Felkészülési tornát nyert U18-as női válogatottunk
03
Jun
2024
Felkészülési tornát nyert U18-as női válogatottunk
2024. június 3.  |  12:40
Tegnap délután játszották a soproni Bajnokok Tornája U18-as felkészülési torna fináléját - a magyar U18-as női válogatott ellenfele a szlovén ZKD Jezica volt.
 
A mieink nagyszerűen kezdtek, 29-13-ra nyerték az első negyedet. Innen a szlovének visszajöttek 10 pontra, de az első félidő végére sikerült visszaállítanunk a 16 pontos differenciát (37-53). A fordulás után már nem volt kérdés a mieink sikere - rögtön a harmadik felvonás elején 25 pont közelébe tornáztuk fel előnyünket, innen pedig már nem volt visszaút a Jezica számára. Végül 100-66-ra, magabiztos teljesítménnyel nyerte meg a tornát a magyar együttes.
 
A soproni torna legjobbjának, MVP-jének, Josepovits Kingát választották.
 
 
A torna díjazottjai:
 
Torna Legjobb Játékosa: Josepovits Kinga (Magyarország U18)
 
Gólkirálynő: Kovács Georgina (ZTE NKK)
 
Legtöbb lepattanó: Gergő Janka (Darazsak Sportakadémia)
 
All-Star: Rátkai Eszter (Magyarország U18), Julija Pokleka (ZKD Jezica), Sinka-Pálinkás Szofi (Darazsak Sportakadémia), Janzsó Alíz (Magyarország U18), Anya Coulibaly (Club Joventut Badalona)
 
A csapatok legjobbjai: Raffay Dóra (Darazsak Sportakadémia), Martina Monton (Club Joventut Badalona), Óházy Julianna (ZTE NKK), Sina Höllerl (Vienna), Julija Pokleka (ZKD Jezica), Gábor Lili (Magyarország U18)
 
 
Laczka Miklós szövetségi edző: "Nagyon jól kezdtük a meccset, pontosan úgy, ahogy szerettük volna. A második negyed sikerült gyengébben, viszont tudtunk tanulni az ott elkövetett hibákból, és a második félidőben ismét fel tudtunk javulni. Hasznos volt ez az egy hét, azt hiszem, mindannyian izgatottan várjuk az Eb előtti közvetlen felkészülés kezdetét."
 
 
 
Fotók - Tóth Zsombor

Vármegyei szövetségek