Tippmix Férfi NB I: A Körmend egy, a DEAC két hosszabbítás után győzött
12
Feb
2023
Tippmix Férfi NB I: A Körmend egy, a DEAC két hosszabbítás után győzött
2023. február 12.  |  06:15
Úthengerként robogott át a Falco a Kecskeméten
 
Kovács Benedek gyors triplájával indult a találkozó, majd Pot dobott egy duplát és egy triplát. Tiby hármasa után már 11-0-ra vezettek a szombathelyiek. Forray Gábor időt kért. Hosszú gólcsend után Kovács második triplája is pottyant a gyűrűbe. Pot tört be remekül, majd dobta be a ráadás büntetőt is, 17-0-ra vezetett a Falco. Az első öt percben nem dobott pontot a Kecskemét. Dramicsanin és Perl is közelről talált be a folytatásban. Karahodzsics pedig bedobta egyik büntetőjét, majd zsákolt is egyet. A negyed hajrájára életjeleket mutatott a KTE, de magabiztos előnnyel vonult kisszünetre a Falco. 33-11.
 
Kiss duplájával indult a második negyed, Cowels triplával válaszolt. Rengeteg volt az eladott labda ebben a periódusban, “rohanós” meccset játszottak a csapatok. A Falco nagyon élvezte ezt a helyzetet, sorra jöttek pontok a sárga-feketéktől. Barac közelről és büntetőkből, Kovács “csak” közelről volt eredményes. 43-16 volt a táblán a negyed közepén. A negyed második felében kevés kosár esett, de a szombathelyiek megtartották magabiztos előnyüket. 50-28.
 
A Falco kezdte jobban a második félidőt is. Tiby, Pot és Perl is termelte a pontokat. A Kecskemét küzdött, de nem találta a ritmust, nem tudott mit kezdeni a Falco játékával. Az történt a pályán, amit a sárga-feketék akartak. 64-33 volt a táblán a negyed közepén. Boriszov dobott be két büntetőt, majd Pot is a vonalról volt eredményes. Rossz próbálkozások következtek mindkét oldalon. Barac a negyed 7. percében megszerezte a Falco 70. pontját. A Kecskemétnek esélye sem volt közelebb zárkózni. 74-44.
 
A negyed első kosarát Keller Ákos szerezte, Karahodzsics válaszolt rá. Pot és Boriszov is hármast dobott, a közönségnek játszottak a csapatok. A sok kosárnak meglett a böjtje, két percig egyik csapat sem talált be. Ezt követően Townes dobott duplát és triplát, de Brown azonnal válaszolt rá.  Keller Ákos zsákolása szépségdíjas megmozdulás volt,  de Perl tempója is bepottyant a kecskeméti gyűrűbe. 85-55, majd 99-55 is volt a táblán. A végeredmény 98-61 lett.
 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 98-61 (33-11, 17-17, 24-16, 24-17)
 
Bajnokság, 20. forduló
Szombathely, Aréna Savaria
Játékvezetők: Tóth Cecília, Mészáros Balázs, Frányó Péter (Dernei Gábor)
 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Pot 15/6, Brown 10/6, Kovács 8/6, Tiby 12/3, Keller Á. 6. Cserék: Perl 15/3, Barac 8, Cowels 18/12, Verasztó 6, Takács -, Horváth -.
 
Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Wittmann 5/3, Townes 10/6, Boriszov 8/6, Fazekas -, Karahodzsics 13. Cserék: Ivkovic 3/3, Klobucar 8, Dramicsanin 7/3, Kiss 4, Kucsera 1, Tóth 2, Tóth B. -.
 
 
 
Sopronban szerzett fontos győzelmet a Szeged
 
Sorozatban öt vereség után fogadta a Sopron KC az utolsó előtti, legutóbbi két bajnokiján szintén győzelem nélkül maradt Naturtex-SZTE-Szedeákot az élvonal 20. fordulójában.
 
Barnett két triplával nyitotta a meccset, Shine duplájára pedig Polányi válaszolt kintről. Belekezdtek a csapatok, Nicholson is távolról volt eredményes, de 10-8 után a hazaiak kapták el jobban a fonalat, a negyed felét átlépve már 20-11-es előnyt tudhattak magukénak. Washington távolijával kezdett zárkózni a Szeged, amelyet ekkor már Valerio-Bodon triplája sem zavart meg: az együttes ledolgozta hátrányát, és a hajrát megindító Washington duplájával végül 23-23-ra hozta az első negyedet.
 
Hasonlóan szoros folytatást hozott a második negyed eleje is: felváltva estek a pontok, így csak egy-két egységgel tudott ellépni az éppen sikeres támadást vezető csapat – 32-31-re vezettek a hazaiak négy perc után. Jones révén öt pontra lépett el az SKC, Bognár kettese és Person hármasa viszont újra egált jelentett (36-36). Nem sokkal később soproni időkérés szakította meg a játékot: Nicholson zsákolásával vette át ekkor a vezetést a Szeged (37-38). Durham négy pontjával ismét fordított a Sopron, és minimális előnyét meg is őrizte a nagyszünetre (43-40).
 
Durham nyitotta egy kettessel a harmadik tíz percet, Nicholson révén jött a szegedi válasz. A szegedi légiósok sorozatban hat pontot jegyeztek, így csapatuk átvette a vezetést (47-48) – Barnett ketteséig volt ez így. Washington talált be ismét, majd újra a Sopronnál volt az előny egy támadás erejéig, Kerpel-Fronius és Nicholson pontjaival viszont már hárommal újra a vendégek mentek (51-54). Egyre jött fel a Sopron, de kicsivel később már öttel vezettek a vendégek, akik Bognár révén a negyed végén még két pontot rátettek előnyükre (53-60).
 
Molnár duplájára Roberson és Washington dobott két-két pontot – közel a mínusz tízhez időt kértek a hazaiak (55-64). Roberson bedobott egy büntetőt, tízpontos hátránynál ismét időt kértek a kissé megtorpanó házigazdák. Barnett révén tört meg a jég, hat perccel a vége előtt egyszámjegyű volt a különbség, ami további három ponttal csökkent Jones hármasa után – most a szegediek kértek időt. Jones talált be ismét, három maradt a szegedi előnyből (62-65), kicsivel később pedig már csak egy (65-66). Takács az első pontjait egy triplából érte el – 68-68 lett ezzel az állás három és fél perccel a rendes játékidő vége előtt. Person büntetői voltak pontosak, majd mindkét oldal elrontotta a következő támadásait; a szegediek kértek időt. A rövid szünet után Person tett helyre egy kettest, de Takács keze is elsült, ráadásul megint a triplavonalon túlról (71-72). Jones távolija nem talált célt, a meccs legjobbjaként záró Washingtoné viszont igen, ami döntőnek bizonyult alig 15 másodperccel a vége előtt: több pont nem esett, 75-71-re nyertek a vendégek.
 
Sopron KC – Naturtex-SZTE-Szedeák 71-75 (23-23, 20-17, 10-20, 18-15)
 
Bajnokság, 20. forduló
Sopron, NOVOMATIC Aréna
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Kapitány Gellért, Ádám József (Téczely Tamás)
 
SKC: Joseph 4, Shine 6, Valerio-Bodon 8/6, Barnett 10/6, Durham 17. Csere: Jones 13/3, Takács N. 6/6, Supola 5/3, Molnár M. 2, Sitku -.
 
Szedeák: Washington 20/6, Polányi 5/3, Nicholson 17/3, Bognár K. 6, Roberson 7. Csere: Person 15/6, Balogh Sz. 3, Kerpel-Fronius B. 2.
 
 
 
Nagyot játszott Zalaegerszegen, de kikapott a Nyíregyháza
 
Jól indult a 2023-as esztendő a Zalakerámia ZTE KK számára, négy győzelem mellett mindössze egy kaposvári vereség áll a mérlegen a kék-fehéreknél.
 
A tabella harmadik helyéről várhatta a Nyíregyháza gárdáját a ZTE KK, ahol két hónap után ismét bevethető volt Németh Ákos. A vendégek teljes kerettel érkeztek, a héten érkezett center már a kispadról nézte a társakat, ám játékengedélye még nem érkezett meg. A nyírségiek nagyon fogadkoztak, hogy igyekeznek megnehezíteni Krasovec mester tanítványainak dolgát.
 
Ez pedig sikerült is: a ZTE igencsak szellős védekezését könnyen törték át Perryék, ráadásul a hazaiak igencsak pontatlanul és tompán játszottak. A ZTE trénere igyekezett időkérésekkel felrázni csapatát, ám hiába: teljes dekoncentráltság látszott az egész társaságon. A vendégek pedig éltek a lehetőséggel: kiválóan dobtak és Perry vezetésével 24-12-es előnyre tettek szert. Perry egyedül járt annyi pontnál ekkor, mint a teljes zalaegerszegi csapat... A 8. percben már 30 dobott pontnál jártak a nyírségiek, a negyed végén pedig ki más, mint Perry szerezte a záró kosarat. Ezután viszont kimutatott a nézőtérre, amit a hazai drukkerek meglehetősen “zokon vették”. A játékvezetők tanácsára aztán az amerikai irányító elnézést kért.
 
38-21-es vendég előnyről kezdődött meg a második tíz perc, a Nyíregyháza igen keményen védekezett. Keller Iván második 2+1-es akciójával fújt ébresztőt, majd Kass sarok-triplája után ő is beköszönt távolról. 46 dobott pontnál beragadtak a nyírségiek és hosszú percekig nem találtak be. Polster trojkájával sikerült tízen belülre kerülni a ZTE-nek, majd szintén ő szerezte a félidő utolsó egerszegi pontjait, ismét egy hárompontossal. 45-50 állt az eredményjelzőn a szünetben.
 
Trice első kosarát szerezte a meccsen a 21. percben, a túloldalon pedig Pipiras vette hátára csapatát. 3 támadásból 7 pontot jegyzett, a vendégek egy darabig tartani tudták néhány pontos előnyüket. Smith zsákolása után aztán vérszemet kapott a ZTE, a nagyon hasznosan játszó „csk”, Keller Iván hármasával a találkozó eleje óta először a ZTE-nél volt az előny. Trice elkezdte a pontok termelését, ám Bazsó hármasa és Perry labdalopás utáni ziccere, majd Pipiras kettese gondoskodott arról, hogy a zalai nézők ne lehessenek nyugodtak.
 
Kétpontos egerszegi előnyről kezdődött a záró negyed, Trice és Kass Balázs is beköszönt távolról. 2-3 ponttal vezettek Kellerék, de a Nyíregyháza továbbra is tapadt. Az utolsó öt percnek 82-81-es állásnál kezdtek neki a felek. Elkapta a fonalat a ZTE: Smith és Osztojics zsákolása ugrasztotta talpra a nézőket. 92-83-nál néhányan már megnyugodtak, de még mindig nem volt vége: két gyors kosárral még 5 pontra visszajöttek a vendégek, a ZTE azonban az utolsó pillanatokra ismét megnyugtató előnyt szerzett és 97-87 arányban győzött.
 
Darius Perry 35 pontja 49-es VAL-értéket ért, míg Mitch Smith 22 pontos, 11 lepattanós dupla-duplával zárta a találkozót.
 
A szerencsével sem hadilábon állva győzte le a harcosan játszó vendégcsapatot a Zalaegerszeg, leginkább 15 támadó-lepattanójának és az azokból szerzett második esélyeknek köszönhetően.
 
Krasovec mester a lefújást követően azonban közel negyedórás fejmosást tartott az öltözőben, jelezve, hogy ilyen gyenge játék még egyszer nem fog beleférni, ha komoly tervei vannak a csapatnak.
 
Zalakerámia ZTE KK – HÜBNER Nyíregyháza BS 97-87 (21-38, 24-12, 26-19, 26-18)
 
Bajnokság, 20. forduló
Zalaegerszeg, Zalaegerszegi Városi Sportcsarnok
V.: Nagy Viktor, Söjtöry Tamás Ferenc, Minár László Balázs (Bognár Tibor)
 
Zalakerámia ZTE KK: Trice 14/9, O'Reilly 9/3, Polster 9/9, Smith 21, Osztojics 17. Cserék: Zsiros -, Rakicsevics 10, Keller I. 16/6, Szalay -.
 
HÜBNER Nyíregyháza BS: Perry 35/12, Kass 8/6, Fazekas 6/6, Pipiras 16/9, Copes 10. Cserék: Bazsó 3/3, Dickerson 6, Kiss 3/3, Szobi -.
 
 
 
Nagyszerű utolsó negyeddel nyert a Szolnok Pakson
 
A Paks azt a Szolnokot fogadta a 20. fordulóban, mely elmúlt két mérkőzését a DEAC és a Kecskemét ellen elveszítette. A két csapat őszi mérkőzésén a hazai pályán játszó Olaj 88-76-ra győzött.
 
Edwin fordult le szépen Durhamről, aki ráadásul oda is ütött neki, így 2+1-es akcióval kezdődött a mérkőzés, Williamson közelijével iratkozott fel az eredményjelzőre az Olaj. Eilingfeld kosarára ismét a vendégek centere válaszolt, Atkinson egy támadólepattanót pöcizett vissza, Edwin ismét faulttal dobott ziccert, a plusz egy azonban kimaradt (9-4). Szubotics révén zárkózott a Szolnok, Barnes középtávoli dobása után már csak egy volt közte, ismét Edwin villant. Eilingsfeld mindkét büntetőjét bedobta, Williamson sarkazott ki szépen egy ziccert. Grubor gólpasszát Eilingsfeld használta ki, Edwin triplája után Gasper Potocnik időt kért (18-10). Kovács két büntetőjével már 10 pont volt közte, Eilingsfeld dobta át Williamsont, Pongó szórt be két büntetőt, sőt aztán labdát szerzett az irányító és egy triplát is elsüllyesztett. Szubotics a sarokból köszönte be, Edwin azonnal csapata segítségére sietett egy 2+1-gyel, a negyedet pedig Eilingsfeld hármasa zárta. 28-18
 
Pongó dobta át Grubort, Atkinson Lukács ellen használta ki magassági előnyét, Szubotics megint üresen maradt a sarokban, ismét nem hibázott. Edwin nehéz ziccert tett fel, Szubotics egy üreset, Gavin ütött oda Edwinnek egy triplánál, Potocnik mester egy technikait is kapott, így egy támadásból 4 pontot szerzett az ASE (36-25). Barnes saroktriplája után Csirke Ferenc időt kért, de Durham is bevágott egyet, Buckingham válaszolt. Lukács kettőből kettő büntetőt dobott be, Edwin ment át a vendég védelmen, Taiwo állította vissza a közte 10-et (43-33). Williamson bravúrkosarat dobott, Buckingham óriási hibáját Durham használta ki, jött is a hazai időkérés. Lukács négy ponttal 2-re redukálta a differenciát, a félidőt azonban Grubor triplája zárta, 5 pontos előnnyel mehettek a hazaiak szünetre. 46-41
 
Galvin hármasával és Barnes ziccerével a harmadik negyed elején utolérte ellenfelét a Szolnok, Edwin dobott be egymás után négy büntetőt, Buckingham egyet. A Szolnoki támadójáték teljesen befagyott, Gurbor négy Atkinson kettő pontjára csak egy árva vendég kosár érkezett, így Gasper Potocnik ismét időt kellett, hogy kérjen (59-48). Szubotics kosara úgy kellett a vendégeknek mint egy falat kenyér, Atkinson eladott labdájából Williamson dobott ziccert. Buckingham tett fel egy nehéz dobást Williamson mellett, Gavin a sarokból szórt be egy hármast, Eilingsfeld azonnal válaszolt a túloldalon, de Pongó is beköszönt kintről. 64-58
 
Lassan indult a záróetap, Gavin 2 perc után egy 3+1-gyel kezdett, amivel már csak kettő volt a differencia a két csapat között, Grubor kettesére Pongó egy hármassal válaszolt, Kovács pedig technikait kapott, így a Szolnoknak lehetősége nyílt az egyenlítésre, amit Gavin ki is használt (66-66). A vendégek visszatérő játékosa egy triplát is bedobott, amivel a mérkőzés folyamán először átvették a vezetést, sőt Pongó sarokhármasa után időt kért Csirke Ferenc (66-72). Buckinghamnek sikerült lezárni egy kettessel a 14-2-es Olaj-futást, de Szubotics egy újabb vendég hármast emelt be. Pongó ziccerével 9-re nőtt a különbség, a hazaiak időt kértek, de az ASE teljesen szétesett, Durham pedig ezt egy ziccerrel használta ki (68-79). Gurbor triplájával és Atkinson büntetőjével és kettesével 6 pontot faragott a Paks, Gasper Potocnik így közte 5-nél kért időt 2 perccel a negyedik negyed vége előtt (74-79). Atkinson kosarára Williamson felelt,  Durham kosara lezárta a mérkőzést. 76-83
 
Atomerőmű SE - Szolnoki Olajbányász 76-83 (28-18, 18-23, 18-17, 12-25)
 
Bajnokság, 20. forduló
Paks, Atomerőmű Sportegyesület Sportcsarnok
Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, Györfy Rúben, Balog György Attila (Páli dr. Kálmán)
 
Paks: Edwin 24/3, Pajor -, Buckingham 11/3, Eilingsfeld 14/6, Atkinson 11. Csere: Grubor 12/9, Kovács Á. 2, Taiwo 2, Frank -.
 
Szolnok: Durham 9/3, Lukács 6, Barnes 7/3, Szubotics 15/9, Williamson 14. Csere: Révész -, Pongó 18/12, Mokánszki -, Gavin 14/12, Rudner -.
 
 
 
Túlórában győzte le a Körmend a Kaposvárt
 
A Kometa Kaposvári KK sorozatban három, az Egis Körmend zsinórban két győzelmet aratva várta a bajnokság alapszakaszának 20. fordulóját – ahol egymás ellen csaptak össze a felek.
 
Hughes pontjairól szóltak az első percek, Ferencz triplája és Omenaka közeli akciói viszont rögtön megfordították az állást (6-7). Paár is eltett egy hármast, amit viszont kilenc körmendi pont követett zsinórban (9-16). Kiss szintén kintről talált be, majd Chambers hármasa is beakadt, amivel már a tízet közelítette a különbség (13-22). Nem csökkent a differencia az első tíz perc végére: 17-26-nál ért véget a játékrész.
 
Két Parsons-büntetőt hozott az első két perc, majd Gabric tett helyre egy hármast. Parsons kettese is talált, majd Hughes szintén két pontot érő akcióval egyenlített – 9-0-lal kezdte a Kaposvár az első három és fél percet. Gabric újabb kettese után időt kértek a továbbra is pont nélküli második negyedet produkáló vendégek. Hat és fél perc után Chambers törte meg a körmendi gólcsendet, Paár azonban rögtön válaszolt (31-28). Két újabb hazai tripla nehezítette a Körmend dolgát – Gabric, majd Brown talált a gyűrűbe –, de még maradt ereje a vendég csapatnak faragni a hátrányból, így 39-35-öt mutatott az eredményjelző a félidőben.
 
Mitchell kettese adta meg az alaphangot a második félidő elején, de Petersen akciója is hasonló pontszámot ért. A kezdés alapján túl sok pontot nem ígért a negyed, három és fél perc után a Körmend és a Kaposvár is négy-négy pontot tudhatott magáénak (43-39). Mitchell hármasával kettőre jött fel a Körmend. Hughes büntetőivel igyekezett távolodni a Kaposvár, de néhány másodperccel később Chambers közelije már egyenlítést ért (46-46). Ferencz triplája lejött, a másik oldalon Gabric kísérlete szintén. Bogdán az egyik büntetőjét dobta be, Durázi kettesével így már a Körmend vezetett. Bogdán tripláját Chambers távolija követte, majd Gabric is kintről villant. Triplazápor zárta a harmadik tíz percet – mivel Durázié a végén lejött, így 53-51-re a hazaiak vezettek.
 
Az utolsó negyed első két percében Brown két triplája és egy kettese is talált, így Mitchell duplája ellenére ellépett a Kaposvár – rögtön időt kértek a vasiak (61-53). Chambers hármasával kapaszkodott a Körmend, de a Kaposvárnak is volt válasza a vendég pontokra. Mitchell triplája 69-60-as állásnál esett be három perccel a vége előtt, ami új lendületet adott a vendégeknek: Chambers, majd Omenaka is eredményes volt, Edwards közelijével pedig alig másfél perccel később már egyenlő volt az állás. Gabric triplájával azonban a kaposváriak is megrázták magukat, 72-69-cel indult az utolsó perc. A vége előtt Chambers három büntetőjével újra beérték a vasiak a hazaiakat. Brown kettesére ismét Chamberstől érkezett válasz, így 74-74-es döntetlennel zárult a rendes játékidő.
 
Hughes kettest, Edwards hármast dobott, majd utóbbi két büntetője is a helyére került. Petersen akciójával és Hughes büntetőivel vette vissza a vezetést a KKK, majd Durázi tripláját Petersen távolija „semlegesítette”. Durázi ismét remekült célzott kintről, így Parsons közelije már csak egyenlítésre volt elég (85-85). A ráadás ötödik percének elején Chambers büntetőit ünnepelhették a vendégek, de Petersen keze sem remegett meg a kaposvári ellentámadás közben (87-87). A végén Omenaka döntött: duplájával nyert a Körmend 89-87-re.
 
Kometa Kaposvári KK – Egis Körmend 87-89 – h.u. (17-26, 22-9, 14-16, 21-23, 13-15)
 
Bajnokság, 20. forduló
Kaposvár, Kaposvári Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Benczur Tamás, Goda László, Makrai Márton (Hartyáni Zsolt)
 
KKK: Brown 19/9, Petersen 11/3, Puska B. -, Gabric 18/12, Hughes II 15. Csere: Parsons 10, Paár 7/3, Bogdán B. 4/3, Hendlein 2, Halmai 1.
 
Körmend: Chambers 25/9, Edwards 11/3, Ferencz 3/3, Durázi 17/6, Omenaka 8. Csere: Mitchell 12/6, Cakarun 9, Kiss M. 3/3, Balogh M. 1.
 
 
 
Drámai mérkőzésen, kétszeri hosszabbítás után nyert a DEAC Oroszlányban
 
A bombaformában lévő DEAC, a 20. fordulóban Oroszlányba látogatott. A két csapat közvetlen rivális, ősszel is végig kiélezett mérkőzést játszottak, amit az OSE nyert meg 80-79-re.
 
Tóth büntetője révén vendég kosárral indult a mérkőzés, a hazaiak erre Barnjak, Carev, Dimitrijevics és Werner révén egy 8-0-ás futással válaszoltak. Balázsi kosarával lezárult az OSE futása, Govens négy pontjával már csak egy pont volt a különbség a két csapat között (8-7). Mucza tört be szépen, Krestinin pedig két büntetőt dobott be, majd a festékben verte meg Tóthot két pontért. A hazaiak centere egy pontot aztán a vonalon hagyott, ahogy Drenovac is, előbbi egy zsákolással javított (17-8). Drenovac ezúttal nem hibázott, Ruják és Taylor váltott kosarat, a negyedben pedig több pont már nem született. 19-12 
 
Dimitrijevics értékesített egy középtávolit és egy hármast a második negyed elején, Dorogi 2+1-gyével már 15 ponttal ellépett az OSE. Polyák sarokhármasa szakította meg a rossz DEAC-sorozatot, majd a magyar bedobó egy kettest is beszórt, erre Carev reagált egy triplával. Govens verte meg szépen Illést, Drenovac kettőből egy büntetőt dobott be, aztán ismét a debreceni irányító süllyesztett el egy tempót. Fej-fej mellett haladtak a csapatok a félidő utolsó két percében is, az Oroszlány 14 pontos előnnyel vonulhatott a nagyszünetben az öltözőbe. 44-30
 
Tóth, Drenovac és Mócsán pontjaival 10 ponton belülre zárkóztak a vendégek, sőt Govens és Tóth büntetőivel már csak 3 volt közte. Henry juttatta kis levegőhöz az Oroszlányt, gyors 6 ponttal megnyugtatóbb előnyhöz juttatva övéit (55-46). A negyed vége is a OSE-nak sikerült jobban egy 7-2-es futással zárták le az etapot, amiben a DEAC támadójátéka teljesen lefagyott, így a szüntebéli különbség visszaállt a harmadik negyed végére. 62-48
 
A negyedik negyedben Mócsán kosaraival kezdte a felzárkózást a DEAC, Henry és Drenovac kosárváltása után, Mócsán köszönt be ismét, de Carev válaszolt (66-56). Mócsán és Govens azonban kezébe vette az irányítást, és 1:29-cel a vége előtt ismét csak három pont választotta el a két gárdát (70-67). Ruják ziccerére Polyák egy hármast szórt be, majd két büntetőjével kiegyenlített, s mivel a hátralévő időben egyik csapat sem tudta a maga javára fordítani a mérkőzést, így jöhetett a hosszabbítást. 72-72 
 
A ráadásra láthatóan két fáradt csapat ment fel a pályára, Henry szerezte az első kosarat, Tóth csak egy büntetőt dobott be, Mócsán középtávolról volt eredményes, Dimitrijevics egy büntetővel egalizált (75-75). Krestinin négy pontjával meglépett az OSE, Tóth és Scott révén átvette a vezetést a DEAC, majd ismét az OSE centere került a vonalra, mivel csak egyet dobott be, jöhetett a második ráadás. A második túlóra mindkét fél részéről gyors kosárral kezdődött, aztán Drenovac büntetőire Ruják válaszolt egy tempóval. Polyák fontos triplát vágott be, Scott középtávolija után már öt pont volt a különbség, ahonnan az OSE már nem tudott visszakapaszkodni. A DEAC továbbra is veretlen Mandiccsal, az OSE rendkívül fontos mérkőzést engedett ki a kezéből. 87-91
 
MVM-OSE Lions - DEAC 87-91 - kétszeri hosszabbítás után (19-12, 25-18, 18-18, 10-24, 8-8, 7-11)
 
Bajnokság, 20. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
Játékvezetők: Tőzsér Dénes Kelemen, Győrffy Pál Attila, Farkas Gábor (Fekete László)
 
Oroszlány: Illés 5/3, Dimitrijevics 18/6, Barnjak 5/3, Carev 16/9, Werner 2. Csere: Szabadfi -, Krestinin 12, Dorogi 5, Mucza 2, Henry 16, Ruják 6.
 
DEAC: Govens 16, Mócsán 11/3, Balázsi 2, Drenovac 25, Tóth Á. 11. Csere: Scott 7/3, Polyák 17/9, J. Taylor 2, Kovács II. Ák. -

Vármegyei szövetségek