2022/2023 - Vasas Akadémia – NKA Pécs/A 54-61
26
May
2023
2022/2023 - Vasas Akadémia – NKA Pécs/A 54-61
2023. május 26.  |  12:30
A 2022/23-as junior döntő nyitányán a Vasas együttese találkozott az NKA Pécs/A csapatával. Kiváló iramban indult az összecsapás, fej-fej mellett haladtak a csapatok, a fővárosiak egyéni megoldásokkal rukkoltak elő, Emelieze hárompontosával ismételten kiegyenlített a Rátgéber Akadémia. Kétperces kosárszünetet Hanzély duplája törte meg. Négy ponttal lépett meg a Vasas, majd egy perccel később Lukácsi triplájával már a Pécs vette át a vezetést. (13-14) Az utolsó percekben Kiss-Leizerék akarata érvényesült, így ötpontos előnyből várhatták a következő játékrészt.
 
A második etapot Korszunszkij duplája nyitotta, a továbbiakban Bor percei következtek: két hárompontosa között egy duplával is jelentkezett. A fővárosiak közeli kosarakkal próbálták tartani a lépést ellenfelükkel szemben, azonban a narancssárga-feketék stabilizálták a védekezésüket. Sok eladott labda és pontatlanság jellemezte a negyedet, amiből végül a Rátgéber Akadémia jött ki jobban. (30-36)
 
A félidőt követően a pécsiek ott folytatták, ahol abbahagyták: 9-0-s rohamuknak köszönhetően 15 pontos különbség alakult ki a csapatok között, csupán a negyed feléhez közeledve dobta első ziccerét a Vasas. Ez a momentum nagy erőt adott Harald Stein fiainak, látványos villanásaikkal 39:47-re módosult az eredmény, így meccsben tudtak maradni az utolsó tíz percre is.
 
Az utolsó játékrészben küzdelmes játék alakult ki, viszont a pontok mindkét oldalról elmaradtak. A negyed közepén a lélektani előny a Pécshez került Emelieze 2+1-es akciójával (41-54), azonban nem hagyták magukat a fővárosiak és sikerült egy szoros végjátékot kihozni a találkozóból. Végül hiába a Vasas óriási zárkózása, megérdemelten győzedelmeskedett az NKA Pécs. (54-61)
 
 
Harald Stein, a Vasas Akadémia vezetőedzője: Először is gratulálok a Pécsnek! Nagyon küzdelmes mérkőzést játszottunk, azonban a végjátékban jobban játszott az ellenfél, így megérdemelten nyertek.
 
Bojan Salatic, az NKA Pécs/A vezetőedzője: Nos igen, egy meccsen dől el a továbbjutás. Ez egy nagyon nehéz helyzet, főleg a fiatalok számára, akiknek nincs ebben tapasztalatuk. Itt a legfontosabb a mentális felkészülés. A játék nagyon jó volt, sok küzdelemmel. Gratulálok a Vasas csapatának is, nagyon jól küzdöttek, a végsőkig harcoltak, de mi jobban koncentráltunk a kritikus pillanatokban, és az utolsó percekben mi voltunk a jobbak. Mostantól az elődöntőre fókuszálunk.

Vármegyei szövetségek