Kezdődik a Nemzetek Ligája Szuperdöntője Ulánbátorban
13
Sep
2023
Kezdődik a Nemzetek Ligája Szuperdöntője Ulánbátorban
2023. szeptember 13.  |  11:58

Szerdától péntekig rendezik Mongólia fővárosában, Ulánbátorban a 3×3-as Nemzetek Ligája Szuperdöntőjét.

A tornán a Bacsó Zsófia, Rozmán Lilla, Vég-Dudás Anna és Vincze Nikolett alkotta U21-es válogatottunk képviseli hazánkat. Süle Krisztina szövetségi kapitánnyal készült átfogó interjúnk ITT olvasható. 

A 3×3-as Nemzetek Ligája Szuperdöntőjét 14 csapat részvételével bonyolítják le. A nyár során kilenc darab U23-as és négy darab U21-es konferenciában zajlottak a küzdelmek. Ezek győztesei és a házigazda Mongólia U23-as válogatottja alkotja a Szuperdöntő mezőnyét.

Idén először U21-ben és U23-ban is ott volt hazánk. Végül az U23-as válogatottunk hatalmas küzdelemben, egy bombaerős konferenciában harmadik helyen zárt Németország és Hollandia mögött, az U21-esek azonban megnyerték saját hatosukat. Emlékezhetünk rá, hogy Litvánia és Görögország adott otthont a konferencia tornáinak. Végül Csehországot, Olaszországot, illetve Litvániát megelőzve sikerült befutni az élre. A Szuperdöntőn szereplő négy játékos mellett Dénes Anna és Horváth Boglárka alkotta a hatos versenyző keretet.

A Szuperdöntő lebonyolítása a jól ismert, négy csoportba osztották a 14 résztvevőt és a csoportok első két helyezettje jut tovább. A Nemzetek Ligája sajátossága, hogy nyáron külön versenyez az U21 és az U23, de a döntőre összevonják a két mezőnyt. Mindig érdekes és tanulságos látni, hogy az U21-es gárdák közül ki meddig jut az idősebbek között.

A csoportok beosztása
(Az U21-es gárdákat külön feltüntettük.)

A-csoport: Kína, Egyiptom, Magyarország (U21)
B-csoport: Franciaország (U21), Németország, Egyiptom (U21)
C-csoport: Franciaország, Jordánia, USA (U21), Spanyolország
D-csoport: USA, Németország, Lengyelország, Mongólia

A magyar U21-es válogatott csoportmérkőzései

Szeptember 13., szerda

10:40 Magyarország (U21) – Egyiptom
13:20 Kína – Magyarország (U21)

Továbbjutás esetén a pénteki keresztjáték alkalmával a C-csoportból érkezne rivális.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

Vármegyei szövetségek