A negyeddöntő jelentette a végállomást az U23-as 3×3-as világbajnokságon
01
Oct
2023
A negyeddöntő jelentette a végállomást az U23-as 3×3-as világbajnokságon
2023. október 1.  |  15:45

A magyar válogatott a lublini U23-as 3×3-as világbajnokság negyeddöntőjében 16-12-es vereséget szenvedett Hollandiától. Ezzel a mieink a 7. helyen zártak a seregszemlén.

A holland válogatott Kiki Fleuren térdsérülése miatt csere nélkül állt ki a találkozóra. Mindkét csapat rendkívül ponterősen játszott a csoportkörben, de az egyeneses kieséses szakasz mindig más. Nem véletlen, hogy kemény, fizikális küzdelem és nagy taktikai csata kerekedett. Másfél perc alatt 3-0-ra léptek el a hollandok. Rozmán Lilla szerezte az első magyar pontot, de erre egy duplával felelt riválisunk, amivel 5-1-re szakadt el. Az első megszakításig nagyot harcolva faragott a hátrányán válogatottunk. A szusszanásnyi pihenő 5-3-as állásról jött el.

A mérkőzés középső szakaszában a hollandok szerezték az első pontot, de ezt követően Kovács Kitti és Zsámár Lili 6-5-re felhozta a mieinket. Rozmán Lilla büntetője után 7-6-nál is ott voltunk a rivális nyakán. Innen viszont a második megszakításig 9-6-ra elléptek a hollandok. Két és fél perccel a vége előtt növelték tovább az előnyüket, amikor 10-6-ra módosították az állást. Rozmán Lilla bravúros találata törte meg a kosárcsendünket, majd Kovács Kitti is betalált. Ezekre azonban mindig érkezett holland válasz.

A magyar csapatnak volt tartása. Kovács Kitti duplájával az utolsó perchez érve 12-10-re szépítettünk, majd Zsámár Lili 46 másodperccel a vége előtt 12-11-re hozta fel a mieinket. Teljesen nyílt lett a végjáték. Előbb 13-11-nél, majd egy taktikus faultot – és egy kihagyott holland büntetőt – követően 14-12-nél is volt egy támadásunk egyenlítésért. Ezzel nem sikerült élni. Az utolsó másodpercekben egy újabb taktikai faultot követő két holland büntető alakította ki a végeredményt.

Kovács Kitti, Rozmán Lilla, Szirony Dorina és Zsámár Lili alkotta csapatunk a 7. helyen zárt a 2023-as U23-as 3×3-as világbajnokságon. Teher nélkül versenyző, felszabadultan játszó válogatottunk a csoportkörben tetszetős játékot mutatva értékes tornát zárt.

 

MAGYARORSZÁG - HOLLANDIA 12-16
FIBA 3x3 U23 World Cup 2023
Lublin, Lengyelország
Magyarország: Rozmán Lilla 3, Zsámár Lili 2, Szirony Dorina, Kovács Kitt 7.

Hollandia: Lotte Sant 2, Lotte van Kruistum 5, Zoë Slagter 9

Vármegyei szövetségek