Tippmix Női NB I: A 18. forduló válogatottja
29
Jan
2023
Tippmix Női NB I: A 18. forduló válogatottja
2023. január 29.  |  17:00

Változatos lett a forduló legjobbjainak listája - 3x3-as klasszisok, újabb remeklő DVTK-cserejátékos, valamint visszatérő "rutinrókák" - lássuk az októberben kezdődött, de tegnap véget ért kör ötösét hatosát!

 

Irányító

Papp Klaudia – Vasas Akadémia (1)

A 3x3-as válogatott kulcsembere amellett, hogy harmadik éve stabil, megbízható karmestere a pasaréti együttesnek, nagypályán is képes kiugró teljesítményre. A Cegléd legyőzéséből 17 pontos (2/4 dupla, 3/3 tripla, 4/5 büntető), 11 gólpasszos dupla-duplával vette ki a részét, de a pontszerzés és a társak kiszolgálása mellett a játék többi elemében is maradandót alkotott – egyaránt 5-5 labdaszerzés, lepattanó és kiharcolt fault került a neve mellé, sőt egy „sapkát” is kiosztott. Egy szem eladott labdája szinte szóra sem érdemes, a fenti számokat ráadásul mindössze 23 játékperc alatt hozta össze – 40 VAL-jával kérdés nélkül lett a forduló MVP-je.   

 

Dobóhátvéd

Dombai Réka – SERCO UNI Győr (6) / Morgan Green – E.ON ELTE BEAC (5)

Két valódi „fordulóválogatott nagyágyú” osztozik ezúttal a kettes poszton, egyiküket sem tűnt igazságosnak lehagyni a listáról. Dombai folytatta jó szériáját, ezúttal a TFSE kosarát terhelte meg 23 ponttal (4/6 dupla, 5/8 tripla) 4 gólpassz, 3 lepattanó és két labdaszerzés társaságában – mindez 32 perc alatt 27 VAL-t ért. Green a BKG ellen siker alkalmával 11 pontos (1/5 dupla, 3/3 tripla), 10 asszisztos dupla-duplát szállított, sőt a tripla-duplától sem volt messze 7 lepattanójával. Volt még két szerzett és egy eladott labdája, egy kiharcolt szabálytalansága, valamint egy blokkja is, így Dombai Rékához hasonlóan 27 VAL-lal zárt 33 játékpercet követően.   

  

Kiscsatár

Tóth Orsolya – Vasas Akadémia (1)

Egy másik 3x3-as „veterán”, Tóth Orsolya is nagyot játszott a Cegléd ellen – a sokoldalú hátvéd-bedobó ugyan most debütál hasábjainkon az idei pontvadászatban, de rendre a jobban teljesítő játékosok között van a Vasasban. Csapattársához hasonlóan ő szépen megtöltötte statisztikai lapját, 20 ponttal (9/12 dupla, 0/1 tripla, 2/4 büntető), 9 lepattanóval, 5 gólpasszal, 4 kiharcolt szabálytalansággal, valamint 3-3 szerzett és eladott labdával zárva a találkozót – 27 perc alatt 32 VAL-t gyűjtött.

 

Erőcsatár

Monika Grigalauskyte – DVTK-Hun-Therm (1)

Gyakorlatilag a teljes magyar élmezőnnyel megmérkőzőtt az elmúlt hetekben a diósgyőri gárda - legyen az bajnoki-vagy Euroliga-találkozó -, és mindenkit két vállra fektetett Völgyi Péter együttese. A bajnokságban 9-es győzelmi szériában vannak a piros-fehérek, legutóbb a PEAC otthonában álltak fel vert helyzetből egy 26-10-es negyedik negyeddel. Nem először fordul elő, hogy egy csereként beálló játékos az egyik legjobbjuk (Kányási Veronika, vagy épp Bernáth Réka is sokat tud lendíteni a csapat szekerén, új energiákat hozva a játékba), ezúttal litván bedobójuk adta meg a győzelemhez szükséges pluszt. A mindössze negyedik bajnokiját játszó Grigalauskyte 22 perc alatt 13 pontot (4/7 dupla, 1/1 tripla, 2/3 büntető), 8 lepattanót, 4 kiharcolt faultot, két labdaszerzést és egy gólpasszt jegyzett a mecsekaljaiak ellen, 24 VAL-lal fejezve be a rangadót.

 

Center

Kiss Virág – NKA Universitas PEAC (3)

A vereség ellenére nem volt rossz estéje a pécsiek válogatott középjátékosának, nehezen bírtak vele a miskolci védők. Elöl-hátul dominálva 25 pontos (7/15 dupla, 2/3 tripla, 5/8 büntető), 16 lepattanós dupla-duplát szállított, nyolc alkalommal is csak személyi hiba árán tudták feltartóztatni a vendégek. Egy gólpasszt és két eladott labdát jegyeztek még fel a neve mellé, így 34 perc alatt elért 36 VAL-jával erős mezőnyben lett a forduló centere. Beatrice Mompremier (Győr, 19 pont, 12 lepattanó, 31 VAL), Ana Vojtulek (21 pont, 9 lepattanó, 7 gólpassz, 31 VAL), Cheridene Green (16 pont, 9 lepattanó, 31 VAL) és Samantha Fuehring (20 pont, 15 lepattanó, 28 VAL) is csapatuk húzóemberei voltak, de Kiss klasszis teljesítményével ezúttal eléjük került.  

Vármegyei szövetségek