Tippmix Női NB I: Őrzi veretlenségét a DVTK
21
Jan
2024
Tippmix Női NB I: Őrzi veretlenségét a DVTK
2024. január 21.  |  21:00

Nagy csatában nyert az NKA Universitas Pécs a TFSE-MTK otthonában

 

A Tippmix Női NB I. A 11. fordulójának rangadóján az NKA Universitas Pécs 64-62-es sikert aratott a TFSE-MTK otthonában.

A tabella negyedik helyezettje fogadta a harmadik pozíciót elfoglaló gárdát a 11. forduló rangadóján. Egyik csapat sem várhatta ideális előjelekkel az összecsapást. A TFSE-MTK színeiben nem léphetett pályára Monika Czinano, míg a pécsiek csütörtökön – bár hazai pályán legyőzték a Kayserit, de nem tudták ledolgozni 11 pontos hátrányukat – búcsúzni kényszerültek az Európa Kupától.

A mérkőzés elején a pécsiek ragadták magukhoz a vezetést. Madison Williams és Sydney Wallace remekelt a vendégeknél. Amikor Wallace duplája, illetve Weninger Virág két büntetője célt ért, a mérkőzés hatodik percében már 15-5-re vezettek Jovan Gorec tanítványai. Hazai szempontból kulcspillanatban érkezett Dúl Terka triplája. Rendezte a sorait a TFSE és mivel több tiszta lehetőség is kimaradt a pécsieknél, így lassan elkezdte ledolgozni hátrányát. Sha Carter ziccere után 15-13-nál teljesen nyílt volt a meccs és a vendégek időkérése állította meg a játékot. A negyedet Madison Williams két büntetője zárta, amivel 17-13-ra vezetett a Pécs. A második szakaszt a félidőig 10 egységig jutó Dúl Terka villanásai vezették fel, amivel gyorsan fordítottak a hazaiak. Hullámzott a játék.

Összességében Hegedűs Péter együttese 9-0-s sorozattal indította a második negyedet, amivel 22-17-es előnyt épített fel. A fordulatos küzdelemben erre 7-0-val feleltek a pécsiek. A félidő utolsó öt percébe fordulva pedig fej-fel mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok. Egyik gárda sem tudta leszakítani riválisát. A hajrában 30-27-nél a Pécs előtt nyílt esély kicsit elszakadni, de ezzel nem tudott élni. 20 perc után így három ponttal mentek a vendégek. A Pécs 34-ből 11-et, a TFSE 33-ból 11-et dobott be mezőnyből. A vendégek 27-20-ra vezettek a lepattanókban, de a többi mutatóban nagy különbség nem alakult ki. A harmadik etapot Dúl Panka duplája indította, erre azonban Mérész Beatrix és Peyton Williams azonnal válaszolt. Úgy nézett ki, hogy néhány pontos pécsi előny mellett állhat be a mérkőzés. Minden hazai felzárkózásra vagy egyenlítésre érkezett válasz: hol Peyton Williams, hol Mérész Beatrix felelt erre. Mindkét játékosnak talán a legjobb szakasza volt ez.

A harmadik negyed hajrájában 40-40 után Madison Williams öt pontjával és Laczkó Sára duplájával a Pécs 7-0-s futást mutatott be. Az utolsó 10 percnek így 47-40-ről vágtak neki a felek. A záró szakasz elején Dúl Panka triplájával gyorsan faragot a hátrányán a TFSE. A hazaiak egészen 47-46-ig felzárkóztak. Fordítani ekkor még nem tudtak. Laczkó Sára és Sydney Wallace válaszolt ezen kísérletekre. Nagy küzdelmet láthattunk és 54-53-nál Dúl Panka második triplája után a vezetést is átvette a TFSE. Ezt Szabó Fanni erősítette meg, 57-54-re alakítva az eredményt. Fordulatokban nem hiány, hiszen innen 60-57-re fordított a Pécs. Erre azonban Szabó Fanni hármasa érkezett válaszul, így az utolsó percbe 60-60-ról érkeztünk. Dúl Panka büntetőivel a TFSE szerzett vezetést ebben a kritikus időszakban. Erre azonban Sydney Wallace triplája jött, amivel 63-62-re a pécsiek mentek. A hazaiak már nem tudtak tiszta dobóhelyzetet kialakítani, a végeredményt Mérész Beatrix büntetője alakította ki.

 

TFSE-MTK - NKA UNIVERSITAS PÉCS 62-64 (13-17, 14-13, 13-17, 22-17)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 11. forduló
Dr. Koltai Jenő Sportközpont, Budapest
Frányó Péter, Söjtöry Tamás Ferenc, Varga-Záray Katalin (Reisz Péter)

TFSE-MTK: Carter 15/3, Dúl T. 10/6, Németh 5, Szabó 10/6, Dúl P. 13/6. Csere: Baa 3, Király 3/3, Horváth 3.

NKA Universitas Pécs: Rátkai 1, Wallace 16/6, M. Williams 16, Kiss, Mérész 7. Csere: Laczkó 10, Smailbegovic, Tadic 2, Weninger 2, Simon 2, P. Williams 8.

 

 

Hiányzói ellenére is magabiztosan nyert a DVTK a BKG vendégeként

 

A Tippmix Női NB I. A  11. fordulójának záró mérkőzésén a DVTK HUN-Therm 85-48-ra kiütötte a BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklóst.

Aho Nina, Darcee Garbin, Monika Grigalauskyte és a hosszabb időre kieső Toman Petra nélkül készült a találkozóra a DVTK, mely csütörtökön klubtörténeti sikert elérve bejutott az Euroliga legjobb nyolc csapata közé. A BKG-tól éppen a mérkőzés napján érkezett a hír, hogy Vincze Nikolett csatlakozott a gárda keretéhez. Ilyen előzmények vezették fel az összecsapást, melynek első pontjait Kaila Charles szerezte. Gyorsan magához ragadta az irányítást a DVTK. Az első negyedet 5-5 után 20-2-es sorozattal zárta a veretlen listavezető. A DVTK a 15 mezőnykísérletéből 8-at értékesített és mind a hat büntetője célt ért. Kaila Charles pedig egymaga 11 egységig jutott. A BKG összesen két mezőnykosarat értékesített, hasonló volt a rajtja, mint egy hete Pécsett. Akkor fel tudott zárkózni a szigetszentmiklósi gárda. Ezúttal erre nem volt módja.

A 25-7-ről induló második negyedet Lelik Réka és Santa Baltkojiene kosárváltásai indították. 20 pont környékén látszott beállni a differencia. A BKG-nak 30-14-nél akadt egy kisebb fellángolása, de erre 6-0-val felelt a DVTK és ezt követően ismét ebben a 20 pontos dimenzióban mozgott a mérkőzés. Amíg az első szakasz Kaila Charles remekléséről szólt, addig a második Lelik Rékáról, aki ebben a 10 percben 9 pontot és 3 lepattanót jegyzett. A DVTK bő rotációval játszott, jellemzően 11-12 perc környékén osztotta el a perceket Völgyi Péter. A félidőben 49-27-re mentek a vendégek. A BKG-ból Santa Baltkojienét kell kiemelni, aki 15 pontot szerzett csapata 27 pontjából.

A harmadik negyed elején a DVTK komoly erőt mutatott és gyorsan le is zárta a lényeges kérdéseket. Egészen pontosan 11-0-val indította a listavezető ezt a szakaszt, amivel 60-47-re lépett el. Santa Baltkojiene  törte meg a hazai kosárcsendet, de a különbség 30 pont felett állt be. Az utolsó 10 percnek 73-37-ről futottak neki a csapatok. Némileg visszaesett a játék ritmusa. A BKG igyekezett szépíteni és 76-38 után 9-2-es sorozattal kerültek közelebb a hazaiak. Ekkor Völgyi Péter időt is kért, majd sorrendben Tenyér Zsófia, Oláh Fruzsina és Vég-Dudás Anna visszaállította a nagyobb különbséget. Végül 85-48-ra diadalmaskodott a DVTK és őrzi veretlenségét a bajnokságban.

 

BKG-PRIMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS - DVTK HUN-THERM 48-85 (7-25, 20-24, 10-24, 11-12)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 11. forduló
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Györfy Rúben, Rózsavölgyi Alexandra, Jankovics Viktor Zsolt (Vághy Tamás János)

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós: Koch 2, Zsámár 3/3, Petrénaité 6, Trehub 7, Baltkojiené 21/6. Csere: Rozmán, Gróf 5, Bajzáth, Vincze 4.

DVTK HUN-Therm: Aho T., 9/3 Tenyér 10/3, Charles 19/3, Jovanović 8/6, Tadić 10. Csere: Lelik 12/3, Kányási 7/3, Oláh 3/3, Vég-Dudás 7, Fárbás.

Vármegyei szövetségek