Kanada elleni vereségével búcsúzott a 3x3-as vb-től női válogatottunk
01
Jun
2023
Kanada elleni vereségével búcsúzott a 3x3-as vb-től női válogatottunk
2023. június 1.  |  15:30

A magyar női válogatott az utolsó csoportmérkőzésén 21-11-es vereséget szenvedett Kanadától és ezzel búcsúzott a bécsi 3×3-as világbajnokságtól.

Győzelmi kényszerben lépett pályára válogatottunk és ennek megfelelően kezdtünk. Papp Dia extra villanásaival, remek befutásával és duplájával 3-0-s előnyre tettünk szert a találkozó elején. Erre azonban az első megszakításig 6 ponttal válaszolt Kanada és ezzel 6-3-as előnyre tettek szert. Visszatérve a pályára Papp Dia még felhozta 6-4-re a mieinket, de erre két gyors kanadai pont érkezett válaszul.

Papp Dia játékában volt pont ezen az összecsapáson, még 8-5-re szépítettünk. Innen viszont gyorsan nőtt a kanadai előny. A juharleveleseknek 20 pontot kellett szerezniük a csoportgyőzelemhez és ezért nagy erőket mozgósítottak. A második megszakításhoz 16-4-ről érkeztünk. Ráadásul ez egy 2+1-es szituációt vágott ketté. Visszatérve ugyanis a ráadás büntetőt is értékesítette Kanada és ezzel 15-6-ra módosult az állás.

A 7. pontunkat Hegedűs Janka jegyezte, ő volt az első, aki betalált Papp Dián kívül. Az utolsó két percbe érkezve érte el 20. pontját Kanada és biztosította csoportgyőzelmét. Az utolsó percben Böröndy Vivi is megszerezte első találatát egy jó helyzetfelismerésből, majd két büntetőt is értékesített. Ezzel 20-11-re szépítettünk, de 12 másodperccel a vége előtt Kanada elérte a 21. pontját és lezárta a meccset.

A magyar válogatott búcsúzott a tornától, míg Kanada a 21 szerzett pontjának köszönhetően megnyerte a C-csoportot és negyeddöntős. Mögöttük USA és Csehország jutott a legjobb 12 csapat közé.

 

MAGYARORSZÁG - KANADA 11-21
FIBA 3x3 World Cup 2023
Bécs
Yuyen Su, Donald Francis Quinn

Magyarország: Pusztai Petra, Papp Dia 7, Hegedűs Janka 1, Böröndy Vivi 3.

Kanada: Michelle Plouffe 8, Katherine Plouffe 6, Kacie Bosch 1, Paige Crozon 6.

Vármegyei szövetségek