Gyászol a magyar kosárlabda: Elhunyt Pálinkás József
24
Jul
2022
Gyászol a magyar kosárlabda: Elhunyt Pálinkás József
2022. július 24.  |  08:26
71 éves korában, hosszú súlyos betegég után meghalt a magyar kosárlabdasport legendás alakja, az 1991-es női Európa-bajnokságon bronzérmet nyerő szövetségi kapitány, Pálinkás József - írja az Origo. A hírt barátai és ismerői - többek között a Magyar Rádió főszerkesztője, a MOB kommunikációs és marketing igazgatója, Siklós Erik - jelentették be facebookon:
 

Joci elment
Pálinkás József, a Joci 
Az edző, a szövkap, a tanár úr
A barát 
A kosárlabdázás megszállottja
A legendás Három szív étterem lelke
Többet, jobbat érdemelt volna
Fáj, már hiányzik 
Nem is tudok most mást írni 
 

Az 1951-ben született Pálinkás József a magyar kosárlabdázás elismert tekintélye. Hosszú éveken át volt Killik László segítője a női válogatottnál, amikor az az aranykorát élte, majd 1990–1993 között ő volt a szövetségi kapitány, így az ő sikere az 1991. évi Európa-bajnoki bronzérem.
 
Pálinkás József évek óta nagyon nehéz helyzetben, egyedül élt Dunapatajon. Néhány évvel ezelőtt vesztette el a szeme világát, s később is sokat betegeskedett. Szinte egyik pillanatról a másikra változott meg az élete. Félresikerült kezelés, orvosi hiba következményeként vesztette el a szeme világát. Csípőprotézissel műtötték, de utána rosszul állapították meg a vérhígító adagját. Napi fél-egy tabletta helyett hármat kapott, ez okozta a bajt. Hiába tettek meg mindent az orvosok, nem tudtak segíteni rajta.
 
"Totál nem látok. Ha lágy lézerrel világítanak a szemembe, azt se látom. Amikor a nap felé fordulok, csak a hőt érzékelem. Ha nem tartom magam elé a karomat, úgy közlekedem itthon, nekimegyek az ajtófélfának" - így nyilatkozott Pálinkás Jószef egy évvel ezelőtt, amikor 70. születésnapján köszöntötték.
 
Isten nyugosztalja!

 

 

Forrás - origo.hu

Vármegyei szövetségek