BL: A Körmend egy kalappal feljebb került a sorsolás előtt
05
Jul
2022
BL: A Körmend egy kalappal feljebb került a sorsolás előtt
2022. július 5.  |  18:51
Tegnap beszámoltunk arról, hogy a Bajnokok Ligája főtáblájának sorsolását a második kalapból várja a magyar bajnok Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely, az ezüstérmes Egis Körmend pedig a selejtező negyedik kalapjában kapott helyet.
 
Ma a FIBA hivatalosan is kihirdette az indulókat, amiben van változás: a Pau-Lacq-Orthez nem indul a BL 2022/23-as idényében, helyét pedig a szintén francia SIG Strasbourg veszi át.
 
A Strasbourg így kikerült a selejtező első kalapjából, helyére az észak-macedón TFT Szkopje került. Utóbbi csak a hatodik kalapban kapott helyet, így lényegében mindenki egy hellyel feljebb csúszott a listán, ez pedig azt jelenti, hogy az Egis Körmend nem a negyedik, hanem a harmadik kalapból várja majd a csütörtöki sorsolást.
 
Ez azt is jelenti egyben, hogy ugyan továbbra is kell negyeddöntőt, elődöntőt és döntőt is játszania a vasi piros-feketéknek a főtáblához (csak az első és a második kalap kiemelt), de nem az ötödik, hanem a hatodik kalapból kap majd ellenfelet Antonisz Konsztantinidesz csapata. A negyeddöntőben tehát a szerb FMP Meridiannal, a koszovói Golden Eagle Yllivel, a szlovák Patrioti Levicével vagy a már említett TFT Szkopjével kerülhet össze a Körmend.
 
 
A főtáblán a Strasbourg a nemzetközi pontjai miatt azonnal bekerült az első kalapba, de ez nem befolyásolja a Falco helyzetét, a szombathelyi gárda így is a második kalapban van.
 

Megyei szövetségek