Pethő Ákos: Nagyon értékes edzőmeccseken vagyunk túl
11
Jul
2024
Pethő Ákos: Nagyon értékes edzőmeccseken vagyunk túl
2024. július 11.  |  16:45
Mint arról tegnap délután olvashattatok, U18-as férfi válogatottunk Bulgáriában lépett pályára vasárnap és hétfőn, és egy-egy győzelmet és vereséget ért el a házigazda ellen. A két meccs után Pethő Ákos szövetségi edző értékelte a látottakat:
 
 
"Nagyon értékes edzőmeccseken vagyunk túl, hiszen a bolgár csapat mind a 2006-os, mind a 2007-es korosztályban a B divízió első négy csapatában végzett, a 2007-es generáció fel is jutott, ezért is fogadtuk el az invitálásukat.
 
Az első mérkőzésen sok labdát eladtunk, még döcögött a játékunk, illetve a dobószázalék se volt fényes, de a védekezésünkkel és a lepattanózásunkkal egál közelében tudtunk maradni. Sajnos a végjátékban kockáztatnunk kellett hátrányban, így alakult ki a 7 pontos differencia. Kiemelkedő teljesítmény nem volt, de Flasár Zalán rövid idő alatt is nagy hatással volt a mérkőzésre.
 
A második meccsre feljavultunk, jó kezdéssel magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, nagyon jó védekezéssel 23 pontot kaptunk csak az első félidőben. Sajnos ezen a mérkőzésen nem tudtunk a Lukácsi, Tallós párossal számolni, így a rotációnk mezőnyposzton felborult, az ellenfél közelebb tudott jönni, de vezetnie egyszer sem sikerült a meccsen. Buglyó Barna és Keller Bendegúz voltak a húzóembereink, a végjátékot higgadtan sikerült lemenedzselni."
 
 
 
 
Fotó - Girgász Péter/MKOSZ

Vármegyei szövetségek