Kialakult az idei Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa mezőnye
22
Dec
2023
Kialakult az idei Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa mezőnye
2023. december 22.  |  09:00
Tegnap este, a Sopron KC 79-57-es, MVM-OSE Lions elleni sikerével eldőlt, hogy mely nyolc csapat jut be az idei Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa negyeddöntőjébe.
 
Jelenleg hármas holtverseny van a 7-8-9. helyeken az NKA Universitas Pécs, a DEAC és a Sopron között, mindhárom együttes 6-7-es mutatóval rendelkezik. A pécsiek a DEAC-ot (75-64), a DEAC a Sopront (86-73), a Sopron pedig a Pécset (78-75) verte, de ezekből az eredményekből az is következik, hogy ezt a minitabellát a Pécs nyeri, méghozzá a DEAC és a Sopron előtt.
 
A Zalakerámia ZTE KK még játszik ma este a Budapesti Honvéd SE-vel, ezzel a találkozóval zárul a Tippmix Férfi NB I A csoport idei alapszakaszának első fele, de ez az eredmény már nem befolyásolja a bejutó és a nem bejutó csapatok kilétét.
 
Ha nyer a ZTE, mérleggel előzi ezeket a csapatokat (7-6), ha pedig kikap, akkor a négyes holtversenyt nyeri meg, miután mindhárom gárdát legyőzte: a Pécset (80-78) és a DEAC-ot (73-71) két-két ponttal, a Sopront pedig 5-tel (71-76). A ZTE tehát ebben az esetben is előzi ezt a három gárdát, és nincs befolyással a mögötte alakuló sorrendre sem.
 
 
Az idei Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa mezőnye
 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
Arconic-Alba Fehérvár
NHSZ-Szolnoki Olajbányász
Egis Körmend
SZTE-Szedeák
Zalakerámia ZTE KK
NKA Universitas Pécs
DEAC
 
 
 
 
Fotó - NKA Universitas Pécs facebook

Vármegyei szövetségek