Női egyetemi bajnokság: Jó volt vendégnek lenni
10
Dec
2022
Női egyetemi bajnokság: Jó volt vendégnek lenni
2022. december 10.  |  15:32
Három mérkőzés, három vendég siker, ez a hét mérlege a női egyetemi bajnokságban, amelyben már csak a nyugati csoportban rendeztek mérkőzéseket. A legtöbb izgalom a PTE-PEAC - Közgáz összecsapáson volt, amelyen bő 3 perccel a befejezés előtt csupán 2 pont volt a végjátékot sokkal jobban bíró fővárosi együttes előnye. A SzoESE Sopronban, a címvédő Győr pedig a Ludovika Csata otthonában győzött.
 
 
 
Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, női Nyugati csoport, 7. forduló
 
PTE-PEAC – Közgáz SC és DSK 57-71 (14-21, 18-15, 9-14, 16-21)
Pécs, 20 néző. V.: dr. Danka, Fleischmann.
 
PTE-PEAC: Mándity 6, Füzy 4, Némedi 16, NÉMETH B. 8/6, BÁTAI 18. Csere: Tóth, Propszt 4, Szomor 1. Edző: dr. Fűrész Diána.
 
Közgáz SC és DSK: CSOMA 11/3, HORVÁTH P. 11, Kovács 5/3, Imre 4, Ryan 7. Csere: Édes 6, Kiss 3/3, Wunder 9/3, VÁRI 13/3, Németh, Szarka 2. Edző: Németh Kata.
 
Nagy várakozás előzte meg a feldobást, mert mindkét csapat győzelemben reménykedett. A vendégek gyorsan magukhoz ragadták a vezetést, és meg is nyerték az első negyedet. A félidő hajrájában azonban a hazai csapat akarata érvényesült, és Bátai Eszter kosarával fordítani is tudott, de a félidő Csoma Petra villanásaival és 4 pontos Közgáz előnnyel ért véget. A hullámzó találkozó egészen a hajráig szoros volt. A 37. percben 2 ponttal vezettek a vendégek, végül a jobb kondícióban lévő és jobb dobóformát mutató fővárosi csapat megérdemelten nyert. A pécsi lányoknak sincs okuk szomorkodni, hisz jóval kevesebb játékossal is próbálták tartani magukat, a nézők pedig egy küzdelmes, jó mérkőzést láthattak. Mindösszesen Szomor Kinga bokasérülése árnyékolta be a mérkőzést.
  
dr. Fűrész Diána: - Először is gratulálok a fővárosi csapatnak a megérdemelt győzelemhez, sajnos sem létszámban, sem fizikálisan nem tudtuk 40 percen keresztül tartani velük a lépést! Másodszor pedig nagyon köszönöm a lányoknak, hogy életem első mérkőzésén (edzőként) minden tőlük telhetőt megtettek a győzelemért. Kellemes karácsonyi ünnepeket és sikeres vizsgaidőszakot kívánok mindenkinek!
 
Németh Kata: - Nehezen érkeztünk meg a mérkőzésre a hosszú buszút után. Sok hibával, pontatlan játékkal sikerült nyerni, amitől az egyik szemem sír, a másik nevet. Gratulálok mindkét csapatnak, Szomor Kingának pedig jobbulást kívánok!
 
 
 
SMAFC – SZOESE 58-83 (17-15, 12-24, 22-17, 7-27)
Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok, 20 néző. V.: Hernicz, Tóth.
 
SMAFC: KARÁCSONY 19/6, Szlávik 14/3, Gaál 2, Gondár 9/3, CZIRJÁK 12. Csere: Sengbouapha 2, Németh N., Erős, Borza, Varga R., Horváth D.. Edző: Márkus Tamás.
 
SZOESE: Horváth K. 6, MEZŐSI 27/12, Hegyi 4, KARDOS 21, PÜSPÖKI 19/6. Csere: Nemény 6, Farkas, Lacó. Edző: Szabó László.
 
Jó íramban kezdődött a mérkőzés, fej-fej mellett haladtak a csapatok, és kétpontos hazai előnnyel zárult az első negyed. A második etapban a vendég csapat újítani tudott, és 10 pontos előnyre tett szert. Fordulás után még úgy látszott, hogy a SMAFC szorossá tudja tenni a találkozót, de az utolsó játékrészben a SZOESE pontos dobásainak köszönhetően megnyerte a mérkőzést. Hazai részről Czirják Anna (12 pont, 13 lepattanó), a szombathelyiektől pedig Kardos Kata (21 pont, 13 lepattanó) és Püspöki Lotti (19 pont, 20 lepattanó) ért el dupla-duplát. 
 
Márkus Tamás: - Bár nagyon jó iramban kezdtük a mérkőzést, kicsit mi is meglepődtünk, hogy esélyünk lehet a találkozón. Sajnálom, hogy nem sikerült szorossá tenni a meccset, de gratulálok a lányoknak, szépen küzdöttek!
 
Szabó László: - Gratulálok a hazai csapatnak, harminc-harmincöt percig megnehezítették a dolgunkat, csak az utolsó negyedben tudtuk dűlőre vinni a mérkőzést! Nagyon tartalékos csapattal voltunk, úgyhogy a saját csapatomnak is gratuláció jár, hogy ilyen kerettel helyenként jól is tudtunk játszani! Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok mindenkinek!
 
 
 
Ludovika Csata – UNI Győr 34-59 (13-17, 6-21, 9-14, 6-7)
Budapest, Ludovika Aréna, 20 néző. V.: Nagy-Pál, Molnár.
 
Ludovika Csata: JÁNOSI 17/6, Mészáros 3/3, Borza 12/9, Peti, Süle. Csere: Lantos 2, Tóth, Darvas. Edző: Vincze Viktória.
 
UNI Győr: Baffy 4, Chroméj 10, ROZMÁN 10/3, Szűts 10, HORVÁTH B. 8 Csere: Mihály 2, Horváth D., Király 4, Bognár 9/3, Reider 2. Edző: dr. Barthalos István.
 
Jól tartotta magát a Ludovika Csata az esélyesebb győriek ellen a mérkőzés elején. Kosaranként változott a vezető csapat kiléte az első percekben. A 8. percben Rozmán Lilla két egymás utáni támadásból dobott 6 pontjával jutott némi előnyhöz a Győr, de Jánosi Virág hármasa meccsben tartotta a Csatát, 17-13-ra vezettek a vendégek az első negyed végén. Közel négy percet kellett várni az első mezőnykosárra a második felvonásban. Mindkét együttes támadójátékát sok ki nem kényszerített hiba jellemezte. A félidő hajrájára a címvédő győriek tudtak sebességet váltani. A 16. percben Bognár Kinga hármasánál, 25-15-nél elérte a tíz pontot a vendégek előnye. A Csata nem tudott mit kezdeni a Győr zónájával, ebben a negyedben 14-szer adták el a labdát a hazaiak. 20 perc játék után 38-19-re vezetett a Győr.
 
Pontszegényen indult a második félidő is, így stagnált a különbség. A harmadik negyed hajrájára megint a Győr lendült bele, az újabb szünetre 52-28-cal mentek a csapatok. Több mint három perc után született meg a negyedik negyed első kosara Reider Janka révén, majd Chroméj Hajnalka növelte a vendégek fórját. A Csata a 36. percben talált be először Borza Laura jóvoltából ebben a periódusban, az eredmény pedig alig változott. Egy könnyen felejthető mérkőzésen 59-34-re nyert az UNI Győr a Ludovikán.
 
Vincze Viktória: - Gratulálok a Győrnek a győzelemhez! A mérkőzés végére már sikerült egy-két dolgot megvalósítaniuk a lányoknak azokból, amiket kértem tőlük. Remélem, hogy a következő mérkőzésre előrébb lépünk!
 
dr. Barthalos István: - Érdekes mérkőzés volt, amin az ellenfél mindent megtett, hogy megnehezítse a dolgunkat. Hiányosan is hozni tudtuk a mérkőzést. Remélem, hogy a betegeink meggyógyulnak, és legközelebb már teljes csapattal állhatunk ki. Örülök, hogy Vincze Viki ellen meccselhettem!
 
 
 
 
Fotó: Práczki Péter

Vármegyei szövetségek