Tippmix Női NB I: A 2. forduló válogatottja
29
Sep
2022
Tippmix Női NB I: A 2. forduló válogatottja
2022. szeptember 29.  |  14:00

Javarészt hazai sikereket hozott a női élvonal második fordulója, egyedül a címvédő Sopron Basket tudott idegenben győzni – de Gáspár Dávid együttesének is nagyot kellett harcolnia a TFSE ellen, hogy megfordítsa félidei hátrányát. Az egyéni statisztikákat böngészve több 30 VAL fölötti teljesítmény is akadt, nézzük is a legjobbakat!

 

 

Irányító

Studer Ágnes – Atomerőmű KSC Szekszárd (1)

Végig vezetve szerezte meg idei első bajnoki győzelmét a Szekszárd a Cegléd ellen, a csapatot remekül mozgató Studer hathatós közreműködésével. A válogatott játékmester 30 perc alatt 16 pontot (5/6 dupla, 2/3 tripla), 8 gólpasszt, 4 labdaszerzést, 2 lepattanót és 3 kiharcolt faultot jegyzett egy eladott labdával, klasszis teljesítménye 30 VAL-t ért. Szintén említést érdemel a TFSE fiatal hátvédje, Dúl Terka, aki a Sopron Basket ellen a padról beszállva szórt 14 pontot, valamint osztott ki 5 gólpasszt (27 VAL).

 

Dobóhátvéd

Aaryn Ellenberg – SERCO UNI Győr (1)

A Rába-partiak ponterős hátvédje legutóbb is majdnem bekerült a forduló legjobbjai közé, most azonban egyértelmű helye van ötösünkben. A BEAC-nak nem sikerült az újabb „óriásölés”, a győriek már a nagyszünetre 20 pontos előnyt építettek ki, és végül 100 pont fölé jutva győzték le az első forduló meglepetéscsapatát – legjobbjuk pedig ezúttal is Ellenberg volt, aki 24 pontot (5/9 dupla, 4/6 tripla, 2/2 büntető), 7 lepattanót és 5 gólpasszt szállított az újbudaiak ellen. Volt még 8 kiharcolt személyi hibája, két eladott és egy szerzett labdája is, így 28 perc alatt 37 VAL-ig jutott. A ceglédi Kiana Williams nem sokkal maradt el tőle (22 pont, 5 szerzett labda, 11 kiharcolt fault, 33 VAL), a soproni Brittney Sykes (22 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz, 30 VAL) és a BEAC-os Morgan Green (26 pont, 7 gólpassz, 29 VAL) is remekelt, de a posztot ezúttal Ellenberg „vitte”.

 

Kiscsatár

Sierra Calhoun –  NKA Universitas PEAC (1)

A PEAC hozta a kötelezőt a PINKK ellen, így két győzelemmel indította a bajnokságot Jovan Gorec együttese. Legutóbb Cassidie Burdick parádézott a pécsieknél, ezúttal honfitársa, Sierra Calhoun vitte a prímet – 23 pontja (3/5 dupla, 4/4 tripla, 5/6 büntető), 4 lepattanója, egy gólpassza, 4 kiharcolt faultja, valamint 3 eladott labdája 26-os VAL-értéket jelentett.

 

Erőcsatár

Jelena Brooks – Sopron Basket (1)

Nagyon kellett Brooks tudása és rutinja a Sopronnak a TFSE otthonában, hiszen a nagyszünetben még 8 ponttal a remekül játszó fővárosiak vezettek a bajnoki-és Euroliga-címvédő ellen. A korábbi szerb válogatott klasszis végül 34 pontjával (7/12 dupla, 3/7 tripla, 11/12 büntető) tett róla, hogy végül a soproniak hagyják el győztesen a parkettet - 3 lepattanót, 8 kiharcolt szabálytalanságot, egy gólpasszt és egy blokkot is feljegyeztek a neve mellé, így összességében 35 VAL-lal zárt 37 játékperce alatt. Akadt még egy remek erőcsatár-teljesítmény a fordulóban, a PEAC új szerzeménye, Kaszás-Pap Regina ugyanis 16 perc alatt jutott el 25 VAL-ig, és szép dupla-dupláig (16 pont, 11 lepattanó), de Brooks helyéhez nem férhet kétség.

 

Center

Beatrice Mompremier – SERCO UNI Győr (1)

Tavalyról ismerősen csenghet Mompremier neve a rovat olvasóinak, háromszor is tagja volt a forduló legjobb ötösének a kiváló középjátékos. Mondhatni, ott folytatta, ahol abbahagyta, hiszen 19 pontos (8/11 dupla, 3/4 büntető), 11 lepattanós dupla-duplával vétette magát észre a BEAC ellen. Statisztikai számsorát 2-2 blokk és gólpassz, 5 kiharcolt fault és 3 eladott labda tette teljessé, így 25 játékperc is elegendő volt számára 33 VAL-hoz.

 

 

Ha a VAL-értékeket nézzük, Ellenberg 37-es teljesítményindexe a legmagasabb, ráadásul az első fordulóban remeklő BEAC-ot verték simán. A TFSE remeklése miatt azonban Brooks klasszisára ezúttal nagyobb szüksége volt a Sopronnak, mint a több jó teljesítményt felvonultató Győrnek Ellenberg parádéjára, így ha szoros csatában is, de Jelena Brooks a második forduló MVP-je.

 

 

Fotó: TFSE-MTK Facebook

 

Vármegyei szövetségek