Kiváló Kölykök Kupája: Nagy sikerrel zajlott a bajnokság - szegedi győzelem
07
Mar
2023
Kiváló Kölykök Kupája: Nagy sikerrel zajlott a bajnokság - szegedi győzelem
2023. március 7.  |  12:37

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség szervezésében elindított Kiváló Kölykök Kupája (KKK) U12 fiú csapatok számára öt hónapot követően a befejezéséhez érkezett. Ebben a körben már csak a legjobb nyolc együttes szállt csatába, az 1.-4. helyezettek az érmekért, az 5.-8. pozícióban végzők pedig a további helyekért. Február 25-én, Szolnokon, a legjobb négy együttes párharcai izgalmas összecsapásokat hoztak, telt ház, jó hangulat, minden adva volt, hogy az összes résztvevő jól érezze magát. Az egyik elődöntőben a Debrecen szoros találkozón jutott tovább a nyírségiekkel szemben, míg a másik meccsen a Szedeáknak viszonylag könnyebb dolga volt. A bronzéremért vívott csatában a Nyíregyháza vigasztalódhatott az elődöntőbeli szoros csatát követően, míg a döntő párharc óriási izgalmakat hozott, a bajnokság két legjobb gárdája méltó küzdelemben döntötte el az aranyérem sorsát.

 

A Final Four eredményei:

 

Nyíregyházi Sportcentrum – Cívis KK Debrecen  82-85 (26-33, 20-16, 17-18, 19-18)

Szedeák – Vásárhelyi Kosársuli  76-52 (11-9, 25-20, 19-8, 21-15)

Nyíregyházi Sportcentrum – Vásárhelyi Kosársuli  77-59 (17-15, 24-18, 15-8, 21-18)

 

Demeter Ádám (Nyíregyházi Sportcentrum): „Örülök, hogy motiváltak maradtunk a kis különbségű vereség után és bátran, nagy kedvvel, könnyed győzelmet arattunk és sikerült éremmel zárni a bajnokságot.”

 

Utasi Gábor (Vásárhelyi Kosársuli): „A korosztály sajátossága, hogy ha van valakinek két nagyon ügyes játékosa, az elég a győzelemhez. Kérdés, hogy a többiek mikor tanulnak meg kosarazni. De ez szerencsére nem az én problémám. A játékosaim mindent megtettek a pályán, "sajnos" még nem tudják, mit kell csinálni a behúzódó védekezés ellen, mert edzésen nem ezt gyakoroljuk. Támadásaink végén pontosabban kell befejeznünk, negyven kihagyott ziccerrel nem lehet nyerni. Viszont a büntetőket mindkét meccsen hetven százalék fölött dobtuk, ami kimagaslóan jó (37/52) és büszkén megyünk haza a negyedik helyezéssel.”

 

Cívis KK Debrecen – Szedeák  82-87 (21-25, 16-25, 21-22, 14-15)

 

Kozák István (Cívis KK Debrecen): Küzdelmes, szoros összecsapást játszottunk a Szegeddel, a csapatok szinte az egész meccsen fej-fej mellett haladtak. Örömteli, hogy Csanád mellett több játékosunk is megközelítette a tíz dobott pontot. Százalékosan nézve hasonlóan büntetőztünk a szegedi csapattal, ugyanakkor mi hiába harcoltunk ki harminckilenc büntetőt, ha ebből csak húszat dobtunk be. Sajnos sok volt a kosár-jó személyi hibánk. Gratulálok a fiúknak a megnyert második helyezéshez! Az utóbbi időben szinte minden fordulóban küzdelmes, szoros, egy-két labdás mérkőzéseket vívunk, ezekben nagyon szépen teljesítenek a fiúk. Extra teljesítményt nyújtott a mérkőzéseken Csanád. Tovább szükséges dolgoznunk az egy-egy elleni védekezésünkön. A Kiváló Kölykök Kupa fordulóiban nyújtott teljesítménye alapján a csapatunk „MVP” játékosa Balázsi Csanád, a legtöbbet fejlődő játékosa pedig Tacsi Ádám lett. A díjazottaknak külön is gratulálok! Nagyon örültem, hogy ilyen szép számú szülői gárda kísért el bennünket erre a versenyre, nagyon sokat jelentett ez szerintem a fiúknak is. Külön köszönet a sportszerű szurkolásért!”

 

Szilágyi Nóra (Szedeák): A Debrecen elleni döntőre teljes bedobással, már az első percektől kezdve koncentráltan érkeztünk. Kaptunk egy nagyon erős ellenfelet, akik ellen magas színvonalon tudtunk kosárlabdázni. Egy megoldatlan problémánk volt, a debreceni Balázs Máté személyében, aki kiváló formában tartotta a csapatát és rendkívül móron szórta a kosarakat. Taktikusan próbáltuk rajta cserélgetni a védekezést, ezzel is megzavarva a támadás befejezéseket. Szerencsére ezekre a kosarakra nekünk is voltak válaszaink, játékosaim kiváló dobóteljesítményének köszönhetően megtartottuk pár pontos előnyünket és győzelemig tudtunk játszani.

Gratulálok a debreceni csapatnak, döntőhöz méltó kiváló és élvezetes mérkőzésen vagyunk túl. A SZEDEÁK nevében köszönjük a meghívást és a szervezést!”

 

A végeredmény: 1. Szedeák 2. Cívis KK Debrecen 3. Nyíregyházi Sportcentrum 4. Vásárhelyi Kosársuli

 

A szervezők különdíjakat is felajánlottak. Az elismeréseket Tóth Viktor a JNSZ Vármegyei Szövetség, és Maronka Zsolt, a Szedeák ügyvezetői adták át. Valamennyi sportoló - a Vármegyei Szövetség egyik kiemelt támogatójának köszönhetően - finom csemegéket fogyaszthatott el a nap végén.

„A csapat legértékesebb játékosa” címeket az alábbi játékosok nyerték az IBM pontok alapján:

Cívis KK Debrecen: Balázsi Máté Csanád

Nyíregyházi Sportcentrum: Sallai Dániel

Szedeák: Papp Zalán

Vásárhelyi Kosársuli: Papp Endre

 

A "Csapat legtöbbet fejlődött játékosa" címet a szakvezetők jelölése alapján az alábbi játékosok nyerték:

Szedeák: Szopori Bence

Nyíregyházi Sportcentrum: Sallai Márton

Cívis KK Debrecen: Tacsi Ádám

Vásárhelyi Kosársuli: Skoda Zente

 

A JNSZ Vármegyei Szövetség honlapján, a KOSÁR TV You Tube csatornán az érmekért folyó mérkőzések és a díjkiosztóról készült felvételek megtekinthetőek.

 
Február 26-án, Jászberényben játszották az 5.-8. helyekért a mérkőzéseket. A két elődöntő nem hozott nagy izgalmakat, inkább a hetedik helyért zajlott találkozó volt szorosabb, míg az ötödik helyért a Mercedes KA győzelme egyáltalán nem forgott veszélyben. Eredmények:

 

Mercedes KA Kecskemét – Lehel Kosársuli  107-30 (18-6, 39-11, 20-7, 30-6)

Szolnoki Sportcentrum – Miskolci EAFC  39-53 (12-11, 9-15, 10-12, 8-15)

Lehel Kosársuli – Szolnoki Sportcentrum  61-57 (14-17, 26-17, 9-10, 12-13)

 

Terjéki Zoltán (Szolnoki Sportcentrum): „A második mérkőzésen igyekeztünk mindent beleadni, jól is kezdtünk, támadásainkat sikerült pontosan befejezni. A második negyedben a gyenge védekezésünknek köszönhetően feljött a jászberényi csapat. Hiába volt szoros az utolsó két negyed, sajnos nem sikerült megfordítanunk a mérkőzést, ettől független úgy gondolom, hogy mindenki kiadta magából amit tudott. Hiányoztak a többiek. Gratulálunk a Lehel Kosársulinak, így a nyolcadik helyen végeztünk. A csapat legértékesebb játékosa Mészáros Levente. A legtöbbet fejlődő játékos Budai Szilárd lett. Köszönjük a torna megszervezését és a részvételi lehetőséget!”

 

Treba-Kovács János (Lehel Kosársuli): „Szoros csatában sikerült megnyernünk a Szolnok elleni mérkőzést. Külön öröm, hogy a borzasztó első meccs után sikerült talpra állnunk. Köszönjük ellenfeleinknek a meccseket.”

 

Mercedes KA Kecskemét – Miskolci EAFC  77-50 (32-0, 15-25, 19-13, 11-12)

 

Fekete Imre (Mercedes KA): „A második mérkőzést szó szerint az első negyedben nyertük meg, nagyon megleptük az ellenfelünket kőkemény védekezéssel, sok szerzett labdával és könnyű kosarakkal. Olyannyira igaz az előző mondat, hogy a második negyedet tíz ponttal elvesztettük, a második félidő pedig teljesen kiegyenlített, és izgalmas volt. Ezen a meccsen is sokan szereztek pontot, de Brassai Hunor huszonegy dobott pontjával, kilenc szerzett labdájával és száz százalékos büntetőzésével csapata legjobbja volt ezen a mérkőzésen.”

 

Bányai Boglárka (Miskolci EAFC): A fő probléma a pontatlanság volt. Bedobásoknál türelmetlenek voltunk, akiknek el kellett volna szakadni azok nem tették meg. A lepattanókat többségében a kecskemétiek szerezték meg. A rossz kezdés ellenére a szolnoki és a jászberényi gyerekek szurkolására feltámadtunk és felvettük a kesztyűt. Sajnos az első negyed megpecsételte a meccset, de ennek ellenére jó volt látni küzdeni a fiúkat. Nagyon köszönjük a szurkolást. Köszönjük, hogy részt vehettünk a KKK rendezvénysorozatán. Nagyon hasznos volt számunkra.”

 

A végeredmény: 5. Mercedes KA Kecskemét 6. Miskolci EAFC 7. Lehel Kosársuli  8. Szolnoki Sportcentrum

 

A szervezők itt is különdíjakat ajánlottak fel. Az elismeréseket Balogh László a JNSZ Vármegyei Szövetség elnöke, és Pintér Ferenc, a Lehel Kosársuli ügyvezetője adták át. Valamennyi sportoló - a Vármegyei Szövetség egyik kiemelt támogatójának köszönhetően - finom csemegéket fogyaszthatott el a nap végén.

 

„A csapat legértékesebb játékosa” címeket az alábbi játékosok nyerték az IBM pontok alapján:

Mercedes KA: Csengei Donát

Miskolci EAFC: Rónaföldi Artúr Zétény

Lehel Kosársuli: Solti Marcell

Szolnoki Sportcentrum: Mészáros Levente

 

A "Csapat legtöbbet fejlődött játékosa" címet a szakvezetők jelölése alapján az alábbi játékosok nyerték:

Mercedes KA: Bencsik Dávid

Szolnoki Sportcentrum: Budai Szilárd

Miskolci EAFC: Orosz Roland

Lehel Kosársuli: Kovács Lázár

 

A kilencedik helyen végzett az ACS Baschet Star Oradea.

"Csapat legtöbbet fejlődött játékosa": Nirean Dominik

„A csapat legértékesebb játékosa”: Ciortan Bogdan

 

A tornákról készült fotók a JNSZ Vármegyei Szövetség honlapján a „Képgaléria” menüpont alatt tekinthetők meg.

Vármegyei szövetségek