NBA-bajnok díszvendége lesz a Jr.NBA döntőjének
28
Jul
2022
NBA-bajnok díszvendége lesz a Jr.NBA döntőjének
2022. július 28.  |  13:00

Szeptember 17-én, a Magyar Kosárlabdázás Napján illusztris vendég érkezik a Hősök Terére. A Jr.NBA nagyköveteként ugyanis a helyszínen tekinti meg a Jr.NBA Hungary League döntőjét és bronzmérkőzését Francisco Elson, a San Antonio Spurs csapatával 2007-ben NBA aranygyűrűt nyerő holland középjátékos – tudtuk meg Vereb Józseftől, a Jr.NBA Hungary League szervezőjétől.

Elson játékjogát még az 1999-es drafton foglalta le a Denver Nuggets, de a ligába csak viszonylag későn, a 2003/04-es idényben, 27 évesen került át. Első három szezonját a Denvernél töltötte, majd 2006 nyarán szabadügynökként a Spurshöz igazolt. Itt az argentin olimpiai bajnok Fabricio Obertóval ketten „vitték” a centerposztot, Tim Duncant tehermentesítve a palánkok alatt. Ezt olyannyira sikerült megoldaniuk, hogy a texasi gárda bajnoki címet ünnepelhetett az évad végén, a döntőben a LeBron James vezette Cleveland Cavalierst legyőzve – ezzel Elson lett az első holland NBA-bajnok.

 

 

Később megfordult a Seattle SuperSonics, a Milwaukee Bucks, a Philadelphia 76ers, valamint a Utah Jazz csapataiban is, majd egy rövid iráni kitérő után 2013 nyarán felhagyott a profi kosárlabdázással.

A holland nemzeti csapat szerelését 60 alkalommal öltötte magára, először 1998 júniusában, éppen a magyar válogatott ellen.

 

 

Fotó: Francisco Elson Facebook

Vármegyei szövetségek