 
A fölöttébb bizonytalan hétvégi időjárási körülmények miatt azonban ezúttal nem a Hősök tere, hanem a Ludovika Aréna lesz a helyszín - ez a mai napon eldőlt. A nevezési határidő ma éjfél lett volna, de a csarnok korlátozott befogadóképessége miatt a szervezők lezárták a nevezéseket.
 
A rendezvényen veszi át megérdemelt életműdíját a korábbi kiváló nemzetközi játékvezető, Berki János, és köszöntik az első és eddig egyetlen magyar kosarasként az amerikai profi ligában, az NBA-ben 25 éve pályára lépő Dávid Kornélt. Mellettük több játékost, edzőt és sportvezetőt is díjaznak.
 
Az integráció jegyében játszanak majd Speciális Olimpiai és kerekesszékes csapatok, s a tervek szerint gálamérkőzés is lesz korábbi élsportolók, influenszerek, sportvezetők részvételével.
 
A programot többek között a Face Team akrobatikus kosaras bemutatója, valamint a szabadtéri kosaras körökben Szöcske becenévre hallgató Pap Dániel zsákoló bemutatója is színesíti majd.
 
 
 
 
Fotó - Streetball Hungary facebook

Vármegyei szövetségek