2022/23 - BEAC-Újbuda KA/A - Darazsak Sportakadémia/A 52-60
02
Jun
2023
2022/23 - BEAC-Újbuda KA/A - Darazsak Sportakadémia/A 52-60
2023. június 2.  |  20:01

A BEAC pontjaival indult a Nemzeti Leány Kadett „A” Döntő első napjának utolsó mérkőzése, de gyorsan válaszolt is rá a Sopron. Pásztor Kata Ildikó a saját lepattanóját szerezte meg, majd értékesítette a büntetőjét is, de a BEAC pár másodperccel később újabb kosarat szerzett. Fej fej mellett haladtak a gárdák, Plangár Réka pontjaival ért véget az igazán szoros első negyed (13-12). A második játékrészben igyekezett meglépni a Sopron, de Mészáros Hanna hárompontosának köszönhetően 2 ponton maradt a BEAC. A második negyed felénél ismét Plangár Réka másodpercei következtek: miután megszerezte a támadó lepattanót, értékesítette a ziccerét és bedobta a kiharcolt büntetőjét is. A félidő végéhez közeledve Pásztor Kata Ildikó hármasával és Janzsó Alíz duplájával már 10 pont fölé kúszott a különbség a Sopron javára. 31 másodperccel a játékrész vége előtt időt kért a BEAC, majd a Sopron is, de az eredmény nem változott, 21-32-es állásnál mehettek a nagyszünetre a csapatok. A harmadik negyedben óriásit menetelt a BEAC. Drahos Leila és Bugovics Júlia hárompontosaival 5 pontra zárkózott Mészáros Vivien gárdája, de Janzsó Alíz és Salamon Réka Rebeka büntetőivel ismét távolodott a Sopron. Másfél perccel a negyed vége előtt Drahos Leila és Szauter Petra hárompontosaival nagyon közel került a BEAC ellenfeléhez, Havas Blanka büntetőinek köszönhetően 2 pontra, Balogh Enikő duplája után pedig egyenlőre hozta az eredményt a BEAC, így 43-43-as eredménnyel vágtak neki a csapatok az utolsó negyednek. Az utolsó játékrészben folytatódott a BEAC menetelése, amit Völgyi Lili két triplája állított meg. A BEAC időt kért, hogy rendezhesse sorait, de folytatódott a Sopron és Völgyi Lili menetelése. 3 perccel a vége előtt Janzsó Alíz 8 pontra növelte a Sopron előnyét, a BEAC időt kért. A Sopron tartani tudta a különbséget, 52-60-as végeredménnyel jutottak Seres Éva tanítványai a legjobb négy közé.

 

 

BEAC Újbuda KA/A – Darazsak Sportakadémia/A 52-60 (13-12, 8-20, 22-11, 9-17)

BEAC Újbuda KA/A: Drahos Leila 16/9, Tatai Fanni, Barna Mikolt 5, Gréts Zoé 4, Szauter Petra 7/3. Csere: Sági Regina, Balogh Enikő 2, Havas Blanka 4, Bugovics Júlia 8/6, Dinnyés Petra 1, Jánosi Flóra, Mészáros Hanna 5/3.

Darazsak Sportakadémia/A: Pásztor Kata Ildikó 9/3, Janzsó Alíz 19, Salamon Réka Rebeka 2, Szikszai Franciska 5/3, Völgyi Lili 11/6. Csere: Varga Boglárka, Marosvölgyi Zsófia, Plangár Réka 14,

 

Mészáros Vivien, Hegyi Hanna (BEAC-Újbuda KA/A):- Gratulálunk a Sopronnak, megérdemelten nyertek. Ha az első félidőben sikerült volna úgy kizárni, mint a másodikban, talán alakulhatott volna máshogy is a találkozó. Csapatként extrán teljesítettek a lányok, de nem volt egy vezére a csapatnak, aki előlépett volna. Nem búslakodunk, megyünk tovább emelt fővel.

 

Seres Éva (Darazsak Sportakadémia/A):- Gratulálok a csapatnak, mert mentálisan erős volt és küzdeni akarásból jelesre vizsgázott. A döntőn mindig az első meccs a legnehezebb, nagyon örülünk, hogy ezt meg tudtuk nyerni.

 

Vármegyei szövetségek