Tippmix Női NB I: A 3. forduló válogatottja
03
Oct
2022
Tippmix Női NB I: A 3. forduló válogatottja
2022. október 3.  |  13:00

Harmadik fordulójához érkezett a női élvonal, ezúttal is megnéztük, kik teljesítettek a legjobban a hölgyek mezőnyében – tripla-dupla veszély, valamint egy erős dupla-dupla is szerepel a „menüben”.

 

 

Irányító

Rakita Lili – VBW CEKK Cegléd (1)

Bár papírforma vereséget szenvedett a Sopron Basket ellen a Cegléd hazai pályán, ez legkevésbé az egykori korosztályos válogatott Rakita Lilin múlott. A kék-sárga színekben tavaly bemutatkozó, egykori Csatás játékmestert szezonfelvezetőnkben is kiemeltük, miszerint érdemes lehet figyelemmel kísérni játékát, fejlődését. Egyelőre jó úton halad, hiszen a szezon három mérkőzésén eddig rendre 30 perc körüli játékidőt kap, és él is vele - a címvédő ellen 15 pontot (3/5 dupla, 2/5 tripla 3/6 büntető), 6 gólpasszt, 5 lepattanót, 8 kiharcolt faultot és egy szerzett labdát jegyzett. 36 játékperce alatt ráadásul egyetlen labdát sem adott el, ami remek teljesítmény bármely irányítótól egy Sopron szintű csapat ellen – végül 27 VAL-lal zárta a találkozót.

 

Dobóhátvéd

Brittney Sykes – Sopron Basket (1)

Szintén a fentebb említett mérkőzésről került ki a forduló legjobb dobóhátvédje is, a soproniak kettese közel járt egy erős tripla-duplához a CEKK ellen. 21 pontot szórt (7/9 dupla, 0/1 tripla, 7/9 büntető), kiosztott 11 gólpasszt, leszedett 8 lepattanót, hétszer is csak szabálytalanság árán tudták feltartóztatni, valamint volt 1-1 eladott és szerzett labdája is – mindez nem kevesebb, mint 42 VAL-t ért 29 játékperc alatt.

 

Kiscsatár

Theodoreán Alexandra – TFSE-MTK (1)

Kiélezett derbit nyert meg a TFSE a Csata ellen, Magyar Bianka tanítványai 19 pontos hátrányból felállva fordítottak fővárosi riválisukkal szemben. A 3x3-as szakágban sikert sikerre halmozó Theodoreán Alexandra mindig is küzdős, hajtós játékáról volt ismert, így talán nem meglepő, hogy éppen egy ilyen küzdelmes meccsen nyújtotta idei legjobbját – 21 pontot hintett (1/2 dupla, 4/7 tripla, 7/7 büntető), 9 gólpasszal szolgálta ki a társakat, leszedett két lepattanót, volt egy-egy eladott és szerzett labdája, valamint négy kiharcolt faultja is. 33 perc alatt ez 32-es VAL-értéket, no meg forduló válogatottságot ért.

 

Erőcsatár

Victoria Vivians – Atomerőmű KSC Szekszárd (1)

Nagyot küzdött a harmadik fővárosi csapat, a Vasas is, de a pasarétiek végül szoros végjátékban alulmaradtak a Szekszárd ellen. A tolnaiak amerikai bedobója a padról beszállva jutott el 20 pontig (5/9 dupla, 1/6 tripla, 7/7 büntető), 7 lepattanóig, 4 szerzett labdáig, 1-1 gólpasszig és blokkig, valamint 6 kiharcolt szabálytalanságig. A képet csak három eladott labdája árnyalja, de így is csapata legjobbja lett 33 perc alatt elért 27 VAL-lal.

 

Center

Khaalia Hillsman – TFSE-MTK (1)

A TFSE-Csata derbi másik hőse az amerikai középjátékos volt, aki rendkívül masszív dupla-duplát szállított: 20 pontja (7/14 dupla, 6/9 büntető) mellé nem kevesebb, mint 19 lepattanót (7 támadó, 12 védő) gyűjtött be. Volt még 9 kiharcolt faultja, két eladott labdája és egy gólpassza is, így 37 perc alatt 37 VAL-ig jutott, megelőzve a centerek versengésében a pécsi Kiss Virágot (21 pont, 8 lepattanó, 31 VAL).

 

A forduló két legjobb egyéni statisztikája alighanem Skyes és Hillsman nevéhez fűződik. Mindkettő nagyon impresszív, de Skyes-é talán egy fokkal mutatósabb TFSE-s honfitársáénál, elvégre nem mindennap látunk ilyen tripla-dupla közeli számsort – a forduló MVP-je ezúttal tehát a Sopron Basket játékosa, Brittney Skyes!

Vármegyei szövetségek