Tippmix Női NB I: Az 1. forduló válogatottja
26
Sep
2022
Tippmix Női NB I: Az 1. forduló válogatottja
2022. szeptember 26.  |  12:00

Rögtön egy vaskos meglepetéssel kezdődött a Tippmix Női NB I 2022/23-as kiírása, az újraformálódó E.ON ELTE BEAC ugyanis legyőzte az elmúlt évad ezüstérmesét, az Atomerőmű KSC Szekszárdot. Szerencsére az egyéni teljesítmények versenye is hasonlóan izgalmasan alakult, lássuk is az első forduló legjobbjait!

 

 

Irányító

Morgan Green – E.ON ELTE BEAC (1)

Kezdjük is rögtön a legnagyobb bravúrt szállító csapat legjobbjával, az első magyarországi mérkőzését játszó Green aligha álmodhatott jobb kezdésről. Az amerikai hátvéd 28 pontot (6/9 dupla, 3/9 tripla, 7/7 büntető) szórt a Szekszárdnak, leszedett 6 lepattanót, kiosztott 4 gólpasszt, valamint nem kevesebb, mint 6 labdát csent el a tolnaiaktól. Szintén hatszor csak személyi hiba árán tudták őt feltartóztatni a szekszárdi védők, ezek mellett a számok mellett pedig eltörpül három eladott labdája – 38 perc alatt 38 VAL-lal zárt. Nem mehetünk el szó nélkül hátvédtársa, Angyal Barbara teljesítménye mellett sem, a BKG-tól igazolt játékmester 19 pontot (17 VAL) szórt a találkozón, de a Vasasos Papp Klaudia (12 pont, 8 lepattanó, 5 gólpassz, 21 VAL) is kitett magáért a Csata ellen megnyert fővárosi rangadón. 

 

Dobóhátvéd

Bernáth Réka – DVTK-Hun-Therm (1)

A DVTK vajkezű hátvédje a győri Aaryn Ellenberggel volt nagy csatában a forduló legjobb kettese címéért. Mindkét játékos 26 VAL-lal zárt, a diósgyőriek a BKG otthonában győztek, a Rába-partiak a Cegléd (ideiglenes) csarnokában.. Amiért hajszállal mégis Bernáth került ki győztesen a csatából, az a hatékonyság: 20 pontot (4/5 dupla, 4/7 tripla), 5 lepattanót, 3 gólpasszt, 1-1 szerzett és eladott labdát, valamint két kiharcolt faultot jegyzett, míg Ellenberg 24 ponttal (5/10 dupla, 4/7 tripla 2/2 büntető), 6-6 lepattanóval és kiharcolt szabálytalansággal, valamint 2-2 szerzett labdával és gólpasszal zárt, de hat alkalommal adta el a játékszert - ez utóbbi döntött végül a DVTK játékosának javára.

 

Kiscsatár

Milica Jovanovic – DVTK-Hun-Therm (1)

Újabb miskolci játékos a legjobbak között, de ezúttal dilemmák nélkül: a tavalyi kupadöntő hőse 23 pontot hintett pazar hatékonysággal (6/8 dupla, 3/5 tripla, 2/2 büntető), 6 lepattanóval, 4 gólpasszal és 2 blokkal fűszerezve. Egy kiharcolt fault, valamint két eladott labda szerepel még „lőlapján”, így 31 perc alatt 30 VAL-t szorgoskodott össze. Szintén jól teljesített a soproni Czukor Dalma (16 pont, 5-5 szerzett labda és gólpassz, 26 VAL), de Jovanovic – bár javarészt négyesben játszott – ezúttal „elvitte” ezt a bedobó posztot.

 

Erőcsatár

Cassidie Burdick – NKA Universitas PEAC (1)

Morgan Green után újabb erős bemutatkozás, a pécsiek Burdick – Kiss palánk alatti duója remekül muzsikált a TFSE ellen. Az amerikai erőcsatár 22 pontos, 12 lepattanós dupla-duplával debütált új csapatában, valamint 11 alkalommal is csak fault árán tudták feltartóztatni a fővárosi védők – nem is maradt el a győzelem. Három gólpassz és egy eladott labda színesítette még Burdick statisztikai lapját, így 36 perc alatt 40 VAL-lal zárt. A soproni Jelena Brooks – Varga Alíz duó is jó számokat hozott, előbbi 20 perc alatt 19 pontig és 6 lepattanóig (29 VAL) jutott, utóbbi a padról beszállva szállított 15 pont, 10 pattanós dupla-duplát (25 VAL).  

 

Center

Ana Vojtulek – E.ON ELTE BEAC (1)

Ismét egy nagyon szoros verseny, ahol ráadásul nem is a legtöbb VAL-t elérő játékos lett a forduló legjobbja – sőt, a többi jelölt egytől egyig többet gyűjtött nála. Azonban egyszerűen nem lehet ilyenkor figyelmen kívül hagyni a „bravúr-faktort”, és mivel nem volt kiemelkedően magasabb VAL-érték a BEAC horvát középjátékosának teljesítményénél, ő lett a befutó. 16 ponttal (5/11 dupla, 0/1 tripla, 6/8 büntető), 13 lepattanóval, egy-egy gólpasszal és blokkal, egy szerzett és három eladott labdával, valamint 4 kiharcolt faulttal mutatkozott be az újbudaiak színeiben, így 34 pályán töltött perce alatt 24 VAL-t szorgoskodott össze. Vetélytársai sem tétlenkedtek, a tavalyi évhez hasonlóan igen erős mezőny várható idén is centerposzton. Kiss Virág (PEAC, 22 pont, 6 lepattanó, 27 VAL), Ruth Hebard (Szekszárd, 15 pont, 11 lepattanó, 26 VAL), Khaalia Hillsman (TFSE, 19 pont, 5 lepattanó, 28 VAL), valamint Samantha Fuehring (Csata, 18 pont, 9 lepattanó, 28 VAL) is kitettek magukért, közülük azonban csak Kiss volt győztes csapat tagja, kettejük versenyfutását pedig ezúttal a nagyobb bravúrt bemutató BEAC középjátékosa nyerte.

 

Nem mindennapi forduló volt tehát, nem mindennapi egyéni statisztikákkal. Bár számszerűleg a 40 VAL-lal záró Cassidie Burdick vitte a prímet, a forduló MVP címét mégis a BEAC-os Morgan Green kapja – a Szekszárd legyőzése nem mindennapi fegyvertény.

 

Vármegyei szövetségek