Győzelemmel kezdett női válogatottunk a 3×3-as világbajnokságon
30
May
2023
Győzelemmel kezdett női válogatottunk a 3×3-as világbajnokságon
2023. május 30.  |  12:00

Győzelemmel kezdte szereplését a Böröndy Vivi, Hegedűs Janka, Papp Dia és Pusztai Petra összeállítású magyar válogatott a bécsi 3×3-as világbajnokságon. A C-csoport első mérkőzésén a magyar lányok 21-19-re múlták felül Mongóliát. A győztes találatot Papp Dia szerezte.

A mérkőzés elején 2-0-s előnyre tett szert Mongólia, de Papp Dia és Böröndy Vivi révén gyorsan egyenlítettünk. Erre duplával válaszolt a mongol gárda, Pusztai Petra és Böröndy Vivi villanásaival azonban ismét utolértük riválisunkat. Magyar egyenlítés után újra ellenfelünk szerzett vezetést (5-4, 6-5), de Papp Dia és Hegedűs Janka remek helyzetfelismeréseivel mindig utolértük Mongóliát. Az első megszakítás előtt viszont ismét Mongólia került lépéselőnybe, így a 7-6-os vezetésükről érkezett el a szusszanásnyi pihenő.

Visszatérve a pályára 8-6-ra szakadt el riválisunk, de Papp Dia találataival ismét sikerült egyenlíteni. Erre egy újabb duplával felelt Mongólia, Böröndy Vivi és Hegedűs Janka azonban gondoskodott arról, hogy ne szakadjon el jobban az ázsiai gárda. Sőt, 10-10-es állást követően Böröndy Vivi remek befutása után a vezetést is megszereztük. Erre is rápakolt válogatottunk, Papp Dia duplájával 13-11-es előnyre tettünk, így fordulni látszott a meccs lélektana. Most Mongólia egyenlített 13-13-nál, hogy aztán Papp Dia duplájával újra mi vezessünk.

Rendkívül pontgazdag találkozó kerekedett. A második megszakítás előtt egy duplával egyenlített Mongólia, így 15-15-ről érkezett el a kisebb szünet. Három és fél perc maradt a mérkőzésből. Hegedűs Janka révén a mieink kerültek előnybe, majd Böröndy Vivi 1+1-es helyzetével 18-16-ra szakadtunk el. Egy duplával viszont utolértek minket a mongolok. Erre Papp Dia felelt egy sikeres távolival, amivel 20-18-nál egy pontra kerültünk a győzelemtől. A mongolok 20-19-re zárkóztak fel, majd két támadásuk is volt, hogy megszerezzék a győzelmet egy duplával. Ezzel nem tudtak élni. Ellenben a mieink. Böröndy Vivi remek átadásából Papp Dia megszerezte a győztes találatot. 21-19-re nyertünk!

Folytatás 15 órától USA ellen.

 

MONGÓLIA - MAGYARORSZÁG 19-21
FIBA 3x3 World Cup 2023
Bécs
Yuyen Su, Jasmina Juras

Mongólia: Tserenlkham Munkhsaikhan, Ariuntsetseg Bat-Erdene 1, Indra Ulziibat 12, Khulan Onolbaatar 6.

Magyarország: Pusztai Petra 1, Papp Dia 10, Hegedűs Janka 4, Böröndy Vivi 6

Vármegyei szövetségek