2022/2023 - DEAC KA U20 - Budapesti Honvéd SE U20 – 71-64
28
Apr
2023
2022/2023 - DEAC KA U20 - Budapesti Honvéd SE U20 – 71-64
2023. április 28.  |  17:30
A fináléért vívott párharcban a házigazda DEAC és a Budapesti Honvéd SE lépett parkettre, a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság második játéknapján. A mérkőzés elején Kovács villanásával és Hőgye jól helyezett triplájával válaszolt a fővárosiak akcióira a Debrecen, majd jókor jött Neuwirth középtávolija a sarokból, így már hárommal ment a hajdúsági gárda. (7-4) A kezdeti felvonás hátralévő perceiben próbált felzárkózni a piros-fehér együttes, ezután viszont megkezdték a triplagyártást Neuwirth vezetésével a fehér-feketék, időt is kért a fővárosiak mestere. (12-6) A rövid taktikai megbeszélés után Reizinger és Pafféri hozta vissza a Honvédot, majd Rédei duplájával már hattal mentek a budapestiek, így a dudaszó előtt nagyon kellettek Kovács büntetői a házigazdáknak, ám Rédei újabb kosarával őrizni tudta kialakított fórját a vendég alakulat. (16-21) 
 
A második periódusban Várszegi triplájával olvasztottak deficitjükön a cívisvárosiak, amire Tarján távolijával rögtön válaszoltak a piros mezesek, ezután pedig Vámos duplájával már a tíz pontot súrolta a különbség, magához is hívta övéit Nemes Péter. (19-28) A folytatás során Pafféri hármasával gyarapították pontjaikat a budapestiek, a DEAC pedig Kovács kosarával próbált lépést tartani. A szünetet megelőző minutumokban igyekezett kikászálódni a hullámvölgyből a Debrecen, ennek eredményeként Várszegi remek elfutása és Neuwirth pontjai Kenéz megmozdulásaival karöltve reményt adtak a hazaiaknak. (32-34)
 
A szünet után Hőgye találatával egalizálni tudott a Debrecen, azonban Rédei középtávolijával rögtön válaszolt is a Honvéd. A negyed feléhez közeledve Kovács kettesét Hegedüs hármasa követte, ám a túloldalon is elsüllyesztett Vámos egy triplát, így maradt a differencia. (41-45) A záró felvonás előtt ismét Vámos értékesített egy távolit, a hazaiak pedig Ságodi ziccerével próbálták lassítani ellenfelüket, majd Kovács pazar zsákolásával robogtak tovább, ám Boka-Magó triplája nem tette lehetővé a debreceni felzárkózást. (47-53)
 
A negyedik szakaszban Hajdu pontjaival tovább nyílt az olló a Honvéd javára, a fehér mezesek pedig Kovács révén töretlenül hajtottak, majd Neuwirth triplájával egy pontra fogyatkozott a DEAC-deficit. (57-58) A megváltást Kenéz és Neuwirth hozták meg a Debrecennek, majd Neuwrith újabb hármasával folytatták a távolodást. (64-58) A hajrában igyekezett tartani fórját a házigazda, azonban a Honvéd nem adta könnyen magát, Rédei távolijával továbbra is mérkőzésben tudtak maradni, azonban Kenéz és Várszegi pontot tett a mérkőzés végre a hajdúsági gárda. (71-64) A DEAC ezzel a győzelemmel bebiztosította helyét a torna fináléjában, a Budapesti Honvéd SE pedig a bronz medálért szállhat harcba szombaton.
 
 
Nemes Péter, a DEAC KA U20 vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak, ismét megmutatták, hogy mekkora karakterük van, és mennyire akarnak nyerni! Ez a legfontosabb ezen a tornán, hogy ki akar nyerni, és mi akarunk nyerni.
 
Sabáli Balázs, a Budapesti Honvéd SE U20 vezetőedzője: Gratulálok a Debrecennek! Közel álltunk, hogy meglepetést okozzunk, sajnos ehhez nem volt elegendő, hogy a páratlan negyedekben szerepeljünk csak jól. Sajnálom, hogy így alakult, fel kell pörgetni a fiúkat a holnapi napra, szeretnénk éremmel hazautazni.

Vármegyei szövetségek