2022/2023 - Vasas Akadémia – Atomerőmű SE U18A 72-71
28
May
2023
2022/2023 - Vasas Akadémia – Atomerőmű SE U18A 72-71
2023. május 28.  |  12:35
Két nyeretlen együttes összecsapásával indult az utolsó játéknap a soproni Novomatic Arénában. Paksi kosárral kezdődött az első játékrész, amelyet Vasas büntetők követtek. (7-8) Kékesi bokasérülése sem zavarta meg Pavlík gárdáját, főszereplőként Kupai lépett elő, 9 pontot szorgoskodott össze. (13-23)
 
Az eleinte álmoskásan játszó Vasas Kiss-Leizer pontjavaival közeledett ellenfeléhez, majd Pavlík Botond dupla technikai hibája és egyben kiállítása sem segített a fekete-fehéreken. A megfogyatkozott Atomerőmű nem tudta fenntartani az addigi tempóját, így a pasaréti alakulat nyerte a félidőt. (36-31)
 
A harmadik játékrész első felében tisztességesen tartotta magát a paksi csapat, azonban a fővárosi gyors indításokat nem bírták megfékezni. (52-42) A megnyugtató előny tudatában elkényelmesedett a Vasas, amit kiváló érzékkel használt ki az Atomerőmű. Ismét teljesen nyílttá vált a találkozó. (54-50)
 
Óriási izgalmakat hozott az utolsó 10 perc, becsületre méltóan küzdött a több sebből vérző Paks, de mindig meg tudtak újulni Harald Stein fiai. A végjáték viszont elképesztő fordulatokat hozott: sikerült az egész mérkőzésen kiemelkedően teljesítő Kupai triplájával egypontos előnyre szert tennie az Atomerőműnek. Az utolsó másodpercekre maradt a döntés, két paksi szabálytalanságot pedig Bérces könyörtelenül használt ki, amellyel a Vasas végzett a 7. helyen. (72-71)
 
 
Harald Stein, a Vasas Akadémia vezetőedzője: Tipikus reggeli 9 órás küzdelem volt. Mindkét csapat nagyot harcolt. Örülünk, mert fontos volt számunkra, hogy győzelemmel zárjuk a tornát.
 
Pavlík Jan, az Atomerőmű SE U18A vezetőedzője: Gratulálok a Vasasnak! Megnyerték, amelyet a szerencsének is köszönhetnek és pár hibás döntésnek. Ugye mi elvesztünk egy játékost nagyon korán, de le a kalappal a fiúk előtt, mert végig partiban voltak. Vagy ötször kértem a játékvezetőket, hogy ne engedjenek Vasasnak hosszú idő kéréseket. Erre mindig hosszabbat kaptak minimum fél perccel, és egy játékvezető azt mondta nekem, hogy ha ki van kérve a csapatnak három idő, és túl hosszú az időkérés, azért jár technikai. Minimum 40 másodperccel voltak hosszabbak, és mégsem kaptak technikait. Ha kaptak volna technikait, akkor plusz 4 pontot is dobunk, és nagy valószínűséggel nagyobb esélyünk van győzelemre. Nem akarok kritizálni, mert a játékvezetői munka is nehéz, de itt egyértelmű volt, hogy megkérdezzem. Nagyon sajnálom, mert most az egész csapat sír az öltözőben. Megérdemeltük volna a győzelmet. Nem azt akarom mondani, hogy a Vasas nem, de sajnos egy egypontos meccsen akár ilyen hiba is dönthet. Összességében büszke vagyok a fiúkra, valószínűleg a legfiatalabb csapat voltunk ezen a tornán. Nem csak a döntő miatt, hanem az egész szezon miatt gratulálok nekik is, és mindenkinek további sok sikert!

Vármegyei szövetségek