A MetaTensei nyerte az első HUNBA2KET NBA2K Bajnokságot
02
Jul
2024
A MetaTensei nyerte az első HUNBA2KET NBA2K Bajnokságot
2024. július 2.  |  12:15
Az online alapszakasz után június utolsó szombatján offline döntővel zárult az MKOSZ és az ESM közös szervezésű HUNBA2KET NBA2K Bajnoksága - írja az esport365.hu. A Gamerland falai között megrendezett esemény valódi kosárlabda fesztiválra hasonlított, már a kapunyitástól kezdődően. A kilátogató szurkolók különböző kosaras kihívásokkal gyűjthették a tombolákat, hogy aztán értékes nyereményekért izgulhassanak a nap végén. Volt hárompontos dobó challenge, PlayStation állomások, bemutató meccsek, kvízek és rengeteg ajándék, egyszóval tényleg az élő kosárlabda, és a virtuális pattogtatás tökéletes találkozója. A verseny komolyságáról azonban semmi nem tudta elvenni a fókuszt. A győztes csapat ugyanis félmillió forinttal, és magyar válogatott meghívókkal vonulhatott haza a nap végén.
 
A rájátszásban már új verseny kezdődik, tartja az örök érvényű sportközmondás. Nos, ez a klasszikus az első HUNBA2KET NBA2K Bajnokságon is igaznak bizonyult. Hiába nyerte ugyanis a MetaTensei meggyőző fölénnyel az alapszakaszt, utánuk már annál nagyobb volt a tömörülés. A kiemelés szabályainak megfelelően az első elődöntőt az alapszakasz negyedik helyén záró körmendi csapat, az MTE ellen vívták a Tensei kosarasai. A végeredmény meggyőző 2:0 lett 81:48-as és 83:52-es végeredményekkel. A következő elődöntőn az ALBA Fehérvár és a Sopron feszült egymásnak, akiket az alapszakaszban is egyetlen győzelem választott el egymástól a végelszámolásnál. Az első meccsen tízpontos ALBA siker született, a 75:65-re végződő meccs után azonban ritmust váltott a Sopron. A második meccset a nap egyik legkiélezettebb meccsén 62:58-ra nyerték, és innen már végig lendületben maradtak. A mindent eldöntő harmadik meccs már sima 81:59-es eredményt mutatott a lefújás pillanatában.
 
HUNBA2KET NBA2K Helyosztók
 
A bronzmeccset így az ALBA és az MTE vívták, szintén három meccses csatában. Az ALBA csak úgy, mint a Sopron elleni elődöntőben itt is behúzta az első meccset 62:53-ra, a másodikat pedig elbukták egy szoros 58:52-vel. Tanulva előző meccses beragadásukból, a harmadik meccsre ezúttal alaposan felszívták magukat. Nem volt kérdés, kihez kerül a bronzérem, a fehérvári kosarasok 69:45-ös végeredménnyel hódították el a dobogó alsó fokát. Jöhetett a döntő, ami az esélyesnek tűnő Tensei számára még az első meccs előtt rémálomba fordult. Parádés formában lévő játékosuk, fredo ugyanis egy kiújuló sérülés eredményeképp az ügyeleten kötött ki, éppen a döntő előtt, így cserejátékossal kellett kiállniuk a Sopron elleni fináléra.
 
Az első találkozón talán simának tűnik a 69:58-as MetaTensei siker, de a kapott pontok száma jócskán felülmúlta az eddigi átlagot. A második meccsen pedig még tovább javult a Sopron, egészen a győzelemig. Egy egészen őrült végjáték után egyetlen triplával, 67:64-re egyenlített a Sopron, jöhetett a mindent eldöntő utolsó meccs. Végül a kiegyensúlyozott teljesítmény hozta meg a sikert a Tensei számára, hiszen ezen a meccsen is eljutottak 60 pont fölé, a Sopron azonban még 50-ig sem jutott. A vége 64:45-ös MetaTensei győzelem, így a három sportegyesületi esport szakosztályt megelőzve, egy esport csapat húzta be a bajnoki címet. Ezzel együtt ők indulhatnak az eFIBA által szervezett európai selejtezőn is pár hét múlva, nemzetközi hírnevet szerezve a magyar NBA2K közösségnek.
 
A mérkőzések teljes hosszukban visszanézhetőek, az élő adásban több százan izgulták végig a döntő pillanatait. Gratulálunk minden résztvevő csapatnak az elért eredményhez! Reméljük a következő szezonban még több NB1-es csapat esport szakosztályával és esport egyesülettel találkozunk majd a virtuális parketten.
 
 
 
Fotó - GamerLand

Vármegyei szövetségek