3x3-as U18-as vb: Két vereséggel kezdtek a magyar lányok
31
Aug
2023
3x3-as U18-as vb: Két vereséggel kezdtek a magyar lányok
2023. augusztus 31.  |  11:10

 

Magabiztosan érvényesítette fölényét Franciaország

A debreceni U18-as 3×3-as világbajnokságon a magyar női válogatott 21-8-ra alulmaradt Franciaországgal szemben. Jól kezdtek a mieink és 5-5-ig szépen tartották a lépést, de a folytatásban kiütközött riválisunk fölénye.

Vladár Róza találatával a mieink kerültek előnybe a találkozó legelején. Az első perc végére azonban 3-1-re fordítottak a franciák. Ekkor két büntetővel egyenlíthettünk volna, de ezek lejöttek a gyűrűről. Búslakodásra viszont nem volt ok, hiszen a folytatásban ledolgozta hátrányát válogatottunk. Vladár Róza és Varga Napsugár találataival 4-3-ra szépítettünk. Az első megszakításhoz közeledve betalált Tózer-Nemes Boglárka, majd Vladár Róza újabb találata 5-5-nél egyenlítést hozott.

Az első megszakítás is 5-5-ről érkezett el. Jelentős fizikális fölényben volt riválisunk, de bátor megoldásokkal szépen ellensúlyozták a hátrányukat a lányok. Az erőviszonyok alapján ezt a végtelenségig nem lehetett megtenni és sajnos a találkozó középső szakaszában már egyértelműen kijött az egészen más célokért küzdő Európa-bajnok, EYOF bronzérmes gárda fölénye. Két perc alatt 7-0-val 12-5-re léptek el a franciák, ami döntőnek bizonyult.

Becsülettel küzdöttek a magyar lányok. A kosárcsendet Varga Napsugár törte meg, majd Vladár Róza büntetőt értékesített. Minden pontnak lehet jelentősége a helyezések meghatározásánál, így ezeket a villanásokat mindenképpen ki kell emelni. A második megszakítás 15-7-ről jött el. A mérkőzés utolsó harmadában Albert Szidónia is betalált, így minden játékosunk szerzett pontot. Riválisunk eközben nagy léptekkel haladt a találkozót lezáró 21. pont felé. Ezt végül másfél perccel a vége előtt érték el. Franciaország 21-8-as győzelmet aratott.

 

FRANCIAORSZÁG - MAGYARORSZÁG 21-8
FIBA 3x3 U18 World Cup 2023
Debrecen, Magyarország
Karolina Radinovic, Evan Berg

Franciaország : Lilou Thevenet 4, Charlotte Abraham 7, Margot Ounounou 4, Maelynn Elmira 6

Magyarország: Tózer-Nemes Boglárka 1, Vladár Róza 4, Varga Napsugár 2, Albert Szidónia 1

 

Németországot is sokáig szorongatta válogatottunk, de nem sikerült a bravúr

A magyar válogatott hatalmas küzdelemben sokáig szorongatta Németországot, de végül 13-7-es vereséget szenvedtek a mieink a második mérkőzésükön a debreceni U18-as 3×3-as világbajnokságon.

A mérkőzés elején a németek szereztek vezetést, de Vladár Róza révén gyorsan egyenlítettünk. Ezt követően 2-1-re és 3-2-re is riválisunk vezetett. Tózer-Nemes Boglárka, majd Albert Szidónia remek villanásaival sikerült utolérni a németeket. Varga Napsugár kiváló centermunkájával 4-3-nál pedig a vezetést is átvettük. Az első megszakítás ekkor jött el.

Rendkívül pontszegény találkozó kerekedett, de ez egyben azt is jelentette, hogy élt a remény a bravúrra. A németek az EYOF-on döntőt játszottak a múlt hónapban és hagyományosan erős az U18-as szakmai programjuk. Az elmúlt két évben a négy közé jutottak a debreceni világbajnokságokon.

Sokáig nem látszódott ez a különbség a csapatok között, a mérkőzés feléhez érkezve Albert Szidónia találatával 5-4-re még vezettünk. Sőt, a második megszakítás után Tózer-Nemes Boglárka villanásával 6-5-nél is nálunk volt az előny. Ezt követően viszont két duplával 9-6-ra fordítottak a németek.

Szépet küzdött válogatottunk és erőn felül mindent megtett, hogy szoros mérkőzést alakítson ki. Ez összességében sikerült is, de riválisunk távoli dobásaira nem volt válasz. Az utolsó perchez közelítve még betalált Vladár Róza, ekkor azonban már stabilan tartotta előnyét a német gárda és végül 13-7-es sikert ünnepelhettek.

 

MAGYARORSZÁG - NÉMETORSZÁG 7-13
FIBA 3x3 U18 World Cup 2023
Debrecen, Magyarország
Yaron Chechik, Matej Pejic

Magyarország: Tózer-Nemes Boglárka 2, Vladár Róza 3, Varga Napsugár 1, Albert Szidónia 1.

Németország: Johanna Huppertz 5, Lena Lingnau, Lisanne Räwer 5, Maira Banko 3.

 

 

Vármegyei szövetségek