Juhász Dorka csapata nyerte a Big East konferenciát
07
Mar
2023
Juhász Dorka csapata nyerte a Big East konferenciát
2023. március 7.  |  13:00

A Juhász Dorkát is a soraiban tudó UConn Huskies nyerte a Big East konferenciát, miután a magyar idő szerint kedd hajnalban rendezett fináléban 67-56-os győzelmet aratott a Villanova gárdája ellen. 

Az első helyen kiemelt UConn a negyeddöntőben a Georgetown együttesét remek védekezéssel 69-39 arányban győzte le, Juhász Dorka 13 ponttal és 10 lepattanóval vette ki a részét a sikerből. Az elődöntőben a Marquette ellen aratott 81-52-es sikert a gárda, Juhász itt is dupla-duplázott 14 ponttal, valamint 11 lepattanóval - harcosságát meccsvégi beszédében méltatta is Geno Auriemma vezetőedző.

A döntőben a második helyen kiemelt Villanova várt az első helyen rangsorolt UConn-ra, a két csapat utoljára alig néhány hete, február közepén találkozott - akkor 60-51-es Huskies siker született (Juhász akkor is dupla-duplát ért el 14 ponttal és 10 lepattanóval). A finálé első félidejének végén a Huskies egy 13-2-es rohammal 34-24-es előnyt épített ki, majd a harmadik negyedben 14-0-t futottak Juhászék, így 61-39-es vezetéssel fordulhattak a záró felvonásra. Itt már nem történt meglepetés, a UConn 67-56-os sikerével egymás után harmadszor nyerte meg a Big East konferenciát, megváltva jegyét a March Madness főtáblájára. 

 

Külön öröm, hogy a döntőben 16 pontot és 8 lepattanót jegyző Juhász Dorkát beválasztották a torna legjobb ötösébe, a torna legértékesebb játékosa pedig Juhász csapattársa, Aaliyah Edwards lett.

 

Big East All-Tournament Team

Juhász Dorka, UConn
Lou Lopez Senechal, UConn
Maddy Siegrist, Villanova
Aneesah Morrow, DePaul
Lauren Park-Lane, Seton Hall     

 

Vármegyei szövetségek