Női Egyetemi Bajnokság: SOTE-szenzáció Miskolcon
16
Feb
2024
Női Egyetemi Bajnokság: SOTE-szenzáció Miskolcon
2024. február 16.  |  15:55

Egyetlen, ám jókora meglepetés született a héten a hölgyeknél a Nemzeti Egyetemi Bajnokságban. A keleti csoport középmezőnyében tanyázó SOTE csapata remek, egységes játékkal bravúros győzelmet aratott Miskolcon. A többi mérkőzésen a papírforma érvényesült. Mindenképpen kiemelendő a szombathelyi Horváth Fruzsina teljesítménye, aki Sopronban négy statisztikai mutatóban is kétszámjegyű teljesítményt tudott felmutatni

 

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, nők,  9. forduló.

 

Keleti csoport:

 

Miskolci Egyetem - Semmelweis Egyetem 79-84 (22-22, 17-19, 21-22, 19-21)

Miskolci Egyetem: AHO 12, Kecskés 5/3 OLÁH 19/9, SZEGECZKI 11/3, VÉG-DUDÁS 24. Csere: Tóth B. 2, Molnár 4, Kápolnai, Kababik 2, Gondos, Hajdu. Edző: Lippai Szabolcs.

Semmelweis Egyetem: OPITZ 19/6, NAGY ANNAMÁRIA 10/6, TÓTH F. 17/3, Novák 6, SZABÓ P. 10. Csere: Nagy K. 12/6, NAGY ANNA 8/6, Som 2. Edző: Hegyi Hanna.

A mérkőzés esélyese a hazai csapat volt, hiszen a miskolciaknak céljuk a csoport második helyének a megszerzése. Ennek ellenére az első félidőben nem sikerült előnyt kialakítaniuk, sőt, a bátran, felszabadultan és csapatként egységesen, jól működő vendég orvosegyetemiek mehettek két pontos előnnyel a hosszabb pihenőre. Fordulás után sem romlott a SOTE távoli dobás hatékonysága, míg a hazaiak időnként kapkodtak. Hiába ért el egy rendkívül jól "mutató" dupla-duplát Vég-Dudás Anna (24 pont, 16 lepattanó) a bátor, vagány és csapatként fölöttébb hatékony, jó teljesítmény egy nem várt, de teljesen megérdemelt győzelemhez segítette a fővárosiakat.

Lippai Szabolcs: - Nehéz helyzetben vagyunk, jó őszi kezdés után majd két hónapos szünet következett. A csapat egyik felének egyelőre nehéz felvenni újra ritmust, a csapat másik felének pedig rengeteg bajnokságban és válogatottban kell szerepelnie emiatt rendkívül túlterheltek. Feladatunk az, hogy újra összhangba kerüljünk, mivel szeretnénk minél jobb pozícióban kezdeni a keresztjátékot!

Hegyi Hanna: - Hatalmas gratuláció jár a lányoknak, az mérkőzés elejétől a végéig koncentráltan és lelkesen játszottak. Egy jobb dobószázalék is párosult a mai napon ehhez, kiharcolták maguknak ezt a győzelmet. Köszönjük a miskolciaknak a sportszerű játékot, és további sok sikert kívánunk nekik!

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univk_52541

 

DEAC - BME-MAFC 82-44 (19-14, 20-15, 22-6, 21-9)

Debrecen, Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium, 20 néző. V.: Kisházi, dr. Szűcs.

DEAC: MEZEI 12, Baczuk 6, HOLINKA-MIKLÓS 13/6, Szabados 9/3, SZABÓ Z. 13/9. Csere: SZABÓ G. 14, Kovács 6, Szabó Cs. 5, Pallai 2, Gaál 2, Király. Edző: Vasas Orsolya.

BME-MAFC: JÁNOSI 26/18, Géczi 3/3, Szabó 6, HORVÁTH D.  7, Kohán 2. Edző: Gorácz Árpád.

 

Az első negyed feléig egymást követték a hazai és vendég kosarak, aminek köszönhetően az első percekben egyik csapat sem tudott számottevő előnyt kialakítani. A játékrész végén azonban a Debrecen szigorítani tudott a védekezésén, így az utolsó 3 percben nem született vendég találat, aminek köszönhetően a DEAC 5 pont előnnyel zárta a negyedet (19-14). Szabó Gréta gyorsindulásokból szerzett kosarai felrázták a hazai csapatot, és az egész játék felgyorsult. A vendégek Jánosi Virág tripláinak köszönhetően tudták tartani a lépést, de ennek ellenére a DEAC újabb 5 ponttal gyarapította előnyét a második etap végére, így szünetben 10 pontos hazai vezeztést mutatott az eredményjelző. Rögtön a nagyszünetet követően 7-0-s sorozattal indított Vasas Orsolya csapata. Az 5 játékossal érkező BME-MAFC érezhetően elfáradt, sok könnyű kosarat dobott a hazai csapat, amely Szabó Zita szerzett labdáinak és villanásainak köszönhetően ezt a negyedet a nagy fölénnyel nyerte és gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. Az utolsó negyedben a játék képe nem változott, a hosszú cserepaddal rendelkező hazai együttes - amelyből Szabó G. 14 pontos, 11 lepattanóós dupla-dupláig jutott - tovább növelve előnyét végül magabiztos győzelmet aratott.

Vasas Orsolya: - Nagy szerencsénk volt, hogy ellenfelünk csak öt játékossal tudott eljönni, mert különben bajban lettünk volna a ma mutatott játékunkkal. Persze a győzelmet nem kell megmagyarázni, de ami tény, az tény. Sok mindenen kell még dolgoznunk, de voltak sokkal jobb meccseink is, így van mire alapozni. A BME-nek szeretnék gratulálni, mert ilyen kevesen is nagyon szépen játszottak, és megnehezítették a dolgunkat.

 

Gorácz Árpád: - Nagyon örülünk, hogy ki tudunk állni. Amíg bírtuk erővel jó meccset játszottunk az első félidőben, utána a Debrecen erőfölénye kiütközött. Gratulálok a hazai csapatnak.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univk_52551

 

Nyíregyházi Egyetemi SE - TFSE 16-121 (8-33, 0-31, 4-23, 4-34)

Nyíregyháza, Nyíregyházi Egyetem Sportcsarnok, 20 néző. V.: Sallai, Rácz.

 

Nyíregyházi Egyetemi SE: Páll, Király, Oláh, Seres, KARAKÓ 16. Csere: Sinka, Ménes. Edző: Farkasinszki Orsolya.

TFSE: DÖMÖTÖR 25/18, ÚR 17/3,  KELEMEN 34/6, MÉRÉSZ 23/9, MUNKÁCSI 14/12. Csere: Gondár 8. Edző: Kováts Gabriella.

 

Jó hangulatban és óriási vendég fölényben zajlott a mérkőzés. A nyíregyházi csapat a hazai csapat össze pontját szerző, s a 16 pont mellé 11 kepattanóval dupla-duplát elérő Karakó Dorina vezetésével nem tudta hogy felvenni a TFSE gyors játékának ritmusát. A vendégek sokszor a férfiakat is megszégyenítő pontossággal dobták a  hárompontosokat - szám szerint 16-ot - , és nyertek megérdemelten.

 

Farkasinszki Orsolya: - Volt már jobb mérkőzésünk és lesz is. Nem teljesen éreztem indokoltnak az egész pályás védekezéseket, ettől függetlenül próbáltuk megtenni azt, ami tőlünk telt. Erre a mai napra ennyi jutott. Gratulálok a lányaimnak.

 

Kováts Gabriella: - Gratulálok az ellenfélnek, mert szépen küzdöttek egész mérkőzés alatt. Próbáltuk mi is a legtöbbet kihozni a csapatból, de van mit javítani mind dobás, mind pedig védekezés terén. 

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univk_52531

 

 

 

Nyugati csoport:

 

SMAFC - Szombathelyi Egyetemi SE 26-120 (7-27, 6-33, 2-26, 11-24)

Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok, 20 néző. V.: Kapusi, Rokob.

 

SMAFC: Bauer 13/6, Gönczy 1, Karácsony, Tóth 6, Hawkins 6. Csere: Erős K., Dorner, Erős S., Bíró, Komáromi. Edző: Zachár Barbara.
Szombathelyi Egyetemi SE: HORVÁTH K. 16, MEZŐSI 34, BALOGH V.  20/3 HORVÁTH F. 26, PLÓZER 14. Csere: SÁGHI 8, Farkas, Mák 2. Edző: Szabó László.

 

A szombathelyi csapat nagy lendülettel kezdte a mérkőzést, melynek eredményeként nagy különbség alakult ki már az első negyed végére. A hazai csapat próbált fogást találni mind a letámadáson, mind a zóna ellen, de ez nem sikerült. A második félidőben a játék képe hasonlóan alakult, amelynek eredménye a magabiztos vendég győzelem lett. A SzoESE csapatából Horváth Fruzsina 26 ponttal, 15 lepattanóval 12 szerzett labdával és 10 gólpasszal egy fehér holló ritkaságú quadruple-double-t, Plózer Petra pedig 14 pontos, 23 lepattanós dupla-duplát ért el.

 

Zachár Barbara: - Gratulálok a SZOSE csapatának a győzelemhez. A csapat nagy része most tért vissza a tavaszi szemeszterre, ami látszik is a csapaton. Ezt remekül mutatja dobószázalékunk és az erőlétünk is. Sajnos a szombathelyi csapat letámadása felőrölte az erőnket, amitől felállt védelem ellen sem tudtunk megfelelő ritmusban kosárlabdázni.

 

Szabó László: - Viszonylag sokáig fent tudtuk tartani azt az intenzitást amit szerettünk volna, és ezért nagy tisztelet a csapatom előtt. Kiemelném, hogy én élőben még nem láttam olyat, hogy egy játékos négy mutatóban is két számjegyű eredményt ért el, így a Horváth Fruzsinát külön kiemelném a meccsel kapcsolatban.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univn_53871

 

 

 

UNI Győr SZESE - PTE-PEAC 99-41 (26-12, 29-6, 22-18, 22-5)

Győr, Egyetemi edzőcsarnok, 50 néző. V.: Káli, Erős.

 

UNI Győr SZESE: Rozmán 11/3, CHORMÉJ 12, Baffy 2, MOLNÁROVÁ 26, BÁNSZEGI 23/3. Csere: Bognár, Reider 4, Oláh 4, Mihály 8, Deák, SZABÓ L.  9/3. Edző: dr. Barthalos István.

PTE-PEAC: Mándity 2, Füzy 3, Asztalos 5/3, Cser 4, Németh 6. Csere: Janho 2, Halaseh 3, Gergely 3, Lóránt, BÁTAI 8, Horváth G. 5/3. Edző: Gyenge Gábor.

 

Nagy elánnal kezdte a Győr a mérkőzést, 13-0-ás rohammal. A pécsiek többször próbálkoztak a zónavédekezéssel, sikertelenül, hiszen a hazaiak mindig megtalálták az üres dobásokat és a palánk alá is sikeresen bejuttatták a labdát. Alsó posztos játékban Bánszegi Boglárka és a 26 pontos, 13 lepattanós dupla-duplát elérő Laura Molnárová uralták a játékot. A mérkőzésen csak az volt a kérdés, hogy mennyi lesz közte, ennek megfelelően mindkét oldalon mindenki játéklehetőséget kapott.

 

dr. Barthalos István: - Öröm mindig a pécsi barátaink ellen játszani. Úgy gondolom, hogy hasonlóan a tegnapi NB1/B-s összecsapásunkhoz, már az első részében a játéknak eldöntöttük a mérkőzést és utána nagy örömömre tovább tudtunk gyakorolni a következő küzdelmekre. Igazi csapatjáték volt ez a mai győzelem, mindenki hozzátette a magáét.

 

Gyenge Gábor: - Először is gratulálok a Győrnek a győzelemhez. Azt hiszem a papírforma érvényesült. Megpróbáltunk mindent, ma ennyire futotta. Dolgozunk, hogy jobbak legyünk.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univn_53861

 

Ludovika SE - ELTE BEAC 16-59 (10-15, 2-14, 0-13, 4-17)

Budapest, Ludovika Aréna, 20 néző. V.: Gombos, Molnár.

 

Ludovika SE: Borza, Bánhegyi 2, BÁLIND 6, Tóth, PETI 4. Csere: Süle 4, Munkácsi, Darvas, Kovács, Lantos. Edző: Morauvszki Gergely.

ELTE BEAC: OROSZ 4, Takács 8, Nemes, VAN RIJS 12/3, BOGDÁN 10/6. Csere: NAGYI 6, Perényi 6, Solymosi, Mohos 4, PETTNER 9/3, Levente. Edző: Földi Alexandra.

 

A mérkőzés első percétől látszódott, hogy a mérkőzés irányítója a már jól összeszokott címvédő vendég ELTE BEAC lesz. Gyors pörgős játékstílusukra, valamint egészpályás letámadásukra eleinte a hazai pályán játszó Ludovika SE nem tudott reagálni.  A teljes magabiztossággal vezető idegen pályán játszó csapatra rákontrázott a hazai gárda, így átmenetileg kiegyenlített lett a játék. A hazai oldalon érezhető javulás hirtelen szét is hullott az irányító Borza Laura sérülése után, mely utána az egész meccs hangulatára kihatott. A második félidő teljes mértékben a vendég BEAC csapatának irányításával telt el, mellyel a hazai Ludovika nehezen bírta a tempót. A hazai támadások gyakran eladott labdákkal végződtek. Egyik csapat számára sem ez volt a szezon legjobb meccse, az ELTE-BEAC agilis játékának köszönhetően nagy különbséggel biztosan a győzött.

 

Morauvszki Gergely: - Egy negyedig tudtuk tartani magunkat a címvédővel szemben, akik negyven perces letámadással statuáltak példát. Nem könnyítették meg a dolgunkat a sérülések, illetve az alapvető hibák sem, amelyeket még ennyi idő után sem tudunk kijavítani. Sok sikert kívánok az ELTE-nek, köszönjük a játékot.

 

Földi Alexandra: - Ez nem a mi napunk volt, ami a dobószázalékot illeti, de szerencsére a védekezésünk - az első negyedet és a kizárást kivéve - jól működött. Ha nincsenek könnyű szerzett labdából kosaraink, rendesen megszenvedtünk volna. Ettől függetlenül gratulálok a lányoknak, a Ludovikának pedig további sok sikert kívánunk.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univn_53851

Vármegyei szövetségek