Tippmix Férfi NB I: A hazai csapatok győzelmével kezdődött a rájátszás
14
Apr
2024
Tippmix Férfi NB I: A hazai csapatok győzelmével kezdődött a rájátszás
2024. április 14.  |  08:22
Negyeddöntők
 
Sima győzelemmel kezdte a rájátszást a ZTE
 
A tavalyi szezonhoz hasonlóan idén is 4. helyről kezdhette a playoffot a Zalaegerszeg, ám az oda vezető út nem is lehetett volna kacskaringósabb idén… Őrült márciust követően – a Sopron, a DEAC, a Falco és az Alba legyőzésével – jutottak Tóth Ádámék pályaelőnyhöz, mellyel nagyon szerettek volna élni, hogy idén is éremért küzdhessenek májusban.
 
Ehhez elsőként a Debrecent kell legyőzni a negyeddöntőben, s a zalai megyeszékhelyen lett is kosárhangulat az elmúlt hetekben. „Mindenki fehérbe!” hirdette meg a klub a héten, s a kérésnek megfelelően szépen ki is fehéredett a lelátó ezen a nyárias április délutánon. Mindkét csapat teljes kerettel készülhetett, igazi rájátszás-izgalmú meccsre számíthattak a szurkolók.
 
Hűséges szurkolójára emlékezett a csapat gyászszünettel, majd Tóth Ádám centerezett szépen. Két fiatal triplájának tapsolhatott a közönség, előbb Neuwirth szerzett három pontot – ennek persze a televízió előtt ülő hajdúságiak örülhettek, – majd Szalay Domonkos talált be távolról. Matthias Zollnernek akadt némi oka a homlokráncolásra, Williamson ugyanis 5 pontot tett a közösbe, ám ezen a délutánon ennyi volt a debreceniek öröme: hét zsinórban szerzett ponttal 5 egységgel léptek meg. Gyorsan rendezte sorait a hazai gárda, Csátaljay szép trojkája, majd Ikpe hármasa után már ismét náluk volt az előny, ezt pedig innen már nem is engedték ki a kezükből. Szépen járatták a labdát, igazi csapatként játszottak, amit az is bizonyít, hogy 7 játékos is betalált az első 10 perc során.
 
23-16-ról folytatódott a játék, a ZTE pedig állva hagyta ellenfelét. Hosszú percekig tartott a vendég kosárcsend, egy 11-0-ás rohammal épp kétszer annyi pontnál jártak Tóth Ádámék (32-16), amikor Tadic 2+1-e jelezte, a Debrecen is a pályán van. Ehhez az előnyhöz persze kellett a temérdek eladott labda, amiből 10-ig jutottak Mandic mester tanítványai az első félidőben. A félidő vége a DEAC-é volt, Mócsán Bálint révén tudtak kozmetikázni az eredményen a fekete-fehérek, ám ezzel csak a közte tízig sikerült zárkózniuk. Keller Iván betörése volt az utolsó momentum az első félidőben, 44-34-es vezetéssel vonulhatott az öltözőbe a ZTE.
 
Mindkét oldalon akadtak hibák a folytatásban, a ZTE gépezete is olajozásra szorult… Némi fejmosás után aztán ismét elkapta a fonalat a hazai csapat, a védekezés pedig ismét összeállt, Németh, Ikpe, Ona Embo, Ostojic és Tóth is több alkalommal ragadtatta tapsra a szurkolókat. Hicks és Paige ezúttal a gólpasszokat osztogatta szorgalmasan, a hazai előny pedig már 19 pontra is hízott, Keller Iván ziccerével. Ismét a negyed végére mutatott életjeleket a cívis város csapata, Edwin triplájával elérték az 50 pontot, de a ZTE határozottan jobb volt. Keller Iván harmadik duplájával alakult ki a negyed végeredménye, 66-51 állt az eredményjelzőn.
 
Remekül szórakozott a hazai szurkolósereg, akik rendkívül sportszerűen buzdították övéiket. A zóna ellen akadozott ugyan a zalai védelem, Matthias Zollner bosszankodott is emiatt a mérkőzést követő sajtótájékoztatón, kifejtve, hogy nem éppen azt látta ebben a periódusban, amit az edzéseken elképzelt, de ezzel meg is van a következő napok házi feladata zalai oldalon. A meccs végén a fiatalok is pályára léphettek kicsit, beleszagolva a playoff-hangulatba, a győzelmet pedig teljesen megérdemelten szerezte meg a Zalaegerszeg, 87-73 arányban, s ezzel 1-0-ra vezet a negyeddöntőben. Hiába jutott 17 pontig és 31-e VAL-értékig a remekül dobó Edwin, a 16 eladott labda és a gyenge csapatjáték vendégek részéről vereséget eredményezett. A hazaiaknál a teljes csapat hozzátett a meccshez: a húsz assziszt magáért beszél, a 3 magasember – Tóth Ádám, Danilo Ostojic és Tristan Ikpe – pedig nagyon ponterősen is kosarazott. Folytatás jövő kedden a kálvinista Rómában, ahova a ZTE ismét a győzelem reményében utazik.
 
Zalakerámia ZTE KK - DEAC 87-73 (23-16, 21-18, 22-17, 21-22)
 
Rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Nagy Viktor, Farkas Gábor (Páli dr. Kálmán)
 
Zalaegerszeg: Hicks 6, Paige -, Szalay 8/6, Ikpe 17/9, Tóth 14. Csere: Gyimes -, Csuti 1, Csátaljay 5/3, Németh 6, Keller 6, Ona 7, Osztojics 17.
 
Debrecen: Edwin 17/6, Neuwirth 6/6, Drenovac 10, Williamson 3/3, Buljevics 6. Csere: Várszegi -, Czermann 2, Hőgye -, Hegedűs -, Garamvölgyi 2, Mócsán 13/3, Tadics 14/6.
 
 
 
Magabiztosan nyert az Alba a Sopron ellen
 
Barnett zsákolásával vette kezdetét a mérkőzés, Chambers maradt üresen egy triplára, nem is hibázott. Barnett három büntetővel már 8-0-s előnyhöz juttatta csapatát, Dickey zsákolása után hamar időt kellett kérnie Gasper Potocniknek (10-0). Philmore büntetett egy soproni eladott labdát zsákolással, Griffin triplájával az SKC is felkerült az eredményjelzőre. Molnár kaparta össze a labdát és két pontot szerzett, Barnett fejezett be egy gyorsindítást, Nichols verte meg Chamberst. Barnett tört be remekül, Mathis talált be távolról, de Barnettnek erre is volt válasza. Mathis megint pontos volt kintről, Chambers két büntetőt értékesített, de Mathis a sarokból is elsüllyesztett egy hármast (21-16). Philmore kettesére Molnár válaszolt, Gill dolgozott szépen a festékben, Sidibe két büntetőt dobott be. Nichols kosarával átvette a vezetést a Sopron, Alejandro Zubillaga időt kért. Vojvoda nehéz dobást értékesített, Sidibe egy pontot a vonalon hagyott, Vojvoda egy triplát is bevágott. 28-25
 
Sitku egalizált hárompontosával, Dickey egy büntetőt dobott be, Csendes tett fel egy floatert. Dickey mezőnyből már javított, Griffin büntette meg Chambers eladott labdáját, Vojvoda a második büntetőjét küldte a helyére (32-32). Csendes adott remek gólpasszt Gillnek, Vojvoda nagyszerű megoldással szerzett egy duplát, Philmore tolta be emberét, a Sopron pedig időt kért. Kass egy pontot a vonalon hagyott, Nichols kintről dobta át Chamberst, Roberts mutattott be egy 2+1-et. Az Alba légiósa aztán még két pontot betett a közösbe, Chambers egy büntetőt értékesített. Roberts nyolcra növelte a hazai előnyt, azonban Molnár, Nichols és Meszlényi vezetésével 8-0-t futott a Sopron, így az Alba döntetlen állásnál kért időt (45-45). A félidő hátralévő része viszont a hazaiaknak sikerült jobban, 7-1-es szakasszal hat pontos előnyre tettek szert Phimore-ék. 52-46
 
Dickey kettesével és Philmore hármasával folytatódott a játék és bár Gasper Potocnik egy időkéréssel megpróbálta megtörni az Alba lendületét, ez nem sikerült, hiszen 14-5-ös szériával három perc elteltével már 15 ponttal meglépett a hazai gárda (66-51). Nichols dobott be két büntetőt, Griffin egy hármast, amire Vojvoda válaszolt. Gill egy büntetőt dobott csak be, Vojvoda is, de ő Griffin technikaija miatt csak egyszer próbálkozott, Roberts mutatott be egy 2+1-et (73-57). Mathis küldte a helyére a büntetőit, Vojvoda is csinált egy 2+1-et, Sitku triplájára Roberts válaszolt egy kettessel. Griffin dobott egy tempót, Vojvoda üres hármast vágott be, Nichols két büntetőt. Griffin második esélyből szerzett egy kettest, a negyedet Nichols pontja zárta. 82-69
 
Dickey csak az első büntetőjét dobta be, Mathis mindkettőt, Chambers már az ötödik tripláját dobta. Csendes visszadobta ezt, de Philmore azonnal válaszolt, Chambers újabb hármasa után pedig időt kért Gasper Potocnik (92-74). Sidibe folytatta a triplák sorát, Vojvoda ziccerezett, a negyed közepéhez érkezve pedig a 20 pontot is elérte a differencia. Innen természetesen már nem volt visszaút a Sopron számára, így az Alba megőrizte hazai veretlenségét. 105-86
 
Arconic-Alba Fehérvár - Sopron KC 105-86 (28-25, 24-21, 30-23, 23-17)
 
Rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, Frányó Péter, dr. Németh Patrik (Bogárdi János)
 
Alba Fehérvár: Chambers 24/21, Kass 1, Barnett 18/3, Philmore 16/6, Dickey 8. Csere: Takács Ma., Roberts 16/3, Balogh -, Vojvoda 22/12-
 
Sopron: Nichols 16/3, Meszlényi 3, Griffin 17/9, Gill 5, Molnár 8. Csere: Schöll -, Sitku 6/6, Polster -, Sidibe 11/6, Mathis 13/9, Csendes 7/3.
 
 
 
Nagy különbséggel hozta az első meccset a Falco
 
Szombathelyen találkozott a negyeddöntő első mérkőzésén a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely és a Budapesti Honvéd SE.
 
Tiby és Pot triplát, Benke duplát dobott, közte csak Henry egy büntetője volt jó a másik oldalon. Nyolcra nőtt a különbség, de 11-3 után a Honvéd is magasabb fokozatba kapcsolt, és majdnem teljesen ledolgozta hátrányát (13-10). Egy kosáron kívül lépett a Falco, de Simon trojkájával ismét ott volt ellenfele sarkában a Honvéd, amely Henry büntetőivel egyenlített (17-17). Perl betalált, a Honvéd pedig ismét többet hibázott támadásban, így Keller büntetőivel tovább nőtt a különbség (21-17). Rendre lejöttek a vendégek triplái, és a palánk alatt sem tudott mit kezdeni a Honvéd a Falco védekezésével. Brown szépített, de a dudaszó előtt még Perl is dobott egy akciógólt (25-19).
 
Kovács egy triplával indította a második negyedet, majd Perl verte meg védőjét, zsákolását pedig rögtön egy Honvéd-időkérés követte (30-19). A folytatásban is a Falco diktálta a tempót, büntetőből, akcióból és gyorsindításból is eredményes volt, míg a Honvéd nem találta a rést a hazai védelmen – három és fél perc után Simon törte meg a vendég pontcsendet (37-21). Djokovics remek tripláját Perl gyors válasza követte, Henry befordulása után aztán időt kértek a kicsit megtorpanó házigazdák (39-26). Pot laza triplája a gyűrűben kötött ki, majd egy kettese is célba ért, amire Simon újabb hármassal válaszolt. Pot újabb hármast vállalt, ezzel lett meg a közte húsz (49-29). Három Falco-büntető is kimaradt a félidei hajrában, így már alig változott a különbség (52-31).
 
Filipovic közelijére két Benke-tripla érkezett, majd Wesson is kintről dobott pontosan. Tiby büntetői ültek, majd ugyanő akcióból is eredményes volt, és újabb büntetőjét tette helyre. Nem sokkal később Benke futotta le védőit, ziccerével pedig meglett a közte harminc (66-36). Henry hármasát Falco-pontok követték, nőtt a különbség. A harmadik negyed utolsó percét Perl triplája nyitotta, Krivacevic duplája zárta – Perl passzából (81-46).
 
Lényegi kérdés nem maradt az utolsó negyedre, ez a játék ritmusán is érződött. Jordano nagyon messziről, gyakorlatilag felugrás nélkül dobott hármast. Az utolsó negyed közepéhez érve már csak hét pont hiányzott a százhoz a Falcónak. Jordanót senki sem támadta, körülnézett, majd passz helyett inkább értékesítette az újabb tripláját. Ezt követően Krivacevic tett vissza egy támadó-lepattanót, aztán végül Pot büntetőivel lett meg a száz pont. A vége 102-60.
 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Budapesti Honvéd Sportegyesület 102-60 (25-19, 27-12, 29-15, 21-14)
 
Rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Szombathely, Aréna Savaria
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Jakab László Imre, Szilágyi Bálint (Hoffmann Gergely)
 
Falco: Pot 17/9, Tanoh Dez 3, Benke 13/6, Tiby 12/3, Krivacevic 8. Csere: Perl 21/3, Keller 11, Jordano 8/6, Kovács B. 7/3, Pongó 2.
 
Honvéd: Djokovics 5/3, Reizinger -, Wesson Jr. 10/6, Henry 14/3, Peringer 2. Csere: Simon K. 11/9, Filipovic 9, Hajdú 3/3, Bazsó 2, Brown 2, Kopácsi 2.
 
 
 
Végig vezetve győzte le az NKA Pécset a Szolnok
 
A friss kupagyőztes Szolnoki Olajbányász otthonában játszotta története első mérkőzését az élvonalbeli felsőházi rájátszásban az abszolút újonc NKA Universitas Pécs. A felek első egymás elleni összecsapását tavaly decemberben az akadémisták nyerték az NKA Arénában (94-86), de a közelmúltban a bajnokságban, hazai pályán (68-64), illetve a Magyar Kupa budapesti elődöntőjében (87-70) is legyőzték negyeddöntős riválisukat Oliver Vidin tanítványai.
 
Kovács közelijével indult a találkozó, a túloldalt Lukács dobott be három büntetőt, miután kinti dobás közben szabálytalankodtak vele szemben. Nem a védekezésről szóltak az első percek, Manjgafic ziccerével fordított a Pécs, Wiggins szerezte az első szolnoki mezőnykosarat, Eads és Rudner távolról talált be, Kovács közelről, de faulttal együtt (11-11). Lukács tempójára is válaszolni tudott a rutinos magyar hátvéd, Eads második trojkája tört meg egy kisebb gólcsendet az 5. percben (16-13). Durham is beszórt egy hármast, akárcsak Nikolics, Durmo volt erőszakos a festékben. A hazaiak padról beálló amerikai kisembere ismét betalált kintről, Henry behúzta Walker labdáját, Pongó nagyon üresen maradt sarokban, nem is rontott – főleg hat hárompontosuknak köszönhetően 26-21-re megnyerték az első negyedet a házigazdát.
 
Révész pillanataival kezdődött a második etap, Pongó betörése és 12 perc játék után kikérte első idejét Csirke Ferenc (30-21). Walker szerezte a negyed első pécsi kosarát, a Szolnok magyar irányítója a periméterről is betalált, Nikolics tette fel egy nehéz ziccert. Révész nagyot harcolt, két pont lett a jutalma, Wigginst nem tudták tartani a feketemezesek, gyors négy pontja után újabb pécsi időkérés következett (39-25). Jovanovics bravúrkosarat dobott Kovácsról, Manjgafics állította meg az Olaj-futást 8-0-nál büntetőből. Lukács hát mögötti labdájából ziccert hibázott Wiggins, Eads zsákolási kísérlete is kimaradt, de dobhatott kettőt. Akcióból is eredményes volt a bosnyák center, Walker jól célzott középtávolról, de aztán sportszerűtlen hibát vétett, Lukács zsákolt (47-30). Nem sokáig örülhettek Durmo triplájának a vendégek, mert Jovanovics könnyedén feltörte a szellős NKA-védelmet. Lukács egypontosával elérte az 50 pontot az Olajbányász, viszont a házigazdák sem voltak elég fegyelmezettek hátul, amit Walker, majd újra Durmo büntetett a 6,75-ön túlról. Vidin mester rendezte a sorokat egy időkéréssel, Durham és Eads könnyű kosarával magabiztos, 54-39-es előnnyel vonulhattak pihenőre a piros-feketék.
 
Az NKA Pécs tért vissza harcosabban a nagyszünetről, Nikolics és Walker közelről, Durmo büntetőből szerzett két pontot, miközben a narancs-feketék védekezése is összeállt, Walker újabb ziccerével tíz pont alá csökkent a különbség (56-47). Wiggins szerzett fontos kosarat saját lepattanójából, faulttal együtt, Pongó a sarokból vitt be egy demoralizáló találatot, Pallai szintén pontosan célzott távolról – időkérés nélkül átvészelte a hullámvölgyet a  hazai gárda, a 26. percben a látogatók szakvezetője kért taktikai szünetet (64-48). Nikolics büntetőit Révész annulálta középtávolról, Thomas és Jovanovics egy-egy büntetőt értékesített, a baranyaiak játékmestere ismét kettőt. Kerpel-Fronius egymás után két hármast emelt be, a túloldalon Thomas lépett elő egy középtávolival és egy 2+1-gyel, a feketemezesek magyar irányítója állította be a 74-62-es negyedvégi eredményt.
 
Talán túlságosan is harcosan kezdték a záró etapot az akadémisták, szűk egy perc alatt beütöttek három faultot, míg Thomas ott folytatta, ahol a kisszünet előtt abbahagyta (79-62). Manjgafic büntetőjével és Kerpel-Fronius ziccerével próbált zárkózni a Pécs, Nikolics faulttal együtt tett a helyére egy közelit, de Lukács is így tett (83-68). A hajrához közeledve kezdett eldurvulni a játék, az utolsó négy percbe lépve Pongó közelijével végképp eldőlni látszott a mérkőzés (86-71). Manjgafic kipontozódott, Lukács saroktrojkája után már húsz pontra nőtt a differencia, a végeredményt a fiatal Vincze közelijével alakult ki – nem volt kérdés, hogy a Szolnok szerez vezetést az egyik fél harmadik sikeréig tartó negyeddöntős párharcban (99-79).
 
NHSZ-Szolnoki Olajbányász - NKA Universitas Pécs 99-79 (26-21, 28-18, 20-23, 25-17)
 
Rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: dr. Mészáros Balázs, Goda László, Pozsonyi László (Dernei Gábor)
 
Szolnok: Jovanovics 6, Eads 12/6, Rudner 3/3, Lukács 18/6, Wiggins 10. Cs: Thomas 14/3, Pallai 3/3, Durham 8/6, Pongó Má. 17/12, Révész 6, Vincze 2, Sebők -.
 
Pécs: Nikolics 19/3, Kovács 7, Scherer -, Durmo 12/6, Manjgafics 6. Cs: Walker 14/3, Kerpel-Fronius 13/9, Henry 8, Lados -.
 
 
 
Playout
 
Szegeden nyert a Paks
 
Büntetőkkel vette kezdetét a találkozó, Bognár és Ihring két-két, Cohill pedig egy pontot szerzett a vonalról. Lake közelről szerezte meg első pontjait, Cohill mezőnyből javított, Irhring egy betöréssel és egy tempóval szerzett négy pontot sorozatban (7-6). Sövegjártó triplájával már a vendégeknél volt az előny, Lake középtávolról sem hibázott, Ihring zsákolt. Ismét Lake villant, ezúttal Woolridge gólpasszából, Clarance 2+1-et mutatott be Bognár faultja után, Sövegjártó zsákolt, a Szeged pedig időt kért (11-16). Woolridge és Wooten váltott kosarat, a szegedi irányító aztán egy pontot a vonalon hagyott, Lake szerzett gyors négy pontot és Eilingsfeld is betalált. Locke kosara zárta a negyedet. 20-20
 
Bognár a plusz egyet rontotta el kosara után, Clarance kettesére Mucza válaszolt, Balogh tört be remekül. Clarance egy középtávolit is bedobott, Bognár fejezett be egy 2-2-t, majd újabb kettese után időt kért Sebastjan Krasovec (30-24). Dorogi fejezett be egy szép figurát két ponttal, ezt még megfejelte további néggyel, Balogh szúrt közé egy kettest. Clarence és Lake továbbra is remek formát mutatott, Ihring középtávolról köszönt be, Woolridge közelről. Locke szerzett öt pontot két támadásból, Dorogi és Ihring négy ponttal ellensúlyozta ezt, Woolridge dobott be két büntetőt, majd Nicholson is. A negyed utolsó bő egy perce a vendégeknek sikerült sokkal jobban, így négy pontos előnnyel mehettek a nagyszünetre. 43-47
 
Eilingsfeld kosarával folytatódott a játék, Woolridge törte fel a vendég védelmet, egy eladott labdát Mucza büntetett. Clarence ziccerezet, Mucza válaszolt, majd a paksi légiós Nicholsonnak adott nagy passzt. Nicholson aztán nehéz dobást értékesített, Lake zsákolt, Ihring találta meg Knowlest két pontra, Lake és Clarence szerzett két-két pontot. Woolridge második esélyből talált be, Ihring és Knowles megint remekül játszott össze, Nicholson triplája után pedig időt kért Simándi Árpád (55-64). Clarence tört be jól, Lake két büntetőt dobott be, majd ismét Clarance következett, aki hármasával már 12 pontos előnyhöz juttatta csapatát. Nicholson emelt be egy tempót, Woolridge akrobatikus ziccert tett fel, de Nicholson erre is válaszolt. Locke értékesített két büntetőt, Balogh használt ki egy eladott paksi labdát. 63-73
 
Woolridge hozta be 10 ponton belülre csapatát, Sövegjártó a sarokból volt pontos, Nicholson kettese után pedig időt kért a Szedeák. Eilingsfeld szórt egy triplát, Locke egy pontot a vonalon hagyott, Wooten zsákolt (66-83). Ihring a technikai miatt megítélt büntetőt dobta be, Lake kettőből egyet, így az utolsó 5 percre 17 pontos különbséggel érkeztünk meg. A következő egy percben öt pontot tudott faragni a hátrányából a Szeged, így az ASE időt kért (74-86). Ez megtette a kívánt hatást, a Paks meg tudta őrizni előnyét és szegedi győzelemmel kezdte az alsóházi rájátszást. 81-96
 
SZTE-Szedeák - Atomerőmű SE 81-96 (20-20, 23-27, 20-26, 18-23)
 
Alsóházi rájátszás, 1. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Ádám József, Lengyel Ádám József (Mocsai László)
 
Szeged: Woolridge 16, Locke 13/6, Cohill 3, Bognár 8, Lake 21. Csere: Mucza 6, Zsíros 3/3, Balogh 11.
 
Paks: Ihring 13, Clarance 24/3, Géringer -, Nicholson 20/3, Knwoles 6. Csere: Dorogi 10, Kékesi 2, Pajor -, Kucsora -, Eilingsfeld 7/3, Sövegjártó 8/6, Wooten 6.
 
 
 
Kecskeméti siker Körmenden az alsóházi rájátszás nyitányán
 
Az alsóházi rájátszás első fordulójában a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 80-74-es győzelmet aratott az Egis Körmend otthonában.
 
Konate büntetőjével az első percben a Körmend szerzett vezetést. Erre Karahodzsics gyorsan válaszolt, de ezt követően még 5-2-re elszakadt a házigazda. A Kecskemét Sinik és Tóth Barna tripláival ragadta magához a kezdeményezést. A Körmend kétszer felzárkózott egy-egy pontra (10-9, 11-10) Takács és Konate révén, de fordítani nem tudott. Karahodzsics négy pontjával ismét elszakadt a KTE. Amikor Sinik és Bogues is betalált, 20-13-nál már hazai időkérés állította meg a játékot. A folytatásban is a vendégek akarata érvényesült, Dramicsanin triplájával 23-13-nál először nőtt 10 egységre a differencia. Érdemben már nem változott a különbség. A negyedet Ferencz duplája zárta, amivel 25-17-re alakította az állást.
 
A második etap több fordulatot tartogatott. A szakasz elején Basic triplájával 27-20-ra jött vissza a Körmend. Ez volt a hazaiak első és egyetlen sikeres távoli dobása az első 20 percben. A folytatásban nyílt esélyük, hogy ennél is közelebb kerüljenek a riválisukhoz. Ezzel nem tudtak élni, amit megbüntetett a Kecskemét. Tóth Barna és Wittmann hármasaival 33-20-ra ugrottak meg. Időkérést követően igyekezett rendezni sorait a Körmend. A félidőig 11 pontig jutó Konate és Morgan 8-0-s futást vezényelt, így 33-28-ra szépített a házigazda. Másfél perc volt a félidőből, amikor Wittmann megtörte a KTE hosszabbra nyúló kosárcsendjét. Kucsera hármasával pedig újra 10 egységre ugrott a különbség. A 40-28-as félidei állást az ekkor már 8. pontját szerző Bogues büntetői alakították ki.
 
A harmadik negyed elején Kucsera egy triplával erősítette meg a Kecskemét fölényét. 43-28-nál a mérkőzés addigi legnagyobb különbségét regisztrálhattuk. Konate szerezte az első körmendi találatot a harmadik etapban. A különbség 13-16 pont között látszott állandósulni. A negyed feléhez érkezve a Körmend 54-38 után tudott ennél közelebb kerülni. Amikor Basic triplája célt ért, 54-43-nál 11 pont választotta el a feleket. A folytatásban Basic büntetőivel és Durázi duplájával 56-48-nál a második negyed hajrája óta először faragta ismét egyszámjegyűre a hátrányát a házigazda. Ekkor még két perc volt a negyedből. Továbbra is Basic húzta a Körmend szekerét, egymaga 14 pontot szerzett ebben a periódusban, az újabb triplájával 60-53-nál teljesen nyílt lett a találkozó. Különösen, hogy a negyed hajrájában 2+1-es helyzetet is értékesített (62-56). Az utolsó másodpercekben azonban Sinik szemfülesen használta ki a hazai védők figyelmetlenségét, így végül 64-56-ról érkezett el a záró etap.
 
A negyedik negyed elején folytatódott a hazai felzárkózás, Doktor hárompontosával 64-59-re szépített a Körmend. A folytatásban Djogo büntetőivel 66-61-nél ismét mindössze 5 egység választotta el a feleket. Azóta már tudjuk, hogy ez volt a második félidő legkisebb különbsége. Kucsera és Wittmann tripláival, illetve Bogues büntetőjével kevesebb mint három perc alatt visszaugrott a nagyobb kecskeméti előny. Egészen pontosan 73-61-re szakadtak el a vendégek. A Körmend mindent megtett, hogy tartsa a lépést. Konate, Durázi és Ferencz 73-67-re hozta vissza a hazaiakat. Erre Wittmann felelt, de Doktor triplájával 75-70-nél ismét visszaért 5 pontra a Körmend. Az utolsó két percben Dramicsanin és Bogues büntetőivel 78-70-re elszakadt a KTE. A 80-74-es végeredményt pedig Durázi két találata és Kucsera büntetői alakították ki.
 
Egis Körmend - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 74-80 (17-25, 11-15, 28-24, 18-16)
 
Alsóházi rájátszás, 1. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Benczur Tamás, Fodor Attila, Földesi Ádám (dr. Gincsai János Péter)
 
Egis Körmend: Basic 17/9, Takács K. 4, Djogo 6, Morgan 4, Konate 19. Csere: Doktor P. 6/6, Ferencz 8, Durázi 8, Schmera -
 
Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Sinik 16/6, Ivkovic -, Wittmann 15/6, Kucsera 11/9, Karahodzsics 12. Csere: Bogues 14/3, Dramicsanin 6/3, Tóth B. 6/6, Körmendi -.
 
 
 
Szoros mérkőzésen aratott fontos győzelmet az OSE a Kaposvár ellen
 
Egy perces néma csenddel indult a mérkőzés, hiszen Jugovics Józsefre, az oroszlányi kosárlabda meghatározó alakjára emlékeztek.
 
Balsay triplájával kezdett az Oroszlány (3-0), majd hosszabb idő után egyenlített a Kaposvár (3-3). Stevenson szerzett gyors kosarat, és meglepően korán, 2 perccel a kezdés után kérte ki idejét Dalibor Damjanovic (5-3). Riddley lepattanóval növelte a hazai előnyt (7-3), majd Eaddy szerzett vendég triplát (7-6). Gholston büntetőket, majd Paár a túloldalon hárompontost dobott (9-9). Rohanás volt mind a két oldalon, amiből az Oroszlány jött ki jobban és Riddley zsákolása után 15-9 lett az állás. Paár második triplája is célt ért, így nem tudott elszakadni a hazai csapat (15-12). A Kaposvár Jean-Marie és Paár pontjaival 17-15-re fordított. Riddley büntetőzött, így ismét egál lett (17-17). Eladott labdák sorozata váltotta egymást, amit a vendégek faulttal törtek meg, de Riddley most csak egyszer volt sikeres a vonalról (18-17). Vendég triplára hazai gyorsindítás volt a válasz (20-20). Mind a két oldalon büntetőket dobhattak a játékosok, a negyed végén az OSE járt előrébb. 25-22
 
Vendég kosarakkal indult a második játékrész (25-27), majd felváltva vezettek a csapatok, de a Kaposvár járt előrébb (28-29). Halmai dicsérhető a vendégeknél, aki Polutakon szerzett faulttal együtt kosarat (28-32). Szép összjáték volt oroszlányi oldalon, amire egyből érkezett a kaposvári válasz, jó támadásokat láthattunk (32-34). Nem sok védekezés volt egyik oldalon sem, egymás után estek a kosarak, Filipovity triplája után 40-34-re vezetett a Kaposvár. Időkérés után sem változott a játék képe, 10 pontra csúszott fel a vendégek előnye (34-44). Polutak vezetésével igyekezett tartani a lépést az Oroszlány (37-46). Krnjajski kapott technikait színészkedésért, Gholston pedig bedobta az ezért járó büntetőt (38-46). Még esett pár kosár a félidőig, de 9 pont megmaradt a kaposvári előnyből. 41-50
 
Thomas duplája vezette fel a második félidőt, amire Eaddy válaszolt, aki már 16 pontnál járt ekkor (43-52). Rendezte sorait az Oroszlány, Gholston triplájával visszakapaszkodtak 4 pontra (48-52). Büntetőkből szereztek pontokat mind a két oldalon a játékosok (49-56). Gholston továbbra is vezére volt a hazaiaknak, második hárompontosát szerezte ebben a negyedben, és mellé Riddley is csatlakozott (55-58). Ezt követő percekben befagyott az eredmény, és erről az 55-58-as állásról nem az OSE, hanem a Kaposvár tudott elmozdulni, Jackson zsákolása után ismét 7 pont lett a két csapat között (55-62). Stevenson szerzett hazai oldalon triplát, majd Riddley vitte végig a ziccert, kapaszkodott az Oroszlány (60-62). Krnjajski csak az egyik büntetőjét dobta be, míg a túloldalon Polutak dobott kosarat (62-63). A negyed végi eredményt Filipovity lepattanóból szerzett pontjai alakították ki. 62-65
 
Továbbra is jól játszott Riddley, az ő kosarával indult az utolsó etap (64-65). A vezetést nem tudta átvenni az OSE, de Polutak triplájával kiegyenlítettek, 67-67 volt az állás. Paár egész mérkőzésen nem hibázott dobást, most sem hagyta ki a hárompontost (67-70). 5 pontot hagyott a vonalon idáig az OSE, majd ismét Polutak volt, aki egyenlített (70-70). Koprivica kihagyta a büntetőt, de utána javította hibáját, festéken belülről szerzett vendég kosarat (70-73). Ruják első kosarát dobta, ezzel a hármassal újból egál lett (73-73). Ismét Jackson büntetők következtek, és ezek sikeres dobások voltak vendég oldalon (73-77). Polutak villant meg távolról, és Riddley gyorsindításból szerzett ziccerével kiegyenlített az OSE (77-77). Riddley harcolt ki faultot, és mind a kétszer sikeres volt a vonalról, így hosszú idő után fordítani tudott az OSE (79-77). Koprivica dobhatott büntetőket, de csak egyet értékesített, 79-78. Elsiette a támadást a Kaposvár, míg az OSE nem tudott kosarat dobni, de Filipovity triplája kimaradt a kaposváriaknál, és a lepattanó hazai kezekben landolt, jött a taktikai fault. Riddley bedobta a büntetőket, 81-78. Ruják okosan ütött oda Eaddy kezére, így vonalra küldte a légióst, aki kihagyott egy büntetőt, 81-79. Gholston keze nem remegett meg, és az ő pontjai alakították ki a végeredményt. 83-79
 
MVM-OSE Lions - Kometa Kaposvári KK 83-79 (25-22, 16-28, 21-15, 21-14)
 
Alsóházi rájátszás, 1. forduló
Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Makrai Márton, Török Daniella (Farkas Zoltán)
 
MVM-OSE Lions: Riddley 23/3, Balsay 5/3, Gholston 17/9, Stevenson 7/3, Polutak 19/3. Csere: Ruják 3/3, Szabadfi -, Illés -, Thomas 9/3.
 
Kometa Kaposvári KK: Krnjajski 1, Eaddy 17/12, Paár 14/9, Filipovity 9/3, Koprivica 12. Csere: Szőke -, Fehérvári -, Halmai 3, Jackson Jr. 13/3, Jean-Marie 10.

Vármegyei szövetségek