2022/23 - Vasas Akadémia/A - BEAC-Újbuda KA/A 59-65
03
Jun
2023
2022/23 - Vasas Akadémia/A - BEAC-Újbuda KA/A 59-65
2023. június 3.  |  15:40

Czirkos Anna Panka hárompontosával kezdődött a Nemzeti Kosárlabda Akadémián a szombati játéknap második mérkőzése. A Vasas hamar 6 pontos előnyre tett szert, ami a negyed végére 5-re csökkent. A játékrészt Drahos Leila és Vigh Eszter hárompontosai zárták. A második negyedben feljött 3 pontra is a BEAC, majd Gréts Zoé pontjainak köszönhetően már csak 1 pont volt a különbség. A Vasas reagált: Dévai Blanka duplája után Kendelényi Luca értékesítette mindkét büntetőjét. Czirkos Anna Panka duplájának köszönhetően már 11 pont volt a Vasas előnye, amit Kárpáthegyi Léda Anna növelni tudott, de büntetőkkel szépített Barna Mikolt, majd Szauter Petra hárompontosával ismét 10 pont alá csökkent a BEAC hátránya. Három másodperccel a vége előtt Mayr Lara mindkét büntetőjét értékesítette, így 10 pontos előnnyel mehetett a Vasas a nagyszünetre (34-24). A második félidő elején 6-0-ás szériát produkált a BEAC, amit Nenad Markovics időkéréssel próbált megállítani, de Dinnyés Petra Bianka duplájának és Drahos Leila büntetőinek köszönhetően 3 perc alatt egyenlített a BEAC. Tatai Fanni ziccerét követően át is vette a vezetést Mészáros Vivien gárdája. A BEAC szenzációsan játszott a második félidőben, 3 és fél perccel a harmadik negyed vége előtt időt kért a Vasas. 2:23 másodperccel a harmadik negyed vége előtt sikerült megszereznie első pontját Nenad Markovics gárdájának a harmadik játékrészben (38-49). Az utolsó negyedben felszívta magát a Vasas, a kemény védekezés mellé pontos támadás párosult, 2 pontra apadt a BEAC előnye 5 és fél perccel a meccs vége előtt. Szoboszlai Leila büntetőivel ki is egyenlített a Vasas, de hamar érkezett a válasz, Szauter Petra megszerezte második hárompontosát. 3 és fél perccel a meccs vége előtt csapat technikai faultot kapott a Vasas gárdája, a három büntetőt Szauter Petra értékesítette. 50 másodperccel a lefújás előtt Drahos Leila mindkét büntetőjéből betalált, innen pedig már nem tudott visszajönni a meccsbe a Vasas (59-65).

 

 

Vasas Akadémia/A - BEAC-Újbuda KA/A  59-65 (16-11, 18-13, 4-25, 21-16)

Vasas Akadémia/A: Heltovics Kincső 4, Szoboszlai Laura 7, Kendelényi Luca 6, Kárpáthegyi Léda Anna 5, Czirkos Anna Panka 17/3. Csere: Szabó Emília, Dévai Blanka 2, Mayr Lara 5/3, Bori Liza 6, Vigh Eszter 3/3, Csercsa Eszter 4, Harmati Emma Róza.

BEAC-Újbuda KA/A: Drahos Leila 27/9, Tatai Fanni 5, Barna Mikolt 4, Gréts Zoé 6, Bugovics Júlia. Csere: Sági Regina, Balogh Enikő, Havas Blanka 3, Dinnyés Petra 4, Jánosi Flóra, Szauter Petra 16/6, Mészáros Hanna.

 

Nenad Markovics (Vasas Akadémia/A): - Gratulálok a BEAC-nak! A harmadik negyedbeli rövidzárlat teljesen kizökkentett minket a meccsből. A negyedik negyedben ugyan visszaküzdöttük magunkat, de a sok pontatlanság az utolsó 5 percben nem fért már bele.

Mészáros Vivien (BEAC-Újbuda KA/A): - Számunkra mindig különlegesek a budapesti rangadók, nagyon büszkék vagyunk a Csapatra, hogy az országos döntőn nyertük meg ezt a mérkőzést. Csak a félidőben sikerült felébrednünk, de akkor olyan energiákat mozgósítottak a lányok, amivel bebizonyították, hogy a fiatal csapatunknak ez a jövőképe.

Vármegyei szövetségek