2022/2023 - Sopron KC U20 - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely U20 – 65-50
28
Apr
2023
2022/2023 - Sopron KC U20 - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely U20 – 65-50
2023. április 28.  |  20:00
A pénteki játéknap utolsó mérkőzésén a Falco és a Sopron KC feszült egymásnak. Elődöntő lévén az összecsapás jelentőségét egyik fél számára sem kellett külön kihangsúlyozni, az óriási tétből kifolyólag mindkét csapat rendkívül görcsösen rajtolt. Gátlásait a sárga-fekete alakulat tudta előbb levetkőzni; Svajda Gábor tanítványai kétszámjegyű előnyre tettek szert, melyből nyolc pontot meg is őriztek a periódus végéig. (8-16) A találatgyár a folytatásban sem akart beindulni, a második tíz perc során mindösszesen tizennyolc egység került fel az eredményjelzőre, 10-8-as elosztásban az SKC javára. Habár a szakaszt megnyerte, a szünetre még mindig hátránnyal vonulhatott Bors Miklós legénysége. (18-24)
 
A térfélcserét követően gyökeres fordulat következett be, igencsak elsültek ugyanis a soproni kezek; egy villámgyors 14-4-es etap után már Flasár Botondék vezettek. A vasiak Hansen Dániel villanásai révén igyekeztek tartani a tempót, de nem volt egyszerű dolguk, hiszen ekkor jóformán minden összejött az extázisban játszó SKC-nak. Csátaljay Péterék lendülete a záró felvonásban sem lankadt, míg a szombathelyi felzárkózási kísérletek rendre kudarcot vallottak, így a hajrára már nem maradt izgalom – a Sopron megszakította a szombathelyiek húszmeccses veretlen bajnoki szériáját és bejutott a fináléba, a Falco pedig a bronzmérkőzésen vigasztalódhat.
 
 
Bors Miklós, a Sopron KC U20 vezetőedzője: - Ez a mérkőzés nem a kosárlabda szépségéről szólt, pozitívum viszont, hogy a gyengébb kezdésünk ellenére a fordulás után megtaláltuk a ritmust, és eredeti terveink szerint sikerült gyors akciókat vezetnünk. Szerencsére megérkeztek a tripláink is, így nyerni tudtunk. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, és a Falcónak is gratulálok!
 
Svajda Gábor, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely U20 vezetőedzője: - Jól kezdtünk, de már a félidő előtt is látszott, hogy a zónavédekezésnek nem találjuk az ellenszerét. Sajnos nem juttattuk be elégszer a labdát a festékbe, helyette inkább a kinti dobásainkra hagyatkoztunk, azonban nagyon rossz százalékkal dobtunk. Gratulálok a Sopronnak, ami pedig minket illet, igyekszünk rendezni a sorainkat, és megszerezni a bronzérmet!

Vármegyei szövetségek