2022/2023 - Cívis KK Debrecen/A – KASI/A 66-77
21
May
2023
2022/2023 - Cívis KK Debrecen/A – KASI/A 66-77
2023. május 21.  |  13:00
Az első és az utolsó negyedet a Debrecen, a középső kettőt viszont a Kaposvár nyerte az ötödik helyért vívott mérkőzésen – amelynek a végén a somogyiak örülhettek a győzelemnek.
 
Jól kezdtek a debreceniek, hatpontos előnyre tettek szert tíz perc alatt (20-14), de a nagyszünetben már a KASI állt jóval előrébb, ugyanis 42-34-re vezetett. A harmadik felvonásban is Fodor Dénes tanítványainak az akarata érvényesült, akik tovább növelték a különbséget, így a záró negyednek 46-62-ről indultak neki a csapatok. A 39. percben Orvos Ádám duplájával ugyan tízen belülre került a Cívis KK (65-73), de ennél többre már nem futotta erejéből: a Kaposvár 77-66-ra megnyerte a meccset.
 
Mindkét oldalon akadt egy-egy dupla-duplázó játékos: a Debrecenben Fárbás Benjámin 12 pontot dobott és 18 lepattanót szerzett, míg a KASI-ban Gáspár Benedek 10 ponttal és 17 lepattanóval zárt.
 
 
Kovács Balázs, a Cívis KK Debrecen/A vezetőedzője: – Gratulálok a Kaposvárnak, megérdemelten nyert, és lett ötödik. Határtalanul büszkék vagyunk a gyerekekre, óriásit fejlődtek az egy év alatt, ameddig együtt dolgoztunk! Minden elismerést megérdemelnek, sikeres sportpályafutást kívánok nekik. Köszönöm Cserfalvi István és Sarkadi Ferenc kollégáim munkáját, amit a csapattal végeztek!
 
Fodor Dénes, a KASI/A vezetőedzője: – Köszönjük a színvonalas rendezést! Elképesztő, hogy milyen szintre került év végére ez a mezőny, ennél kiegyensúlyozottabb tornát nehéz lenne elképzelni. A gyerekek egyénileg és csapatként is szintet léptek, ami a legfontosabb! Saját gyerekeimnek köszönöm ezt a két évet, amit végigdolgoztunk, nagyon erős korosztály ez, csak helyi játékosokból, dolgozni kell tovább, és további sikereket fognak elérni! Kollégám segítségét, a Sportiskola és nem utolsósorban a szülők rengeteg lemondását, támogatását egyaránt köszönöm! Jó pihenést, sok sikert mindenkinek!

Vármegyei szövetségek