2023/24 - NKA Pécs/A – DVTK Akadémia/A 73-60
20
Apr
2024
2023/24 - NKA Pécs/A – DVTK Akadémia/A 73-60
2024. április 20.  |  19:45
Remek hangulatban kezdődött az NKA Arénában a házigazda Pécs és a Diósgyőr csatája. Jobban szedte a lepattanókat az NKA, Josepovits Kinga nemcsak a hazai palánk alatt teljesített jól az első percekben, hanem értékes pontokat is szerzett. Hőgye Petra két tripláját követően Stefan Svitek időt kért, hogy megállítsa a pécsi menetelést. 18-11-es állásnál kezdték a csapatok a második negyedet. 2 és fél percen keresztül nem sikerült kosarat szereznie a Pécsnek, Alper Koc úgy döntött, időt kér, hogy taktikai utasításokkal segítse tanítványait. Josepovits Kinga növelni tudta a hazaiak előnyét, de Poczkodi Zsófia hárompontossal válaszolt a pécsi pontokra.
 
Gréts Dalma hárompontosa után mindkét oldalon értékesített büntetők következtek, 8 pont volt az NKA előnye ekkor, Stefan Svitek 3 és fél perccel a félidő vége előtt időt kért. Mindkét csapatnak megvolt az ötödik csapathibája, így a szabálytalanságokat büntetők követték. Kádas Boglárka triplájával már csak 3 pont volt a Pécs előnye, amikor Alper Koc kérte ki a második idejét. Hőgye Petra hármasával ugyan néhány másodpercre újra lépéselőnyben volt az NKA, ám Salamon Vivien távolijának és Fárbás Emma duplájának köszönhetően már csak egy volt közte, majd Kecsmárik Olívia triplája után néggyel ment a Pécs. Josepovits Kinga büntetőjére már nem érkezett válasz diósgyőri oldalról, 38-33-as eredménnyel mentek a szünetre a csapatok.
 
Jobban kezdte a második félidőt a Pécs, Hőgye Petra triplája után labdát szerzett, amit Rátkai Eszter értékesített, 12 pontos hazai vezetésnél Stefan Svitek kért időt. Nem találta az ellenszert a pécsiek védekezésére a Diósgyőr, a másik oldalon viszont Gréts Dalma második tripláját is bedobta. Albert Szidónia remek betörését pontokra váltotta, 9 pontos pécsi előnynél Alper Koc kért időt. 25 másodperccel a harmadik negyed vége előtt Rátkai Eszter szerzett labdát, akit Ocsenás Móna sportszerűtlenül állított meg, a Pécs nyolcasa egy büntetőjét értékesítette, majd Josepovits Kingának adott gólpasszával ért véget a harmadik játékrész. Hőgye Petra ötödik triplájával és Rátkai Eszter kosarával közel 20 pont volt már a Pécs előnye 8 és fél perccel a mérkőzés vége előtt. Az utolsó percekben a magabiztos előny tudatában rotálni tudta játékosait a pécsi vezetőedző. Fárbás Emma kétpontosával ért véget a találkozó és jutott a fináléba a Pécs. 
 
NKA Pécs/A – DVTK Akadémia/A 73-60 (18-11, 20-22, 19-12, 16-15)
 
Nemzeti Leány Junior Bajnokság "A" döntő 2024, elődöntő
Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos Pálya
Játékvezetők: Gombos Márk Bálint, Farkas Péter Gábor, Magyari Viktor
 
NKA Pécs/A: Josepovits 23, Hőgye 19/15, Rátkai 13, Szakolczi, Gréts 8/6. Csere: Bojtár 3/3, Kecsmárik 3/3, Puskás, Piukovits 2, Csirke, Bercsi 2. Edző: Alper Koc.
 
DVTK Akadémia/A: Poczkodi 16/9, Fárbás Eliza 2, Kádas 3/3, Albert 13, Tózer 1. Csere: Salamon 13/3, Ocsenás 4, Berzy, Fárbás Emma 8. Edző: Stefan Svitek.
 
 
Alper Koc: Nagyon jó mérkőzés volt, az első másodperctől az utolsóig egy csapatként küzdöttünk, megérdemelten győztünk. Gratulálunk a Diósgyőrnek! Még egy mérkőzés van hátra, megpróbáljuk a legjobb formánkat nyújtani. 
 
Stefan Svitek: Gratulálunk a Pécs csapatának, megérdemelten nyertek ma! Mi megtettünk minden tőlünk telhetőt, de ma sajnos nem tudtunk elég energiát vinni a pályára és így nagyon megnehezítettük a saját dolgunkat. 

Vármegyei szövetségek