A Minnesota Lynx aktiválta Juhász Dorka játékengedélyét
25
May
2024
A Minnesota Lynx aktiválta Juhász Dorka játékengedélyét
2024. május 25.  |  16:25
Juhász Dorka számára véget ért a szezon, miután a Reyer Venezia 3-0-val múlta felül a Famila Schiót az olasz bajnokság döntőjében.
 
Válogatottunk kiválósága nem sokat pihenhetett, WNBA-s klubja a Minnesota Lynx bejelentette, hogy aktiválta a játékjogát - írja a wbasket.hu. Dorka Taylor Soule helyére kerül a csapatban. Lesz azonban még egy változás a Lynx keretében, hiszen a gárda csütörtöki bajnokiján Diamond Miller térdsérülést szenvedett, és a klub közleménye szerint “meghatározatlan időre” kiesett.
 
Juhász Dorka első európai idényében, a Famila Schio színeiben 24 olasz bajnoki mérkőzésen 22 perc alatt 11.7 pontot, 7.4 lepattanót és 1.5 gólpasszt átlagolt.
 
Tavaly a WNBA-ben bekerült az évad legjobb újoncait felvonultató ötösbe. Akkor a Minnesota Lynx csapatában az alapszakaszban 38 mérkőzésen lépett pályára (27 alkalommal kezdőként). Ezeken 24.2 perc alatt 6.0 pontot, 6.5 lepattanót és 2.6 gólpasszt átlagolt. A rájátszásban a negyeddöntő három találkozóján 24 perc alatt 5.0 pont, 5.0 lepattanó és 2.7 gólpassz volt az átlaga.
 
A Lynx idén eddig három mérkőzést vívott, két győzelem és egy vereség a mérlege. A csapatban Dorka csapattársa Bridget Carleton, aki Győrben csupaszív játékával kiváló benyomást tett a szurkolókra. Az Euroliga-győztes Fenerbahcéból pedig Napheesa Collier és Kayla McBride erősíti a Minnesotát. Dorkának két európai csapattársa lesz Cecilia Zandalasini és Olivia Époupa személyében, illetve az alakulatot erősíti a Maliból szármázó Sika Koné is, akinek van spanyol állampolgársága.
 
A Minnesota Lynx szombaton a New York Liberty-t fogadja.
 
 
 
Forrás - wbasket.hu

Vármegyei szövetségek