Női Egyetemi bajnokság: óriási hajrával győzte le a SOTE a BME-MAFC együttesét
15
Nov
2023
Női Egyetemi bajnokság: óriási hajrával győzte le a SOTE a BME-MAFC együttesét
2023. november 15.  |  19:50

Több elég egyoldalú találkozó mellett egy igazán izgalmas, színvonalas összecsapást hozott a női Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság heti fordulója. E remek, izgalmas találkozón három perccel a befejezés előtt biztos győztesnek tűnt az akkor még 10 pont fölötti előnnyel vezető BME-MAFC a SOTE otthonában, ám a hazaiak hatalmas hajrával a maguk javára fordították a összecsapást.

 

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, nők, 5. forduló.  

 

 

Keleti csoport:

 

Miskolci Egyetem - Nyíregyházi Egyetemi SE 100-21 (29-8, 24-4, 13-5, 34-4)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 40 néző. V.: Domán, Vaszi.

 

Miskolci Egyetem: Aho, Toman, Oláh F. 9/6 SZEGECZKI 10, VÉG-DUDÁS 10. Csere: Tóth 20/6, KECSKÉS 14/6, Kápolnai 10/3, KABABIK 9, Balla 6, Lukács 6, Hajdu 6. Edző: Lippai Szabolcs.

Nyíregyházi Egyetemi SE: Oláh 2, Ignácz, Páll, Ádám, KARAKÓ 19 . Csere: Ménes, Seres. Edző: Farkasinszki Orsolya.

 

Nagy lendülettel kezdte a mérkőzést a hazai csapat, melynek eredményeként már az első tíz percben jelentős különbség alakult ki a csapatok között. Küzdött, és néha szép megoldásokat is bemutatott a nyíregyházi együttes, de így sem tudta megakadályozni, hogy a nagyszünetre több mint 40 pontos vezetéssel mehessen a MEAFC. Fordulás után sem változott a játék képe, a kérdés csupán az volt, hogy a hazaiak elérik-e a 100 pontot. Ez végül Lukács Panna kosarával sikerült is. Hazai részről Szegeczki Nóra (10 pont, 11 lepattanó) és Végi-Dudás Anna (10-10 pont és lepattanó) ért el dupla-duplát, amitől Kababik Bianka (9 pont, 14 lepattanó) egyetlen ponttal maradt el. A nyíregyháziaktól a hazai gyűrűre gyakorlatilag egyedüliként veszélyt jelentő Karakó Dorina (19 pont, 10 lepattanó) is dupla-duplával zárta a találkozót.

Lippai Szabolcs: - Teljes csapattal tudtunk kiállni a mérkőzésre, aminek nagyon örülünk. Készülünk a következő mérkőzésre. További sok sikert a Nyíregyháza csapatának.

Farkasinszki Orsolya: - Nagyon köszönjük a miskolci csapat korrektségét. Ez volt az idei legjobb meccsünk. Az egészpályás letámadás nélkül is kialakult a nagy arányú különbség, de a mai mérkőzést a lányok is élvezték. Sok pozitívumot láttam, gratulálok a lányaimnak is és ellenfelünknek is.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univk_52421

 

Semmelweis Egyetem - BME-MAFC 80-76 (24-17, 18-23, 14-23, 24-13)

Budapest, SOTE csarnok, 30 néző. V.: Kruk, Hegedűs.

 

Semmelweis Egyetem: NAGY A. 8/6, NAGY K. 15/15, FERENCZI 14/3, Novák 2, BALOGH J. 14. Csere: Nagy A. F. 6, OPITZ 10, Tóth  F. 7/3, Kiss M., Szabó P. 4. Edző: Hegyi Hanna.

BME-MAFC: Bozsó 7/3, Sinka 9, JÁNOSI 19/6, SZAKONY 11/3, TAMÁS 12. Csere: GÉCZI 10/6, Szalkai, Telek 4, Korondán 4, Kardos, Pulay. Edző: Gorácz Árpád.

 

A hazai csapat kezdte jobban a mérkőzést, úgy tűnt uralni tudják a játékot. Kinti dobásokkal és lepattanókkal igyekeztek elhúzni fővárosi riválisuk ellen, 6 percet követően 10 pont volt a különbség. Érkezett is a vendég időkérés, amelyet követően úgy tűnt, a BME-MAFC rendezte sorait, és egyre több hibára kényszerítette az orvostanhallgatókat.  Kiegyenlített játékot hozott az első félidő további része, kétpontos Semmelweis-vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok. A harmadik negyedben továbbra is fej-fej mellett haladtak a felek, ám a végére a pontosabban játszó "műszaki alakulat" átvette az irányítást és 7 pontos előnyre tett szert az utolsó negyed előtt. Úgy tűnt, hogy a SOTE csapata kezd fáradni, egyre jobban nyílt az olló, 3 perccel a vége előtt 11 pont volt a két csapat között, ám a vendéglátó nem adta fel a küzdelmet. Az utolsó két percben Tóth Fruzsina sikeres közeli és távoli dobásával vérszemet kaptak a medikus lányok, és egy 11-0-ás rohanással kiegyenlítettek A végjátékban a lendületbe jövő  hazai csapat koncentrált jobban, és mindent színvonalas, fordulatos, izgalmas csatában megszerezte a győzelmet. A SOTE csapat győzelmét Balogh Júlia (14 pont, 7 lepattanó), Opitz Kitti (10 pont 4 lepattanó), Nagy Krisztina (15/15 pont), Ferenczi Kata (14/3 pont, 9 lepattanó, 7 kiharcolt) és Nagy Annamária (8/6 pont, 10 lepattanó, 6 gólpassz) teljesítményei segítették elsődlegesen győzelemre az együttest. Vendég oldalon Tamás Gréta (12 pont, 4 gólpassz), Szakony Kata (11/3 pont, 7 lepattanó), Géczi Hanna (10/6 pont, 7 lepattanó), Jánosi Virág (19/6 pont, 5 kiharcolt) emelhető ki.

Hegyi Hanna: - Gratulálok a lányoknak, kiharcolták a mai győzelmet! Hullámzó mérkőzést játszottunk, de a szoros végjátékban, amikor kellett, fegyelmezettek és koncentráltak voltunk. További sok sikert a BME csapatának!

 

Gorácz Árpád: - Gratulálok a Semmelweis csapatának, megküzdöttek a győzelemért. A mi részünkről a védekezés volt a legnagyobb hiány.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univk_52411

 

Halasztott mérkőzés:

SZTE-Szegedi RSC - TFSE 01.29.

 

Nyugati csoport:

 

Közgáz SC és DSK - ELTE-BEAC 41-97 (7-23, 16-27, 10-25, 8-24)

Budapest, Kinizsi u. 30 néző. V.: Tóth K., Nagy I.

 

Közgáz SC és DSK: Szanthoffer 1, CSOMA 7, Horváth P. 3/3, Németh V. 9, Ryan 4/3. Csere: Kovács O., KISS A. 8/6, Imre 3, Garami 5, Balla 1, Konda. Edző: Németh Kata.

ELTE-BEAC: BOGDÁN 8/3, TAKÁCS 21/6, Orosz 2, PETTNER 13/3, NAGYI 9. Csere: VAN RIJS J. 14, HORVÁTH A. 7, Solymosi 2, Mohos 4, Levente 2, PERÉNYI 16/6, Lengyel. Edző: Földi Alexandra.

 

A címvédőt a kelleténél sokkal jobban tisztelő hazaiak nagyon lámpalázasan kezdtek, s az első negyedben Csoma Petra révén mindössze egyetlen akciókosarat szereztek. Ezzel szemben több tiszta nem túl távoli helyzetet elhibáztak és jónéhány labdát eladtak, így nem meglepő, hogy a Nagyi Tímea-Pettner Hanna-Takács Emese trió vezette címvédő tetemes előnyre tett szert. A második etap elején Kiss Anna néhány villanásával átmenetileg kiegyenlítetté tette a játékot a Közgáz, ám a szakasz derekán egészpályás letámadásra ment ki az ELTE-BEAC együttese, amelyből több labdát és könnyű kosarat szerezve gyakorlatilag szünetig eldöntötte a találkozót. Térfélcsere után is nagy fölényben játszottak a vendégek, akiktől a cserepadról is érkezett több jó egyéni teljesítmény. Hazai részről néhány ügyes felvillanásra futotta, így az erőt demonstráló címvédő nagy különbségű győzelmet aratott.

 

Németh Kata: - Egyetlen kosárlabda mérkőzést sem lehet megnyerni ilyen dekoncentrált, fegyelmezetlen és hibadús játékkal. Hagytuk az ELTE-nek, hogy azt csináljanak a pályán, amit csak akarnak. Sajnálom, hogy nem azt csináltuk, amit tudunk. Szinte egy csapat volt csak a pályán. Remélem ennél csak jobbak lehetünk. Gratulálok mindkét csapatnak.

 

Földi Alexandra: - Gratulálok a csapatomnak, a jó védekezésnek köszönhetően lendületes gyors játékot nyújtva győztünk, nagyon örülök, hogy ezeknek a lányoknak lehetek az edzőjük. A Közgáznak további sok sikert kívánok a bajnokságban!

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univn_53751

 

 

PTE-PEAC - Szombathelyi ESE 54-84 (13-16, 20-25, 13-19, 8-24)

Pécs, 20 néző. V.: dr. Danka, Fleischmann.

 

PTE-PEAC: Mándity 11/6, Némedi 7/3, NÉMETH BÍBORKA. 6, Asztalos 4. Tóth 4. Csere: Janho 2, Halaseh 4, GERGELY 7, Németh Boglárka, Radák 3/3, Németh O. 2, Fekete 4. Edző: Gyenge Gábor.

Szombathelyi ESE:  BALOGH V. 13/3, HORVÁTH FRUZSINA 24/3, Horváth K. 4, HORVÁTH FANNI 20/6 Plózer 10. Csere: SÁGHI 8, Mák 5. Edző: Szabó László.

 

Az első negyed szoros küzdelmet hozott aztán a második negyedtől lassan meglépett ellenfelétől a SZOESE és a félidőre 8 pontos előnyre tett szert. A második félidőben fokozatosan tudta növeli előnyét a szombathelyi csapat és negyedik negyedre gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés sorsa mivel a pécsi csapat elfáradt és sok hibával játszott.A vendégektől Horváth Fruzsina (24 pont, 11 lepattanó) és Plózer Petra (10-10 pont és lepattanó) dupla-duplával segítette győzelemhez csapatát. 

 

Gyenge Gábor: - Először is gratulálok a szombathelyi csapatnak. Mi sajnos ma a centereink nélkül, figyelmetlenül játszottunk és fegyelmezetlenül. A koncentráció hiánya sok technikai hibát eredményezett, amit a lelkesedésünk sem tudott ellensúlyozni.  

 

Szabó László: - Mai győzelmünket elsősorban a jó védekezésünknek köszönhetjük. Az eredmény nem mutatja, hogy mekkora küzdelem volt a pályán.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univn_53731

 

 

UNI Győr SZESE – Ludovika SE 95-29 (14-8, 29-6, 32-9, 20-6)

Győr, Egyetemi Edzőcsarnok, 20 néző. V.: Káli, Erős F.

 

UNI Győr SZESE: Rozmán, Dombai 2, HORVÁTH D. 19/12, Molnárová 8, HORVÁTH B. 10. Csere: BOGNÁR 11, Pozsgai, KOVÁCS L.  7, SÁGHI 12, Perl 13/3, Mihály 3/3, DEÁK 10. Edző: dr. Barthalos István.

Ludovika SE: Borza 5, Tóth K. 2, SÜLE 6/3, Kovács A. 4, Lantos. Csere: Bálind 10/6, Püski, Peti 2, Munkácsi. Edző: Szabó Balázs.

 

A Győr csapata soraiban tudhatta Dombai Rékát és Molnárová Laurát. Előbbi a magyar válogatottból tért haza, míg utóbbi a szlovák nemzeti csapatot erősítette. A hazai együttes minden negyedet fölényesen és magabiztosan nyert. A vendégcsapat szépen küzdött, de ez ma ennyire volt elég a szép leindításokat, emberfölényeket megoldó győriek ellen. Kiemelendő hazai oldalon Horváth Dóra játéka, aki az utolsó két győri támadásból utolsó másodperces hárompontos dobásokkal örvendeztette meg a nézőket, nem mellesleg 5-ből 4 trojkát értékesített a mérkőzésen, valamit Horváth Boglárka, aki dupla duplát ért el a mérkőzés végére (10 pont, 15 lepattanó).

 

dr. Barthalos István: - Örülök, hogy mindenkinek tudtam játéklehetőséget biztosítani.

 

Szabó Balázs: - Gratulálok a Győr csapatának, szépen küzdöttek egész végig. Mi sajnos kevés edzéssel tudunk dolgozni, szerintem a lányaink szépen küzdöttek. Megyünk meccsről-meccsre előre. És gratulálok nekik is!

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univn_53741

 

Fotó: Práczki Péter

Vármegyei szövetségek