2022/2023 - Budapesti Honvéd SE/A – Kecskeméti KA 63-50
26
May
2023
2022/2023 - Budapesti Honvéd SE/A – Kecskeméti KA 63-50
2023. május 26.  |  17:30
Az alapszakasz 3. és 6. helyezettje mérte össze tudását a péntek délután folyamán. Az első tíz percben nem igazán tudta egyik csapat sem ráerőltetni a másikra az akaratát, leginkább védekezésben jeleskedtek a csapatok: 8-7-es Honvéd vezetéssel zárult a játékrész.
 
15 percig ugyanabban a mederben folytak az események: domináns védekezések, pontatlan támadások. A negyed második felében a Budapesti Honvéd SE kisebb előnyre tudott szert tenni a gyors indításoknak köszönhetően, majd a mérkőzés első hárompontosával már tízpontos különbség alakult ki a fővárosiak javára. (21-11) Két perccel a félidő előtt két kecskeméti triplával folytatódott a játék, amellyel újra szorossá vált az összecsapás. Márkus közeli kosarával ért véget a játékrész. (23-17)
 
A szünet után sem változott a játékfelfogás, mindkét alakulat agresszívan védte a saját gyűrűjét, amely inkább a piros-fehéreknek kedvezett, hiszen maradt a 6-8 pontos differencia a felek között. Hiába voltak meg a lehetőségeik a zárkózáshoz Markovic fiainak, nem tudtak élni velük, 34:26-tal zárult a harmadik negyed.
 
Az utolsó tíz perce fordulva egy kisebb fellángolást mutatott a Kecskemét (37-34), azonban Karda tripláival egyből magára talált a fővárosi együttes. (45-34) A továbbiakban látványos távoli dobásoknak lehettünk szemtanúi, amelyből megint csak a Honvéd jött ki nyertesen. Összességében megérdemelten jutott a legjobb négy közé Sipos Péter alakulata.
 
 
Sipos Péter, a Budapesti Honvéd SE/A vezetőedzője: Kemény mérkőzés volt, sokat készültünk, nehéz ellenfél a Kecskemét jó szerkezettel. Gratulálok a srácoknak, gratulálok a Kecskemétnek! Holnap elődöntő, arra készülünk. Pihenünk egy jót, aztán meglátjuk, holnap mire leszünk képesek.
 
Dusan Markovic, a Kecskeméti KA vezetőedzője: Gratulálok a Honvédnak! Nagyon kemény mérkőzés volt, nem vagyok csalódott, nagyot küzdöttünk. Megyünk tovább, holnap folytatjuk!

Vármegyei szövetségek