Légiós körkép: Juhász Dorka már Amerikában
27
May
2024
Légiós körkép: Juhász Dorka már Amerikában
2024. május 27.  |  13:30
A Crvena zvezda becsatlakozott a szerb bajnokságba, az elődöntőben a KK FMP Soccerbet Beograd az ellenfele, és az első találkozót meg is nyerte a zvezda (97-87) - folytatás ma este a második találkozóval. Hanga Ádám továbbra is sérült.
 
 
A lengyel ligában az egyik elődöntő 3-0-s végeredménnyel és a King Szczecin továbbjutásával lezárult, a másikban viszont szépített a WKS Slask Wroclaw a Trefl Sopot ellen (76-70), így 2-1-re vezet a Trefl - a negyedik mérkőzést itt is hétfő este játsszák. Váradi Benedek 12 ponttal, illetve 2-2 lepattanóval és gólpasszal (8 VAL) segítette csapatát.
 
 
 
A hölgyekre áttérve Juhász Dorkának befejeződött az európai szezon, miután a Beretta Famila Schio hazai pályán is kikapott az Umana Reyer Veneziától (74-80), így 3-0-val a velencei együttes nyerte a bajnoki címet. A magyar lány az utolsó mérkőzésén is odatette magát: 14 pontjával, 8 lepattanójával és 3 gólpasszával (16 VAL) a hazai gárda egyik legjobbja volt.
 
Arról már beszámoltunk külön is, hogy Dorka játékjogát azóta aktiválta WNBA csapata, a Minnesota Lynx, és a magyar válogatott magasembere már a tengerentúlon is pályára lépett. Szombaton késő este 4-4 ponttal és lepattanóval, illetve 1-1 gólpasszal, szerzett labdával és blokkal tért vissza Amerikába, csapata pedig simán verte a New York Liberty-t (84-67). A Lynx ma hajnalban könnyedén győzött az Atlanta Dream otthonában is (79-92), így 4-1-gyel vezeti a nyugati konferenciát. Juhász szinte ugyanazt a számsort hozta, mint a New York ellen: 4-4 pont és pattanó, valamint 1-1 szerzett labda és blokk voltak a mutatói.
 
 
 
 
Fotó (1) - Trefl Sopot
Fotó (2) - Famila Wüber Schio

Vármegyei szövetségek