Kerekesszékes bajnokság: A Soproni Tigrisek két győzelme
30
Nov
2023
Kerekesszékes bajnokság: A Soproni Tigrisek két győzelme
2023. november 30.  |  08:58
November 26-án, a székesfehérvári MKOSZ csarnokban elkezdődött a 2023/24-es kerekesszékes bajnokság. Idén a szeptemberi szarajevói Eb miatt tolódott a bajnokság kezdete, amelyen négy csapat vett részt, a Nyíregyházi KK szabadnapos volt.
 
A vasárnapi bajnoki rajton már az első mérkőzésen összecsapott a tavalyi bajnok Törekvés SE és az idei kiírás Magyar Kupa győztese, a Soproni Tigrisek. A soproniak csakúgy, mint a Magyar Kupában, ezúttal is legyőzték a Törekvés SE gárdáját, ezúttal 51-34 arányban. A második mérkőzés előtt a PTE PEAC Rolling Basket gárdája jelezte, hogy az előírt 14,5 pontot nem tudja tartani, ugyanakkor lejátssza mérkőzéseit a DVTK és a Törekvés SE ellen is. A találkozón a diósgyőriek 44-36 arányban diadalmaskodtak a PTE PEAC Rolling Basket ellen. A délutáni programban a Soproni Tigrisek csapata újabb sikert könyvelhetett el, hiszen 59-49 arányban győzött a DVTK ellen. A nap záró találkozóján a PTE PEAC Rolling Basket ugyan 62-32 arányban nyert a Törekvés SE ellen, de ennek a találkozónak 2-0 lett a hivatalos eredménye a Törekvés SE javára, mert a pécsiek nem tudták tartani az előírt 14,5 pontot.
 
A vasárnapi bajnoki fordulóra Gergely István, a DVTK kerekesszékes kosárlabda gárdájának csapatkapitánya, egyben paravívó meghívta Krajnyák Zsuzsa paralimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok tőr- és párbajtőrvívót, aki a meccsnap zárásaként nemcsak szurkolt a DVTK-nak, hanem közös csapatképre is odaállt a résztvevő csapatok tagjaival.
 
A kerekesszékes bajnokság 2024. januárjában, szintén Székesfehérváron folytatódik.  
 
Kerekesszékes Bajnokság – I. forduló eredményei:
 
Törekvés SE - Soproni Tigrisek 34-51
DVTK - PTE PEAC Rolling Basket 44-36
Soproni Tigrisek - DVTK 59-49
PTE PEAC Rolling Basket - Törekvés SE 0-2

Vármegyei szövetségek