2022/23 - Csata DSE/A - BEAC-Újbuda KA/A 61-68
04
Jun
2023
2022/23 - Csata DSE/A - BEAC-Újbuda KA/A 61-68
2023. június 4.  |  16:19

Jobban kezdte az ötödik meccsért rendezett párharcot a Csata DSE, a BEAC pontatlan volt támadásban, csupán 4 perc után szerezte meg első pontjait. 12-2-es Csata vezetésnél Mészáros Vivien időt kért, ezt követően Szauter Petra hárompontosa hozta vissza a meccsbe a BEAC-ot. A másik oldalon Ihring Orsolya hamar megszerezte harmadik személyi hibáját, így őt lecserélte Mányoky Fanni.  A Csata meg tudta tartani 10 pontos előnyét az első negyed végére (19-9). A második negyedben növelni tudta előnyét a Csata, ki is kérte második idejét a BEAC, majd Mányoky Fanni is tanácsokkal látta el játékosait a félidő utolsó másfél percére. A Csata előnye minimálisan ugye, de csökkent a félidő végére: 27-19-es eredménnyel mentek pihenőre a gárdák. A harmadik negyedben is egyre jobban közelített a BEAC, már csak 4 pont volt a Csata előnye, amikor Mányoky Fanni időt kért. Az utolsó játékrészre már csak 5 pontra csökkent a BEAC hátránya (46-41). Folyamatosan támadott a BEAC, de jött is válasz a Csatától, nagy hajrá kerekedett a meccs végére. Jó sorozatot produkált a BEAC Szauter Petra és Drahos Leila jóvoltából, 5 és fél perccel a mérkőzés vége előtt mindössze 1 ponttal szerzett kevesebbet Mészáros Vivien csapata. Szauter Petra hárompontosával átvette a vezetést a BEAC 3 perccel a lefújás előtt, Jánosi Flóra és Tatai Fanni vezérletével pedig 8 pontra növelte előnyét, így a maradék 2 percben ezt az előnyt kellett megtartania, ami sikerült is, Mészáros Vivien együttese remek játékkal fordította meg a meccset és érte el az ötödik helyet.

 

Csata DSE/A - BEAC-Újbuda KA/A 61-68 (19-9, 8-10, 19-22, 15-27)

 

Csata DSE/A: Németh Lili 17, Halmy Panka Petra 9/3, Zakor Izabella 5/3, Ihring Orsolya 5, Biczó Panna 16/6. Csere: Lipcsik Anna, Végh Viktória 1, Albert-Tóth Léna 8, Schmid Sophie.

BEAC-Újbuda KA/A: Drahos Leila 19, Tatai Fanni 10, Barna Mikolt 3, Havas Blanka, Dinnyés Petra 7. Csere: Sági Regina 2, Balogh Enikő 1, Gréts Zoé 6, Bugovics Júlia, Jánosi Flóra 5/3, Szauter Petra 15/9, Mészáros Hanna.

 

Mányoky Fanni (Csata DSE/A): - Sajnálom, hogy így ért véget az országos döntő számunkra. Sok problémával kellet megküzdenünk már az augusztusi felkészülés során is. Ameddig bírtuk, végig vezettünk a mérkőzésen. Nem szeretnék ezzel foglalkozni, de 20/12-es fault arány még elfogadható, de az, hogy az ellenfél 24 büntetőt dobhatott a mi 10 büntetőnkkel szemben és kikaptunk 7 ponttal, na, az nem korrekt! Köszönöm az egész éves munkát a játékosaimnak és a stáb összes tagjának.

 

Mészáros Vivien, Hegyi Hanna (BEAC-Újbuda KA/A): - Úgy látszik, lányaink szeretik az izgalmakat, hiszen ismét a második félidő hajrájában tudták megfordítani a mérkőzést. Ez természetesen nem kisebbíti a sikerüket, büszkék vagyunk a csapatra, hogy egy újabb izgalmas mérkőzésen a döntő hevében kiharcolták a győzelmet és ezzel az ötödik helyezést.

Vármegyei szövetségek